Sari la conținut

Banci care acorda credite fara carte de munca

Actualizat pe ianuarie 21, 2022

Banci care acorda credite fara carte de munca, nu doar IFN-uri? Da, exista, in doua variante: credit rapid fara carte de munca nebancar / imprumut bancar fara carte de munca.

Pe de o parte, credit rapid fara carte de munca: intrebarea se refera la cei care nu au un contract de munca de niciun fel, dar pot face dovada unor venituri certe (chirii, drepturi de autor, alocatii etc).

Pe de alta parte, bancile care ofera imprumut fara carte de munca: exista persoane angajate, dar fara carte de munca (contracte pe perioada determinata, conventii de colaborare).

Analizam pe rand cele doua categorii de probleme analizate, pentru ca fiecare tip de situatie are diferente care trebuie avute in vedere.

Care banci?

banci care acorda credite fara carte de muncaPentru a se putea solicita si acorda credit rapid fara carte de munca pentru nevoi personale, conditiile de baza (valabile la toate bancile) sunt: doar persoanele care au implinit 18 ani – varsta minima la majoritatea bancilor, desi in unele situatii concrete acest indicator poate creste la 21 de ani; o perioada minima a veniturilor dovedibile de cel putin 3 luni consecutive anterioare celei in care se depune cererea de imprumut, sau un un an in total – in cazul in care veniturile nu au un caracter lunar.

In cazul contractelor pe perioada determinata (de munca sau de alta natura), durata pentru care se solicita credit nu trebuie sa fie mai mare decat cea ramasa din respectivul contract.

Mare atentie insa la ce intelegeti prin acest „fara carte de munca” – nu inseamna deloc ca veti avea succes cu o cerere de imprumut la vreo banca in situatia in care nu aveti niciun fel de venituri, sau in cazul in care veniturile nu sunt inregistrate legal. Da, exista banci care acorda credite fara carte de munca, dar nu catre persoanele care nu au niciun fel de venituri legale.

Credite fara carte de munca bancare

Institutiile bancare ce proceseaza imprumuturi fara carte de munca sau adeverinte de acelasi tip sunt (fara a se limita la aceasta lista):

 • Libra Bank
 • Banca CR Firenze
 • Idea Bank
 • Raiffeisen
 • BRD
 • ING
 • Banca Transilvania
 • BCR s.a.m.d.

Verificare venit si acte

Intre timp, situatia s-a modificat radical: au aparut din ce in ce mai multe institutii financiare, bancare si nebancare, care acorda credit rapid fara carte de munca, motivul fiind conventia incheiata intre acestea si administratia taxe si impozite. Astfel, orice banca care a aderat la aceasta conventie poate interoga rapid baza de date a ANAF pentru un solicitant de imprumut, si astfel sa vizualizeze exact ce venituri legale a avut acea persoana in perioada de interes.

Suma maxima a unui imprumut de nevoi personale depinde de fiecare banca. In genral, maximul este de 30.000 de euro pe o perioada maxima de 5 ani. In functie de institutia financiara aleasa, conditiile de acordare a imprumutului pot diferi: varsta, venit minim, situatia familiala, vechimea in munca etc.

Actele necesare sunt :

 • carte de identitate;
 • rareori: factura utilitati (recent nici aceasta nu mai este necesara);
 • acord verificare venituri prin ANAF;
 • acordul pentru verificarea in Biroul de Credit nu se mai solicita.

Cerere credit

Pot bancile sa acorde imprumuturi persoanelor care nu au carte de munca (adica contract de munca inregistrat legal de catre angajator)? Da, dar nu in forma rapida, doar cu buletinul. Pot bancile sa acorde credite persoanelor fara venituri? Asta nu. Pot bancile sa aprobe imprumutul cuiva inscris ca restantier in Biroul de Credit? Nu, nici asta nu se poate. Pentru aceste ultime doua situatii, singura solutie sunt IFN-urile, cu ale lor imprumuturi rapide fara garantii.

Mai este ceva interesant de remarcat: se banuia pana de curand ca toti cei care solicita sau cauta imprumuturi rapide fara carte de munca, au de fapt probleme cu veniturile, nu au carte de munca etc. Iata ca nu este chiar asa: cei care au asigurat aceasta crestere au situatii bune, altfel ar fi fost refuzati de catre banci, dar pana acum pur si simplu nu suportau alergatura si completarea interminabila a dosarelor.

