Sari la conținut

Imprumuturi nebancare cu garantie imobiliara

Actualizat pe ianuarie 17, 2021

80% dintre cei care merg la o banca pentru credit ipotecar sunt refuzati. Sansa de a avea locuinta ta personala raman ofertele de imprumuturi nebancare cu garantie imobiliara.

Toate IFN-urile si marea majoritate a bancilor acorda credite rapide fara ipoteca. O parte dintre ele le acorda strict pentru nevoi personale, fara garantii, altele – in special creditele auto si cele IFN cu garantie mobiliara.

Imprumuturile fara ipoteca pot fi cu sau fara garantii. Garantiile neipotecare se numesc gajuri. Cand discutam de variantele de urgenta – imprumuturi rapide cu buletinul, acestea vin rareori cu vreun fel de garantii, si foarte rar cu ipoteca.

Imprumutul cu gaj in comparatie cu un credit IFN cu garantie imobiliara

Diferenta intre gaj si ipoteca

Creditele de nevoi personale fara ipoteca pot fi utilizate in orice scop legal, fara nici un avans si fara a declara destinatia banilor imprumutati.

Imprumuturi nebancare cu garantie imobiliaraDimpotriva, la contractele de imprumuturi nebancare cu garantii imobiliare, destinatia fondurilor este clar predeterminata, fiind declarata ca ipoteca si inscrisa in registrele oficiale prin intermediul unui notar public.

Criteriile de eligibilitate ale unui imprumut rapid fara ipoteca sunt lejere si tin mai mult de varsta (18-65 ani), venit net lunar (min 800 RON) si vechime in munca (min 3 luni), iar documentatia este din ce in ce mai sumara, astfel creditul este tot mai simplu de obtinut.

Am expus aceasta mica introducere oentru a putea face diferenta fata de ce ne intereseaza aici. Vom trata mai jos subiectul principal, „imprumuturi nebancare cu garantie imobiliara”. Pe scurt, pentru comparatie, iata insa descrierea unor imprumuturi rapide fara ipoteca:

 • Valoarea unui credit: minim 1.000 EURO sau echivalent RON, maxim 250.000 EURO sau echivalent in RON – functie de valoarea imobilului cu care se garateaza.
 • Perioada de rambursare: de la 6 luni la 10 ani, pana la 35 de ani – functie de varsta solicitantului si de valoarea ratei lunare.
 • Venituri necesare: salarii, venituri din activitati independente, venituri din dividende, pensii, chirii, etc.
 • Gradul de indatorare: ratele lunare aferente creditelor solicitantului trebuie sa nu depaseasca 40% din veniturile lunare.
 • Avansul: nu este necesar intotdeauna – depinde de oferta sau program.

Documente necesare obtinerii unor imprumuturi rapide fara ipoteca:

 • Actele de identitate (BI/CI) pentru solicitant; sotia/sotul solicitantului (daca este casatorit/a); codebitor (daca este cazul).
 • Certificat de casatorie, pentru solicitant (daca este casatorit).
 • Factura recenta de plata a utilitatilor ca dovada a domiciliului, pentru solicitant.
 • Dovada veniturilor solicitantului, sotului/sotiei acestuia (daca la calculul bugetului se iau in considerare veniturile pe familie).

Destinatie si modalitati imprumuturi nebancare cu garantie imobiliara

Imprumuturile cu garantii imobiliare (ipoteca) sunt destinate fie achizitiei de bunuri imobile (locuinte, terenuri), dar se pot accesa si pentru credite de nevoi personale (ipotecare neimobiliare).

Orice credit este mai usor de obtinut atunci cand solicitantul aduce garantii ca va putea plati ratele, sau, daca ceva i se intampla, institutia de credit (bancara sau nebancara) nu isi pierde banii. Din aceste cauze, aceste credite, pe langa faptul ca sunt mai usor de obtinut, sunt si mult mai ieftine decat cele fara garantii.

Este atat de simplu sa reusesti. Trebuie doar sa gasesti solutiile potrivite si orice iti doresti se poate indeplini.

