Sari la conținut

Credite usor de obtinut

Actualizat pe mai 8, 2023

Credite usor de obtinut, rapid si fara drumuri, cozi sau acte peste acte. Cerere online, aprobare maxim 2 ore, plata in rate pana la 5 ani, dobanzi foarte bune.

De ce se obtin atat de greu creditele? Deschizi televizorul, e plin de reclame ale bancilor promovand astfel de credite usor de obtinut. Reclama te invita sa vii oricand vrei si in cel mai scurt timp obtii suma dorita. Asa este insa si in realitate? In general, nu este deloc asa, din foarte multe motive, majoritatea greu de inteles.

De ce isi mai fac reclama bancile, daca de fapt par a face tot posibilul sa nu acorde niciun credit? De ce sa te tina pe drumuri cu acte si dosare cate 2-3 saptamani? E adevarat, nu e cazul tuturor bancilor. La fel de adevarat, nu e nici cazul oricarui client.

Parerea noastra, cea mai mare greseala este sa te duci la o banca sperand ca ai banii pana seara in cont. O greseala probabil la fel de mare este sa crezi ca daca un imprumut se numeste credit fulger aprobat online, are vreo legatura cu bancile. Tot greseala ar fi sa crezi ca la ifn-uri costurile sunt la fel cu cele bancare. Credite usor de obtinut se gasesc in special la IFN – institutii financiare nebancare, mult mai rar si mai greu la banci.

Cum puteti sa faceti rost de un credit rapid de la banca? Ar fi bine sa aveti un salariu mare – mult peste cel minim pe economie. Serviciu bun, cu vechime si contract pe perioada nedeterminata. Sa nu aveti alte datorii mari. Sa nu fi fost restantier sau intarziat la plati catre banci in ultimii 4 ani. Sa va fi achitat toate taxele si impozitele la zi. Sa nu va trebuiasca o suma foarte mare pentru un imprumut de nevoi personale. Sunteti ok cu toate acestea? Atunci da, sansele de a il obtine rapid chiar si de la banci sunt mari sau, cel putin, acceptabile.

Credite usor de obtinut de la banci

Credite usor de obtinut

Banci care sunt cu adevarat rapide in procesarea cererii pentru un credit usor de obtinut ar fi, cel putin din care am studiat noi, ING, Banca Transilvania (doar pentru clientii proprii), Idea Bank si Patria Bank (avem un articol separat care analizeaza in detaliu toate aceste patru oferte de credit rapid usor de obtinut). Avem si cateva exemple negative, dar nu vrem sa influentam aceasta discutie la care va invitam sa luati parte.

Ne-ar placea sa ne spuneti la ce banci ati avut atat experiente bune – acordarea cu adevarat rapida a imprumutului, cat si experientele personale neplacute – banci unde ati fost plimbat si amanat mult peste ce va asteptati, fara sa fi gresit cu ceva.

Revenim la ce spuneam mai devreme: un credit usor de obtinut se gaseste in general la IFN-uri, precum si cele de la banci ca ING sau OTP. Trebuie sa mentionam insa ca in zilele acestea, obtinerea unui credit este mult mai usoara decat era cu cativa ani in urma, in special datorita interconectarii bazelor de date de la banci cu cele de la biroul de credit si de la ANAF (fisc).

Acum, la orice cerere de credit de la bancile interconectate, cu acordul dumneavoastra, se poate afla in cateva minute daca aveti restante, daca sunteti salariat, cat castigati, tot ce ii trebuie ofiterului de credite de la banca pentru a face analiza cererii. Astfel scapati si de alergatura si explicatiile pentru adeverinta de salariu (vezi si detaliile pentru credit cu salariul minim pe economie – se deschide in new tab), ceea ce este un plus.

La fel de adevarat este ca daca aveti chiar si cea mai mica problema, aceasta nu se mai poate ascunde, de aceea va rugam sa fiti foarte atenti cand completati cererea, sa nu treceti in vreun fel date false sau incomplete, altfel un credit usor de obtinut se va dovedi de fapt foarte greu de obtinut.

Credite usor de obtinut de la IFN-uri

În România, instituțiile financiare nebancare (IFN-uri) pot oferi credite ușor de obținut în comparație cu băncile tradiționale. IFN-urile sunt mai flexibile în ceea ce privește cerințele și documentația necesară pentru a obține un credit. Ele oferă adesea soluții de finanțare rapidă și accesibilă pentru nevoi urgente sau situații financiare neprevăzute.

