Sari la conținut

Imprumuturi pentru studenti

Actualizat pe aprilie 26, 2020

Patru oferte de imprumuturi pentru studenti: 3 bancare pentru universitati romanesti si una nebancara specializata in credite pentru studii master in Europa.

Imprumuturile bancare pentru studenti nu sunt foarte raspandite in ofertele bancilor. Totusi, in acolo unde exista, presupun anumite restrictii specifice privind atat solicitantul cat si destinatia sumelor acordate.

Exista credite special destinate pentru plata studiilor universitare sau post universitare dar si imprumuturile ce pot fi obtinute pentru cheltuieli diverse (chirie, achizitionarea unui calculator, achizitionarea de materiale didactice).

Creditele pentru studenti – conditiile si ofertele bancilor

imprumuturi pentru studentiPentru a accesa astfel de imprumuturi, unele banci pot solicita ca studentul sa obtina un venit. In cazul altora, cum este si BRD, nu este obligatoriu ca studentul sa aiba venituri proprii insa trebuie sa aduca unul sau mai multi co-debitori care sa obtina venituri. Analiza dosarului se va face tinand cont de nivelul acestora.

De mentionat aici, ca sa intelegem mai bine: una sunt imprumuturile pentru studenti, dar fara legatura cu studiile, alta sunt creditele speciale pentru studii. Primele sunt de fapt doar credite bancare fara carte de munca. Cea de-a doua categorie insa presupune termeni speciali, conditii speciale.

In ceea ce priveste rambursarea imprumutului, bancile pot acorda o perioada de gratie de pana la 2 ani, perioada in care se ramburseaza doar dobanda si comisioanele, urmand ca al finalul perioadei de gratie sa se inceapa si rambursarea imprumutului. Astfel, exista posibilitatea ca rambursarea sa inceapa dupa angajare.

Oferta BRD, presupune diverse imprumuturi pentru studenti, precum Credit10 (pentru cheltuieli diverse, fara necesitatea justificarii destinatiei) si Creditul Student Plus (pentru finantarea studiilor).

De asemenea, banca ofera si un credit pentru finantarea costurilor pe care le implica participarea la programe de tip Work&Travel, in vedere finantarii costurilor precum taxe, transport sau bani de buzunar.

Alte oferte de imprumuturi pentru studenti:

 • Banca Transilvania Credit pentru studii: valoare 1000 euro, perioada 5 ani.
 • UniCredit Tiriac Bank: perioada de creditare 1-10 ani, rambursarea in rate lunare, valoare minima 3000 euro.

FINS – imprumuturi pentru studenti

FINS IFN s.a. s-a specializat de la inceput in finantari speciale pentru tineri si in special pentru tudenti. Prin intermediul programelor sale se acorda imprumuturi pentru studii de pana la 12000 euro pentru un an de studii. Daca se aplica la un programd e doi ani studii, suma maxima ce se poate acorda este de 18000 euro.

Cine se poate inscrie? Orice student roman care este acceotat la un program de master la oricare dintre universitatile europene inscrise in top 200.

Cu ajutorul acestor imprumuturi pentru studenti puteti opta pentru orice program de master la o universitate de top din Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda, Danemarca, Italia, Spania, Austria, Belgia, Suedia, Norvegia sau Elvetia.

Imensul avantaj al acestui tip de credite? La fel ca deja celebrele credite de studii americane, si acest tip de finantare presupune rambursarea mult dupa incasarea banilor. Mai exact, aveti timp sa finalziati studiile fara grija, apoi sa obtineti un loc de munca. Abia dupa aceea incepeti platile, cand va este deja mult mai usor. Si daca ne gandim ce avantaj pe piata muncii aduce o diploma de top europeana, ne dam seama si ce job de valoare se va obtine.

Pentru tinerii care doresc sa urmeze un program master de prestigiu in Europa, dar nu au banii necesari pentru acoperirea taxelor de scolarizare si a cheltuielilor curente, solutia vine de la FINS IFN s.a.: finantare de pana la 12000 Euro pentru un an de studii sau 18000 Euro pentru programele de 2 ani.

Imprumutul pentru studii este destinat unei arii foarte largi de cheltuieli necesare studentilor, incluzand taxe de scolarizare, costul vietii (locuinta si masa, inclusiv avans sau depozit pentru chirie), carti si materiale didactice, laptop nou sau tableta, asigurari medicale, transport, urgente si alte cheltuieli neprevazute.

Avantaje suplimentare

 • dobanda accesibila;
 • fara dovada de venit;
 • fara giranti;
 • fara garantii;
 • fara costuri suplimentare pentru rambursare anticipata.

Acordarea imprumutului se face in urma unui sistem de evaluare bazat pe dosarul de admitere la universitate. Conditiile principale sunt ca solicitantul sa fie acceptat la un program de master la una dintre universitatile din top 200 european, intr-o alta tara decat cea in care au fost finalizate studiile universitare. De asemenea, pentru a putea obtine acest credit pentru studii este obligatoriu sa nu figurati ca restantier al vreunei institutii financiare, banca sau IFN.

Criterii de evaluare

 • reputatia universitatii si a programului de studiu in care studentul este acceptat;
 • rapoarte de angajabilitate publicate de respectiva universitate;
 • natura studiilor in sectoare economice cu potential mare de angajabilitate;
 • reputatia programelor de studii anterioare;
 • performanta academica anterioara;
 • stagii de practica sau experienta de munca anterioara;
 • mobilitate si experienta internationala;
 • activitati extrascolare si eventuale certificari profesionale.

Unde putem contacta FINS IFN? Simplu, pe site-ul lor web – nu este niciun secret, desi este foarte greu de gasit. Detalii complete de contact:

FINS I.F.N. S.A., CUI 36896573, J40/119/2017, inscrisa in Registrul General al Bancii Nationale a Romaniei cu numarul RG-PJR-41-010327/2017. Adresa: Strada Colței 8, Et. 2, Bucuresti. Site Web: Hello FINS

De ce acest credit nebancar pentru studenti este atat de ieftin?

Cat de ieftin? Dobanda este de cca 9.5%, ceea ce duce la un DAE de maxim 13%. Asta cu perioada studiilor fara rate de plata, plus o perioada de gratie de pana la 2 ani dupa finalizarea studiilor. Plus perioada de plata de pana la 5 ani. Adica aceste imprumuutri pentru studenti se acorda in conditii infinit mai bune decat la orice credit de nevoi personale, ba chiar si dobanda mai mica decat la orice Credit Bancar Rapid? Deci, de ce este atat de ieftin?

Pentru ca o institutie europeana importanta aduce garantiile.

Fondul European de Investitii si institutia financiara nebancara FINS au semnat primul acord de garantare Erasmus+ din România, care va permite FINS sa ofere un nou produs de creditare: imprumuturi pentru studenti, destinat celor care doresc sa-si continue studiile la master in strainatate.

Datorita aceastei garantii, sute de studenti romani vor beneficia de credite in conditii favorabile pentru a studia in alta tara din UE si alte tari partenere. Acordul de 4,5m EUR a fost semnat in cadrul facilitatii de garantare Erasmus+, care este finantata de Uniunea Europeana si administrata de Fondul European de Investitii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.GDPR | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Despre noi | Contact | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551
Toate drepturile rezervate © 2023
Revocarea / modificarea consimtamantului