Sari la conținut

Conturi și servicii bancare pentru copii

Actualizat pe aprilie 21, 2023

Dacă copilul dvs. se apropie de vârsta la care poate începe să se gândească la bani, este probabil că vă întrebați și dvs. dacă este sau nu momentul să îi deschideți un cont bancar. Este o întrebare delicată, dar există câteva lucruri importante la care trebuie să vă gândiți înainte de a lua orice decizie.

Ne-am propus să scriem un articol despre cele mai bune conturi și servicii bancare pentru copii. În acest articol vom descrie opțiunile cele mai bune pentru părinți și copii în ceea ce privește conturile bancare pentru copii și serviciile conexe.

Conturile bancare pentru copii

Conturile bancare pentru copii pot fi un mod excelent de a-i învăța pe cei mici despre economisire și gestionarea banilor, iar în același timp oferă o modalitate sigură de a depozita economiile copiilor. În plus, multe conturi bancare pentru copii oferă avantaje suplimentare, cum ar fi dobânzi ridicate, reduceri la cumpărături sau alte beneficii.

Unul dintre cele mai bune conturi bancare pentru copii disponibile în prezent este contul ING Punguța cu doi bani. Acesta este un cont bancar special conceput pentru copii, care oferă o dobândă atractivă și nu are taxe de administrare. În plus, copiii primesc un card de debit cu design personalizat și pot accesa aplicația mobilă ING pentru a-și urmări soldul și tranzacțiile.

Un alt cont bancar excelent pentru copii este contul de economii BCR Smart Junior, care oferă o dobândă mare și nu are comisioane de administrare. În plus, părinții pot accesa aplicația mobilă BCR Smart Junior pentru a-și monitoriza economiile copiilor și pentru a face depuneri sau retrageri rapid și ușor.

Pentru copiii mai mari, un cont bancar cu card de debit poate fi o opțiune bună. Un exemplu de astfel de cont este cardul de debit Revolut Junior, care este disponibil pentru copiii cu vârste între 7 și 17 ani. Acesta oferă un card de debit personalizat, transferuri gratuite între conturile Revolut și alte beneficii.

În plus față de conturile bancare pentru copii, există și alte servicii bancare care pot fi utile pentru părinți și copii. De exemplu, unele bănci oferă aplicații mobile care permit părinților să-și monitorizeze economiile copiilor și să facă transferuri rapide. Alte servicii bancare utile includ carduri de debit pentru părinți cu opțiuni de blocare pentru achiziții în anumite categorii, cum ar fi jocurile de noroc sau achizițiile online.

În concluzie, există multe opțiuni bune pentru conturile bancare pentru copii și serviciile conexe disponibile astăzi. Părinții ar trebui să ia în considerare nevoile și preferințele copiilor lor atunci când aleg un cont bancar pentru copii sau alte servicii bancare. În plus, părinții ar trebui să cerceteze opțiunile disponibile și să aleagă cea mai bună opțiune pentru familia lor.

Este în regulă să fac un card bancar pentru copilul meu?

Este perfect normal să îi deschideți copilului dumneavoastră un card bancar. Totuși, dacă doriți să-l învățați despre importanța economisirii și responsabilității financiare, cel mai bine este să îi deschideți un cont de economii cât mai curând posibil.

Deschiderea unui cont pentru tineri poate fi făcută chiar înainte ca acesta să se nască, oferindu-vă astfel timp suficient pentru a-i învăța despre modul în care banii sunt economisiți, cheltuiți cu înțelepciune și cum să evite datoriile. Acest lucru îi va ajuta să dezvolte abilități financiare încă din copilărie și, la maturitate, să fie obișnuiți să economisească o sumă lunară pentru orice își doresc, fie că este vorba despre un telefon nou sau o vacanță.

Decizia de a deschide un cont bancar pentru copilul dumneavoastră poate fi o modalitate excelentă de a-i oferi acestuia o bază solidă pentru a dezvolta responsabilitatea financiară și buna gestionare a banilor.

De ce am nevoie de un cont bancar pentru copilul meu?