Prin intermediul acestor imprumuturi nebancare cu garantii imobiliare, institutiile de credit iti ofera tot sprijinul de care ai nevoie, in cele mai favorabile conditii:

 • poti opta pentru un credit in RON sau EUR;
 • grad maxim de indatorare: 54%;
 • maxim 3 codebitori pentru a te putea incadra la o suma mai mare;
 • garantia este reprezentata de o locuinta;
 • imobilul adus in garantie poate fi in proprietatea ta sau a unei alte persoane;
 • pentru aceste imprumuturi nebancare cu garantie imobiliara se accepta o gama mai larga de venituri: salarii, pensii, castiguri din activitati independente, drepturi de autor, rente viagere, dividende, venituri din chirii, venituri din strainatate etc.

Poti solicita un credit daca:

 • ai intre 18 si 65 de ani la data rambursarii integrale a creditului, fara asigurare de viata obligatorie;
 • ai intre 18 si 70 de ani la data rambursarii integrale a creditului, cu asigurare de viata obligatorie pe tot parcursul derularii creditului;
 • ai un venit lunar net de minim 950 RON.

Cele mai importante IFN-uri care acorda imprumuturi nebancare cu garantii imobiliare si pe care le putem recomanda sunt Fast Finance IFN, EasyCredit si Happy Credit.

Credite nebancare pentru locuinte

Ofertele de credite nebancare petru locuinte sunt mai rare decat cele de la banci, dar mai usor de obtinut. In ciuda dobanzii mai mari, vei putea totusi sa ai locuinta ta, care iti ramane o viata.

Creditele ipotecare sunt in general destinate achizitiei de bunuri imobile (locuinte, terenuri). Orice credit este mai usor de obtinut atunci cand solicitantul aduce garantii ca va putea plati ratele, sau, daca ceva i se intampla, banca nu isi pierde banii. Din aceste cauze, aceste credite, pe langa faptul ca sunt mai lejer de obtinut, sunt si mult mai ieftine decat cele fara garantii.

O oferta de credite nebancare pentru locuinte consta dintr-un imprumut destinat achizitionarii, constructiei sau renovarii (modernizarii) unei locuinte. Se garanteaza cu locuinta respectiva pentru a se asigura obligatia platii creditului rezultata in urma acestui imprumut. Ipoteca este inregistrata in Cartea Funciara, iar locuinta este folosita ca si garantie si nu poate fi vanduta pana ce creditul nu este complet rambursat. Perioada de creditare este pe termen lung, de maxim 35 ani, respectiv 420 luni. Pe toata perioada de creditare, titularul creditului va avea obligatia de a achita lunar rata formata din principal (credit) si dobanda.

Toate conditiile de creditare legate de obiect, valoare, perioada, garantie si costuri (comisioane si dobanzi) sunt prevazute intr-un contract care va fi incheiat intre institutia de credit si solicitant la momentul contractarii creditului. Nu are importanta daca apelati la imprumuturi bancare ipotecare, la programul Prima Casa, sau la aceste credite nebancare pentru locuinte, conditiile legale sunt absolut aceleasi.

Veniturile acceptate pentru aproape orice oferte de Imprumuturi nebancare cu garantie imobiliara sunt cele standard acceptate legal de catre IFN-uri: venituri din salarii, pensii, drepturi de autor, rente viagere, dividende, chirii, activitati independente, diurne personal navigant.

IFN-urile care au oferta pentru credite nebancare pentru locuinte au de obicei diferite facilitati ca sa atraga mai multi clienti, ca de exemplu:

 • se poate achita creditul in avans, fara a se suporta comisioane suplimentare;
 • ratele se pot achita direct din contul curent deschis la orice banca;
 • pentru creditele pana la o anumita suma nu se solicita asigurare de viata, iar pentru creditele peste acea suma procentul de asigurare se aplica numai la un anumit procent din valoarea creditului;
 • varsta maxima de acordare a imprumutului prelungita pana la o varsta mai inaintata clientului;
 • perioada de gratie de pana la mai multi ani in cazul constructiilor de locuinte.

 

2 comentarii la „Imprumuturi nebancare cu garantie imobiliara”

 1. Avram Marius

  As dori un credit cu garantie imobiliara ( casa cu gradina) in valoare de 300.000 lei , Sunt pensionar, si am o pensie lunara in valoare de 6.500 lei. pot aduce si alte venituri din diurna in valoare de 10.000 lei lunar sau un alt codebitor. telefon; 0742685640

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.GDPR | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Despre noi | Contact | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551
Toate drepturile rezervate © 2022
Revocarea / modificarea consimtamantului