Pentru a obține un credit de la un IFN, veți trebui să îndepliniți câteva cerințe de bază, cum ar fi:

  • Vârsta minimă (de obicei, 18 ani sau mai mult).
  • Un venit stabil și documentat (salariu, pensie, venituri din activități independente etc.).
  • Un istoric de credit acceptabil (dacă ați mai avut credite în trecut).
  • Documente de identitate valabile (buletin, pașaport etc.).
  • Un cont bancar activ.

Unele IFN-uri pot solicita și alte informații sau documente suplimentare, cum ar fi adeverințe de venit, extras de cont sau o copie a ultimei facturi de utilități.

Pentru a obține un credit ușor de la un IFN, puteți aplica online sau personal la una dintre sucursalele lor. Procesul de aprobare este, de obicei, rapid și puteți primi banii în câteva ore sau chiar mai puțin, în funcție de suma împrumutată și politica IFN-ului respectiv.

Este important să evaluați cu atenție termenii și condițiile oferite de IFN înainte de a solicita un credit. Asigurați-vă că înțelegeți costurile implicate, cum ar fi dobânda și comisioanele, și că sunteți capabil să rambursați creditul conform programului convenit.

Rețineți că, deși IFN-urile oferă credite ușor de obținut, ele pot implica costuri mai ridicate decât cele ale băncilor tradiționale. Fiți responsabili în luarea unei decizii și utilizați creditele IFN cu prudență, pentru a evita îndatorarea excesivă și dificultăți în rambursarea acestora.

Credite usor de obtinut de la amanet

Dacă doriți să obțineți un credit ușor de la o casă de amanet, există câteva lucruri pe care trebuie să le știți. Casele de amanet sunt instituții care oferă împrumuturi în schimbul unor bunuri valoroase pe care le lăsați în gaj.

Procesul de obținere a unui credit de la o casă de amanet este, în general, destul de simplu. Iată câțiva pași de bază pe care trebuie să-i urmați:

  1. Identificați o casă de amanet de încredere: Căutați o casă de amanet respectabilă și bine cunoscută, cu o reputație solidă în piață. Asigurați-vă că verificați și comparați ratele dobânzilor și comisioanele practicate de diferite case de amanet.
  2. Aduceți bunurile valoroase: Selectați bunurile valoroase pe care doriți să le gajați. Acestea pot include bijuterii, ceasuri, electronice, obiecte de artă sau alte obiecte de valoare.
  3. Prezentați-vă cu bunurile la casa de amanet: Mergeți la casa de amanet selectată și prezentați bunurile pentru evaluare. Un expert al casei de amanet va examina și evalua valoarea acestora.
  4. Încheiați contractul de gaj: Dacă sunteți de acord cu evaluarea și suma oferită de casa de amanet, veți încheia un contract de gaj. Acesta va include termenii și condițiile creditului, valoarea împrumutată, dobânda aplicată și perioada de rambursare.
  5. Obțineți împrumutul: După încheierea contractului, veți primi suma împrumutată în numerar sau prin transfer bancar, în funcție de politica casei de amanet.

Este important să rețineți că suma împrumutată se bazează pe valoarea bunurilor dvs. și poate fi o parte mai mică a valorii lor de piață. De asemenea, veți plăti dobânzi și comisioane pentru perioada în care bunurile sunt gajate. Asigurați-vă că înțelegeți și sunteți de acord cu termenii și costurile implicate înainte de a semna contractul.

Dacă nu puteți rambursa suma împrumutată în termenul stabilit, casa de amanet poate vinde bunurile gajate pentru a-și recupera banii. Prin urmare, este important să fiți sigur că puteți onora obligațiile de rambursare înainte de a apela la un credit de la o casă de amanet.

Rețineți că împrumuturile de la casele de amanet sunt o soluție temporară și nu trebuie considerate ca o opțiune pe termen lung pentru nevoile financiare.

 

(Oferta vizualizata de catre 2.692 vizitatori - WebberZone stats)

Un comentariu la „Credite usor de obtinut”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.GDPR | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Despre noi | Contact | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551
Toate drepturile rezervate © 2023
Revocarea / modificarea consimtamantului