Si de final, inca o idee posibil interesanta: tracasarile bancilor catre clienti (obligatorii cumva prin normele BNR si prin legislatie – sa nu acuzam inutil institutiile financiare) faceau ca foarte foarte multi oameni sa nu mai apeleze la credite, pur si simplu! Nu ca nu stiam cat de mult rau face birocratia, dar chiar in asemenea mod?

Credit rapid fara carte de munca

De ce este mai avantajos sa obtii un imprumut fara a fi necesar sa aduci o adeverinta de salariu? In primul rand, pentru ca multi angajatori nu vor sa dea asa ceva. IFN-urile, ba chiar si multe banci, au venit in ajutorul clientilor potentiali renuntand la aceasta corvoada inutila, cea de a aduce copii de pe contract de munca, carte de munca, adeverinta de salariu, adeverinta de venit sau ce altceva se mai cerea in trecut. In plus, si foarte important, astfel poti obtine un credit rapid chiar daca ai contract partial, sau altfel de venituri, caz in care era oricum imposibil sa ai carte de munca.

Imprumut fara carte de munca nebancar

Exista o categorie speciala de societati nebancare care acorda credite fara carte de munca, si care ne-ar putea interesa. Este vorba de imprumuturile ultra-rapide pe termen scurt cu dobanda zero. Stim, cei care ajung in aceasta pagina sunt in cautarea unui credit bancar foarte usor de obtinut, dar cu dobanda foarte mica. Din acest motiv, variantele IFN nu sunt cele mai potrivite: costul. Dar in acele cazuri speciale, de socetati nebancare unde – o singura data, dobada este zero, optiunea devine viabila.

Procedura imprumut bancar fara carte de munca

Vremea in care pentru orice credit trebuia sa aduceti contractul, cartea de munca si adeverinta de salariu, a cam trecut. Motivul principal este informatizarea bazelor de date oficiale, in principal, si conectarea celor bancare la acestea.

Pentru aprobarea unui credit rapid fara carte de munca se practica doua tehnici legale: bancile apeleaza online la situatiile personale de la ANAF, in timp ce IFN-urile solicita in general un extras de cont pe ultima luna incheiata.

21 de comentarii la „Banci care acorda credite fara carte de munca”

 1. Mocanu Mariana

  as vrea să fac un împrumut la dvs se poate

 2. Vacaru

  Aș dori și eu un credit,am lucrat în germania ,lucrez si acum dar din ianuarie pînă luna trecuta am fost pe firma de romania ,iar luna trecuta si-a schimbat denumirea firma ,pot beneficia de un credit

 3. Badea Maria

  Pot face împrumut fara carte de munca ,lucrez ca menajera ,pot face împrumut de 25000 lei🤔

 4. Carp sorin

  Bună ziua as vrea un credit lucrez fără contract de munca deocamdată vreau sa știu dacă se poate?

 5. Valeriu

  Aș dori să fac un împrumut la dumneavoastră, și mar interesa dacă aș putea.. face un împrumut? Lucrez de 6 luni dar fără carte de munca deocamdată, am un salariu frumos…

 6. Aura

  As dori un credit dar nu muncesc cu carte de munca

 7. Trântoru Nicolae

  Buna seara.am un job dar momentan sunt in șomaj doua luni ,credeți că aș beneficia de un împrumut de la dumneavoastră!!??? mulțumesc

 8. Grancea valentina

  Vreau sa scot bani fara job se pooate???

 9. Cristina maria

  Lucrezi dar fara carte de munca pot sa iau un credit

 10. Vladu maria Loredana

  Bună ziua dacă am alocație la 2 copiii ca și venit mi se poate acorda 20000 lei. Menționez ca dețin și firma dar suntem afectați de covid în ultimul an ni am mai avut încasări. Mulțumesc

 11. Dragoi Andreea Elena

  Bună ziua vreau sa fac un împrumut

 12. Părpărită Gabriel

  A-și dori să îmi fac un credit

 13. Tamac Petre

  m-am dus la banca si nu mi-au cerut carte de munca, dar nici nu am primit credit. dar nici la nebancare nu vreau, ca e scump rau

 14. David Filipache

  de ce ne pacaliti cu carte de munca in sus, carte de munca in jos? nu mai exista carte de munca, totul e in calculatoare acum.

 15. Georgescu Marius

  as vreau eu la banci, dar nu mai pot. care sunt ifn ce da credit fara carte de munca sau contract?

 16. Johne17

  This website was how do you say it? Relevant!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.GDPR | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Despre noi | Contact | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551
Toate drepturile rezervate © 2022
Revocarea / modificarea consimtamantului