Sari la conținut

Conturi și servicii bancare pentru copii

Actualizat pe august 30, 2022

Dacă copilul dvs. se apropie de vârsta la care poate începe să se gândească la bani, este probabil că vă întrebați și dvs. dacă este sau nu momentul să îi deschideți un cont bancar. Este o întrebare delicată, dar există câteva lucruri importante la care trebuie să vă gândiți înainte de a lua orice decizie.

Este în regulă să fac un card bancar pentru copilul meu?

Da, este absolut normal să faceți un card bancar pentru copilul dumneavoastră. În ultimii ani, din ce în ce mai mulți copii primesc propriile carduri bancare drept cadou la naștere sau la începutul vieții. Dar dacă doriți să vă asigurați că aceștia cresc cu o atitudine corectă față de bani și responsabilitate financiară, este mai bine să începeți să le înființați propriile conturi de economii cât mai curând posibil.

Puteți deschide un cont pentru tineri în orice moment – chiar înainte de a se naște! Acest lucru vă oferă timp pentru a-i învăța despre economisirea banilor, cheltuirea cu înțelepciune și evitarea datoriilor. De asemenea, va însemna că, în momentul în care vor ajunge la vârsta adultă (și sperăm că au învățat suficient despre cum funcționează băncile), vor fi deja obișnuiți să pună deoparte niște bani în plus în fiecare lună pentru orice își doresc (un telefon nou? O vacanță?).

De ce am nevoie de un cont bancar pentru copilul meu?

Atunci când vă învățați copiii cum să gestioneze banii, este mai probabil ca aceștia să devină adulți responsabili din punct de vedere financiar. De fapt, cu cât un copil învață mai devreme despre finanțe, cu atât este mai probabil să ia decizii bune mai târziu în viață. Iată câteva motive pentru care ar trebui să deschideți un cont bancar pentru copiii dumneavoastră:

  • Pentru a-i învăța pe copii despre bani. Este important ca copiii să învețe despre economisirea și cheltuirea banilor de la o vârstă fragedă, astfel încât să aibă instrumentele necesare pentru succesul financiar ca adulți.
  • Pentru a-i învăța pe copii despre economisirea banilor. Mulți părinți nu știu ce altceva pot face după ce își învață copiii cum să gestioneze primele lor salarii de la joburi part-time sau joburi de vară; deschiderea unuia sau a două conturi curente comune, cu fiecare părinte ca semnatar, este o modalitate foarte bună pentru ca amândoi să contribuie la atingerea obiectivelor de economisire – și să le țină sub control!

Cu un cond de economii solid, la care se vede că economisirea s-a relizat pe o perioadă foarte lungă de timp, un tânăr poate accede chiar la facilități nesperate, cum ar fi de pildă un credit fara loc de munca.

Cum pot obține un cont pe numele copilului meu?

  • Dacă sunteți interesat să deschideți un cont bancar pentru copilul dumneavoastră, primul pas este să analizați diferitele opțiuni disponibile. Puteți merge la o bancă, la o uniune de credit sau la o firmă de brokeraj. Sau vizitați în schimb o instituție financiară, o companie de servicii financiare sau un consilier financiar.
  • Fiecare persoană ar trebui să aibă propriul cont, pe care să figureze numele său, arătând că are 18 ani sau mai puțin (dar nu încă 19 ani).

Este costisitor să deschid un cont bancar pentru copilul meu?

Răspunsul la această întrebare depinde de bancă. Unele bănci percep un comision lunar, în timp ce altele percep un comision de tranzacție. Unele bănci percep un comision pentru fiecare retragere de la bancomat sau pentru fiecare tranzacție cu cardul de debit, iar altele percep comisioane chiar și pentru cecurile emise.

Așadar, este foarte important să vă documentați înainte de a deschide un cont pentru copilul dumneavoastră.

Ce trebuie să fac pentru a economisi bani în contul copilului? Când voi putea accesa banii economisiți în contul copilului meu?

