Sari la conținut

Banci care acorda credite fara carte de munca

Actualizat pe septembrie 19, 2023

Bănci care acordă credite fără carte de muncă, nu doar IFN-uri? Da, există, în două variante: credit rapid fără carte de muncă nebancar / împrumut bancar fără carte de muncă.

Pe de o parte, credit rapid fără carte de muncă: întrebarea se referă la cei care nu au un contract de muncă de niciun fel, dar pot face dovada unor venituri certe (chirii, drepturi de autor, alocații etc).

Pe de alta parte, băncile care oferă împrumut fără carte de muncă: există persoane angajate, dar fără carte de muncă (contracte pe perioadă determinată, convenții de colaborare).

Analizăm pe rând cele două categorii de probleme analizate, pentru că fiecare tip de situație are diferențe care trebuie avute în vedere.

Care bănci nu solicită carte de muncă?

banci care acorda credite fara carte de munca

Pentru a se putea solicita și acorda credit rapid fără carte de muncă pentru nevoi personale, condițiile de bază (valabile la toate băncile) sunt: doar persoanele care au împlinit 18 ani – vârsta minimă la majoritatea băncilor, deși în unele situații concrete acest indicator poate crește la 21 de ani; o perioadă minimă a veniturilor dovedibile de cel puțin 3 luni consecutive anterioare celei în care se depune cererea de împrumut, sau un an în total – în cazul în care veniturile nu au un caracter lunar.

În cazul contractelor pe perioadă determinată (de muncă sau de altă natură), durata pentru care se solicită credit nu trebuie să fie mai mare decât cea rămasă din respectivul contract.

Mare atenție însă la ce înțelegeți prin acest “fără carte de muncă” – nu înseamnă deloc că veți avea succes cu o cerere de împrumut la vreo bancă în situația în care nu aveți niciun fel de venituri, sau în cazul în care veniturile nu sunt înregistrate legal. Da, există bănci care acordă credite fără carte de muncă, dar nu către persoanele care nu au niciun fel de venituri legale.

Credite fără carte de muncă bancare

Instituțiile bancare ce proceseaza împrumuturi fără carte de muncă sau adeverințe de același tip sunt (fără a se limita la această listă):

 • Libra Bank
 • Banca CR Firenze
 • Idea Bank
 • Raiffeisen
 • BRD
 • ING
 • Banca Transilvania
 • BCR s.a.m.d.

Verificare venit și acte

Între timp, situația s-a modificat radical: au apărut din ce în ce mai multe instituții financiare, bancare și nebancare, care acordă credit rapid fără carte de muncă, motivul fiind convenția încheiată între acestea și administrația taxe și impozite. Astfel, orice bancă care a aderat la această convenție poate interoga rapid baza de date a ANAF pentru un solicitant de împrumut, și astfel să vizualizeze exact ce venituri legale a avut acea persoană în perioada de interes.

Suma maximă a unui împrumut de nevoi personale depinde de fiecare bancă. În genral, maximul este de 30.000 de euro pe o perioadă maximă de 5 ani. În funcție de instituția financiară aleasă, conditțile de acordare a împrumutului pot diferi: vârstă, venit minim, situația familială, vechimea în muncă etc.

Actele necesare sunt :

 • carte de identitate;
 • rareori: factură utilități (recent nici aceasta nu mai este necesară);
 • acord verificare venituri prin ANAF;
 • acordul pentru verificarea în Biroul de Credit nu se mai solicită.

Cerere credit

Pot băncile să acorde împrumuturi persoanelor care nu au carte de muncă (adică contract de muncă înregistrat legal de către angajator)? Da, dar nu în formă rapidă, doar cu buletinul. Pot băncile să acorde credite persoanelor fără venituri? Asta nu. Pot băncile să aprobe împrumutul cuiva înscris ca restanțier în Biroul de Credit? Nu, nici asta nu se poate. Pentru aceste ultime două situații, singura soluție sunt IFN-urile, cu ale lor imprumuturi rapide fara garantii.

Mai este ceva interesant de remarcat: se bănuia până de curând că toți cei care solicită sau caută împrumuturi rapide fără carte de muncă, au de fapt probleme cu veniturile, nu au carte de muncă etc. Iată că nu este chiar așa: cei care au asigurat această creștere au situații bune, altfel ar fi fost refuzați de către bănci, dar până acum pur și simplu nu suportau alergătura și completarea interminabilă a dosarelor.

Si de final, înca o idee posibil interesantă: tracasările băncilor către clienți (obligatorii cumva prin normele BNR și prin legislație – să nu acuzăm inutil instituțiile financiare) făceau ca foarte mulți oameni să nu mai apeleze la credite, pur si simplu! Nu că nu știam cât de mult rău face birocrația, dar chiar în asemenea mod?