Atunci când doriți să-i învățați pe copiii dumneavoastră despre responsabilitatea financiară, deschiderea unui cont bancar este o alegere excelentă. Cu cât îi învățați mai devreme despre economisire și cheltuirea banilor, cu atât sunt mai susceptibili să ia decizii bune în viitor. Iată câteva motive pentru care ar trebui să deschideți un cont bancar pentru copiii dumneavoastră:

  1. Învățarea despre bani. Învățarea despre economisire și cheltuirea banilor de la o vârstă fragedă este importantă, deoarece îi oferă copilului instrumentele necesare pentru a avea succes financiar ca adult. Prin intermediul contului bancar, copiii dumneavoastră pot să vadă cum cresc economiile lor și cum pot să cheltuiască banii într-un mod responsabil.
  2. Învățarea despre economisirea banilor. După ce copiii dumneavoastră învață să gestioneze primele lor salarii de la joburi part-time sau joburi de vară, mulți părinți nu știu ce altceva să facă. Deschiderea unuia sau a două conturi curente comune, cu fiecare părinte ca semnatar, este o modalitate foarte bună pentru ca amândoi să contribuie la atingerea obiectivelor de economisire și să le monitorizeze.
  3. Accesul la facilități importante. Cu un cont de economii solid, la care economisirea a fost făcută pe o perioadă lungă de timp, un tânăr poate accede la facilități neașteptate, cum ar fi un credit fără carte de muncă. Prin urmare, un cont bancar pentru copilul dumneavoastră nu numai că îi va ajuta să-și dezvolte abilitățile financiare, dar le va oferi și o bază solidă pentru viitorul lor financiar.

Cum pot obține un cont pe numele copilului meu?

Dacă doriți să deschideți un cont bancar pentru copilul dumneavoastră, este important să luați în considerare diferitele opțiuni disponibile și să alegeți cea mai potrivită pentru nevoile voastre. În funcție de preferințele și necesitățile familiei, puteți opta pentru o bancă, o uniune de credit sau o firmă de brokeraj. În plus, puteți lua în considerare și vizitarea unei instituții financiare, a unei companii de servicii financiare sau a unui consilier financiar.

Este important de reținut faptul că fiecare persoană ar trebui să dețină propriul cont bancar, pe care să figureze numele său, astfel încât să fie clar că are vârsta de 18 ani sau mai puțin (dar nu încă 19 ani). De asemenea, pentru a deschide un cont bancar pentru un copil, este necesară prezentarea unor documente oficiale, cum ar fi certificatul de naștere al copilului, documente de identitate ale părinților sau tutorelui legal, precum și o adresă valabilă de domiciliu.

Este costisitor să deschid un cont bancar pentru copilul meu?

Răspunsul la această întrebare depinde de politica fiecărei bănci. În timp ce unele instituții bancare percep un comision lunar, altele aplică un comision pentru fiecare tranzacție. Mai mult decât atât, există bănci care percep un comision pentru fiecare retragere de numerar la bancomat sau pentru fiecare tranzacție efectuată cu cardul de debit, în timp ce altele percep comisioane chiar și pentru emisiunea de cecuri.

Prin urmare, este crucial să vă informați cu privire la aceste politici înainte de a deschide un cont bancar pentru copilul dumneavoastră.

Conturile de economii pentru copii

Ce trebuie să fac pentru a economisi bani în contul copilului?

În ceea ce privește accesul la banii economisiți în contul copilului dvs., trebuie să aveți în vedere următoarele aspecte.

În general, puteți economisi bani în contul copilului dumneavoastră începând de la o vârstă fragedă, însă accesul la acești bani poate fi limitat până când copilul dvs. împlinește 18 ani.

Este important să verificați politica băncii sau instituției financiare la care ați deschis contul, deoarece aceasta poate varia. Unele bănci permit accesul la banii economisiți în contul copilului după vârsta de 16 ani, în timp ce altele permit accesul doar după ce copilul împlinește 21 de ani.

Să rețineți că, în general, nu puteți accesa banii din contul copilului dvs. până când acesta împlinește 18 ani, iar accesul la acești bani va fi limitat până la această vârstă.

Cât ar trebui să economisesc în contul de economii al copilului?

Niciodată nu este prea devreme să începi să economisești. Contul bancar al unui copil poate fi o modalitate excelentă de a-i învăța valoarea banilor și de a-i ajuta să învețe cum să își gestioneze propriile fonduri pe măsură ce cresc.

Dar, ca orice altă decizie financiară, este important să știi cât de mult ar trebui să economisești în contul de economii al copilului tău. Iată câteva linii directoare pentru cât de mulți bani sunt adecvați pentru fiecare grupă de vârstă:

Pentru copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, nu există reguli prestabilite, deoarece fiecare familie are nevoi și circumstanțe diferite. Cu toate acestea, părinții pot începe cu sume mici de la zilele de naștere sau alte ocazii speciale, care pot fi economisite într-un cont de economii purtător de dobândă până când copilul ajunge la vârsta grădiniței (5 ani).

În acest fel, ei nu vor cheltui imediat banii pe jucării sau dulciuri! De exemplu, la fiecare aniversare a copilului, părinții pot economisi câteva sute de lei, iar la finalul perioadei, suma va fi mai mare.

Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între grădiniță și liceu, părinții ar trebui să se gândească la un sistem de economisre a circa 100 – 200 de lei lunar, până la absolvire (de obicei, în jurul vârstei de 18 ani). Este important ca suma economisită să fie gestionabilă, deoarece copiii vor avea probabil și câteva slujbe cu jumătate de normă în această perioadă de timp, câștigând și mai mulți bani.

Este recomandat să li se ofere ceva care să-i învețe atât despre economisire, cât și să poată accesa rapid fondurile atunci când este nevoie, fie prin retragerea lor, fie prin transferarea oricărei sume pe care o doresc, dacă este necesar – dar în rest, să le lase în pace până la terminarea școlii.

De exemplu, se poate opta pentru un cont de economii care să ofere dobânzi avantajoase și opțiunea de a retrage bani cu ușurință, dar cu restricții limitate în ceea ce privește numărul de retrageri.

Ce se întâmplă dacă vreau să cheltui din bani înainte de împlinirea a 18 ani?

Din punct de vedere psihologic, ar trebui să faceți absolit orice este posibil pentru a nu apela vreodată la această soluție. Totuși, sarcina noastră este de a informa, așa că ne facem datoria și prezentăm opțiunile de retragere anticipată din contul de economii.

Dacă doriți să cheltuiți bani din contul de economii al copilului dumneavoastră înainte de împlinirea vârstei de 18 ani, există două opțiuni posibile. Prima este să obțineți un ordin judecătoresc care vă permite accesul la fondurile din contul copilului. Acest lucru poate fi necesar în cazuri de urgență sau în situații în care există o nevoie imediată de fonduri, cum ar fi tratamente medicale costisitoare sau alte cheltuieli neprevăzute.

O a doua opțiune este să obțineți consimțământul copilului dumneavoastră pentru retragerea fondurilor din contul său de economii. În acest caz, copilul dumneavoastră trebuie să aibă cel puțin 16 ani și să înțeleagă de ce îi cereți permisiunea pentru a retrage banii. În plus, este important ca scopul pentru care doriți să folosiți fondurile să fie unul adecvat, cum ar fi pentru educație sau recreație, și nu pentru cheltuieli nesăbuite sau inutile.

Este important să luați în considerare aceste opțiuni cu grijă și să luați decizia potrivită în funcție de circumstanțele dumneavoastră și ale copilului dumneavoastră. Chiar dacă există nevoi imediate de fonduri, este important să aveți grijă să nu afectați economiile pe termen lung ale copilului și să mențineți în continuare un cont de economii stabil și bine gestionat pentru viitorul acestuia.

De reținut

Este important să începeți să economisiți și să-i învățați pe copiii dumneavoastră despre responsabilitatea financiară încă de la o vârstă fragedă. Acest lucru le va oferi o bază solidă pentru a-și dezvolta abilitățile financiare în viitor.

Pentru a-i face copilului dumneavoastră un cont bancar, trebuie doar să accesați site-ul băncii sau să mergeți la sucursala locală și să deschideți un cont pe numele său. În funcție de banca aleasă, există mai multe opțiuni de conturi disponibile pentru copii.

De exemplu, unele bănci oferă conturi de economii pentru copii, care adesea oferă rate de dobândă mai mari decât conturile pentru adulți. Aceste conturi sunt, de asemenea, concepute pentru a ajuta la învățarea copiilor despre economisirea banilor, deoarece se pot seta obiective și se pot vedea progresele în timp.

Rețineți că, în unele cazuri, băncile pot solicita acordul părinților înainte de a deschide un cont pentru un minor. Acest lucru se face pentru a se asigura că părinții sunt de acord cu această acțiune și sunt conștienți de ceea ce înseamnă aceasta în ceea ce privește finanțele familiei.

Este important să vă informați despre cerințele băncii înainte de a deschide un cont pentru copilul dumneavoastră.

Învățarea copiilor despre economisirea banilor poate fi făcută printr-o varietate de activități și metode. De exemplu, puteți ajuta copiii să stabilească obiective de economisire, cum ar fi economisirea pentru o jucărie sau pentru o excursie de familie.

În plus, puteți folosi ocazii cotidiene pentru a-i învăța pe copii despre cheltuielile necesare și cele inutile. De exemplu, puteți explica de ce este important să cumpărați alimente și produse esențiale, în timp ce cheltuielile pentru jucării și jocuri video pot fi reduse.

Învățarea responsabilității financiare de timpuriu este esențială pentru ca copiii să se dezvolte în adulți înțelepți și bine pregătiți pentru gestionarea propriilor finanțe.

(Oferta vizualizata de catre 90 vizitatori - WebberZone stats)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.GDPR | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Despre noi | Contact | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551
Toate drepturile rezervate © 2023
Revocarea / modificarea consimtamantului