  • Puteți economisi bani pe contul copilului dumneavoastră.
  • Puteți avea acces la banii din contul copilului dvs. atunci când acesta împlinește 18 ani.
  • Nu puteți accesa banii din contul copilului dvs. până când copilul dvs. împlinește 18 ani.
  • Puteți economisi bani în contul copilului dvs. când acesta împlinește 18 ani.

Cât ar trebui să economisesc în contul de economii al copilului?

Niciodată nu este prea devreme să începi să economisești. Contul bancar al unui copil poate fi o modalitate excelentă de a-i învăța valoarea banilor și de a-i ajuta să învețe cum să își gestioneze propriile fonduri pe măsură ce cresc.

Dar, ca orice altă decizie financiară, este important să știi cât de mult ar trebui să economisești în contul de economii al copilului tău. Iată câteva linii directoare pentru cât de mulți bani sunt adecvați pentru fiecare grupă de vârstă:

  • Mai puțin de 5 ani – Nu există reguli prestabilite aici; fiecare familie are nevoi și circumstanțe diferite. Dar părinții pot începe cu sume mici de la zilele de naștere sau de la alte ocazii speciale, care pot fi economisite într-un cont de economii purtător de dobândă până când copilul ajunge la vârsta grădiniței (5 ani). În acest fel, ei nu vor cheltui imediat banii pe jucării sau dulciuri!
  • De la grădiniță până la liceu – Dacă încep de la vârsta grădiniței, părinții ar trebui să se aștepte ca copiii lor să aibă probabil doar 100-200 de dolari până la absolvire (de obicei, în jurul vârstei de 18 ani). Poate părea o sumă destul de mare, dar nu uitați că acești copii vor avea probabil și câteva slujbe cu jumătate de normă în această perioadă de timp, câștigând și mai mulți bani, așa că păstrați o sumă gestionabilă! Vor avea nevoie de ceva care să-i învețe atât despre economisire, cât și să poată accesa rapid fondurile atunci când este nevoie, fie prin retragerea lor, fie prin transferarea oricărei sume pe care o doresc, dacă este necesar – dar în rest, să le lase în pace până la terminarea școlii.”

Ce se întâmplă dacă vreau să cheltui o parte din banii din contul de economii al copilului meu înainte ca acesta să împlinească 18 ani?

Puteți retrage bani din contul copilului dumneavoastră dacă aveți un ordin judecătoresc. Va trebui să prezentați băncii o copie a hotărârii judecătorești care solicită accesul la fondurile din contul de economii al copilului dumneavoastră.

Puteți retrage bani din contul copilului dvs. dacă aveți consimțământul acestuia. Copilul dumneavoastră trebuie să aibă cel puțin 16 ani și să înțeleagă de ce vă dă permisiunea de a retrage fonduri din contul său de economii, precum și pentru ce ar dori ca aceste fonduri să fie folosite, de exemplu, numai în scopuri educaționale sau recreative (nu și pentru cheltuieli precum chiria). În cazul în care adolescentul dumneavoastră are sub 16 ani, atunci oricare dintre părinți poate utiliza același proces de mai sus pentru a obține consimțământul ambilor părinți înainte de a accesa orice sumă de bani dintr-un cont de economii pentru copii deținut în comun cu o altă parte (cum ar fi un fost soț sau o fostă soție).

De reținut: Este bine să începeți să economisiți și să vă învățați copiii despre responsabilitatea financiară cât mai devreme posibil.

Este o idee bună să începeți să economisiți cât mai curând posibil. Puteți deschide un cont pentru copilul dumneavoastră și îl puteți învăța de timpuriu ce înseamnă responsabilitatea financiară.

Poate vă întrebați cum îi fac copilului meu un cont bancar? Răspunsul este simplu: trebuie doar să intrați online sau să mergeți la sucursala bancară locală și să deschideți un cont pe numele copilului dumneavoastră. Există mai multe tipuri diferite de conturi disponibile pentru copii, așa că poate fi de ajutor dacă știți ce tip de cont are sens pentru situația familiei dumneavoastră. Rețineți, de asemenea, că unele bănci pot solicita acordul părinților înainte de a deschide un cont pentru copilul lor minor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.GDPR | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Despre noi | Contact | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551
Toate drepturile rezervate © 2023
Revocarea / modificarea consimtamantului