Imprumut fara carte de munca nebancar

Exista o categorie specială de societați nebancare care acordă credite fără carte de muncă, și care ne-ar putea interesa. Este vorba de împrumuturile ultra-rapide pe termen scurt cu acordare online, pe bază de cont client. Știm, cei care ajung în această pagină sunt în căutarea unui credit bancar foarte ușor de obținut, dar cu dobandă foarte mică. Din acest motiv, variantele IFN nu sunt cele mai potrivite: costul. Dar în acele cazuri speciale, când nevoia este cu adevărat stringentă, iar urgența maximă și reală, IFN-urile pot fi o soluție.

Procedura pentru un împrumut bancar fără carte de muncă

Vremea în care pentru orice credit trebuia să aduceți contractul, cartea de muncă și adeverința de salariu, a cam trecut. Motivul principal este informatizarea bazelor de date oficiale, în principal, și conectarea celor bancare la acestea.

Pentru aprobarea unui credit rapid fără carte de muncă se practică două tehnici legale: băncile apelează online la situațiile personale de la ANAF, în timp ce IFN-urile solicită în general un extras de cont pe ultima lună încheiată.

Dacă aveți nevoie de un credit rapid și vă confruntați cu probleme de obținere a unei adeverințe de salariu sau a unei cărți de muncă, nu ezitați să luați legătura cu o instituție financiară autorizată. Cu ajutorul informațiilor oficiale, puteți obține un credit rapid și fără bătaie de cap!

(Oferta vizualizata de catre 18.147 vizitatori - WebberZone stats)

32 de comentarii la „Banci care acorda credite fara carte de munca”

 1. Mihai Daniel

  Bună ziua as dori și eu un împrumut de 5000 lei muncesc fără carte de munca la un magazin am un salariu frumușel îl încasez odată la 2 săptămâni dacă ma puteți ajuta va rog

 2. Bunaciu Nicoleta

  nu lucrez cu carte de munca ,dar am si pensie alimentara

 3. Dolhascanu

  Am 8luni aici de muncă și vreau neapărat un credit în valoare de 20000 RON.

 4. Madalina

  As vrea și eu un inprumut urgent de la dumneavoastră dar muncesc fără carte sau adeverință de munca și iau un salariu de 1700 lei dacă se poate sa fac inprumut va rog sa ma sunați cât se poate de repede! Mulțumesc!

 5. Mitrache Elena

  Vreau un credit de 5000roni pe o perioada 4luni

 6. Scarlat Ionela

  Bună ziua as dori și eu un credit

 7. Carabas daniel florin

  Buna, asi dori un credit de 3000 de lei am nevoie urgent, nu lucrez cu carte de munca, dar am mult venituri in fiecare saptamana si din strainatate, astept un raspuns va multumesc mult

 8. Mocanu Mariana

  as vrea să fac un împrumut la dvs se poate

 9. Vacaru

  Aș dori și eu un credit,am lucrat în germania ,lucrez si acum dar din ianuarie pînă luna trecuta am fost pe firma de romania ,iar luna trecuta si-a schimbat denumirea firma ,pot beneficia de un credit

 10. Badea Maria

  Pot face împrumut fara carte de munca ,lucrez ca menajera ,pot face împrumut de 25000 lei?

 11. Carp sorin

  Bună ziua as vrea un credit lucrez fără contract de munca deocamdată vreau sa știu dacă se poate?

 12. Valeriu

  Aș dori să fac un împrumut la dumneavoastră, și mar interesa dacă aș putea.. face un împrumut? Lucrez de 6 luni dar fără carte de munca deocamdată, am un salariu frumos…

 13. Aura

  As dori un credit dar nu muncesc cu carte de munca

 14. Trântoru Nicolae

  Buna seara.am un job dar momentan sunt in șomaj doua luni ,credeți că aș beneficia de un împrumut de la dumneavoastră!!??? mulțumesc

 15. Grancea valentina

  Vreau sa scot bani fara job se pooate???

 16. Cristina maria

  Lucrezi dar fara carte de munca pot sa iau un credit

 17. Vladu maria Loredana

  Bună ziua dacă am alocație la 2 copiii ca și venit mi se poate acorda 20000 lei. Menționez ca dețin și firma dar suntem afectați de covid în ultimul an ni am mai avut încasări. Mulțumesc

 18. Dragoi Andreea Elena

  Bună ziua vreau sa fac un împrumut

 19. Părpărită Gabriel

  A-și dori să îmi fac un credit

 20. Tamac Petre

  m-am dus la banca si nu mi-au cerut carte de munca, dar nici nu am primit credit. dar nici la nebancare nu vreau, ca e scump rau

 21. David Filipache

  de ce ne pacaliti cu carte de munca in sus, carte de munca in jos? nu mai exista carte de munca, totul e in calculatoare acum.

 22. Georgescu Marius

  as vreau eu la banci, dar nu mai pot. care sunt ifn ce da credit fara carte de munca sau contract?

 23. Johne17

  This website was how do you say it? Relevant!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.GDPR | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Despre noi | Contact | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551
Toate drepturile rezervate © 2023
Revocarea / modificarea consimtamantului