Sari la conținut

Credit pentru datornici

Actualizat pe aprilie 6, 2023

Credite nebancare pentru restantieri. Credit pentru datornici: poti face rost de bani daca ai probleme la alte credite, fara multe conditii, cu putine acte.

Creditele pentru cei cu probleme sunt acceptate doar in anumite cazuri. Clientii care sunt considerati rai-platnici si sunt inscrisi in Birou, se gasesc in situatii dificile.

Totusi, multe dintre aceste societati acorda credite nebancare pentru datornicii bancilor doar celor care nu prezinta potential major de risc, chiar daca sunt inscrisi in lista neagra. De exemplu, un om poate avea intarzieri la plata ratelor bancare de 40-50 zile. Chiar daca si-a platit rata, acest om este inscris automat in “lista neagra”, chiar daca intre timp si-a rezolvat situatia.

Pentru a obtine credite nebancare, chiar in conditiile in care esti inregistrat ca datornic, trebuie sa-ti ceri evaluarea. Nu trebuie sa detii foarte multe cunostinte financiare ca sa poti afla daca mai esti valid in obtinerea unui credit nebancar sau nu.

Cum se obtine un credit pentru datornici

Anul acesta, la fel ca in anii trecuti, IFN-urile vor verifica aceste liste de rai-platnici, insa, nimeni nu le obliga sa nu-ti acorde creditul. Evaluarea este a lor proprie si tine cont de tipul restantei si de concluzia pe care o trag cu privire la capacitatea ta de rambursare a ratelor respectivului credit.

Nu trebuie sa va speriati inainte de a cere un credit nebancar ca nu-l veti obtine, avand in vedere ca figurati cu probleme la Biroul de Credite. Chiar daca IFN-ul va verifica situatia, decizia va fi luata in functie de mai multi factori.

Acum vom trece la a face diferenta in mod clar intre creditele bancare si cele nebancare – raportat la situatia personala a obligatiilor de plata curente si a celor restante. Pe de o parte, avem modul de lucru al IFN-urilor. Pe de alta parte, bancile. Sunt ele obligate sa refuze restantierii? Tehnic, nu, dar practic, sansele de a vedea vreun leu daca raportul de credit este negativ, sunt nule.

Pentru mai multe detalii despre creditele bancare si nebancare pentru persoanele aflate in graba sau in situatii speciale, am deschis o lista de intrebari si raspunsuri – credite usor de obtinut.

Credite nebancare pentru restantieri

Creditele rapide sunt disponibile doar in anumite situatii. Cei cu probleme pot obtine totusi bani, apeland la Institutiile Financiare Nebancare. De exemplu, o persoana care are intarzieri scurte la plata (peste 30 zile, dar mai putin de 90), este inscrisa automat in Birou, chiar daca intre timp si-a rezolvat situatia.

Din ce in ce mai multi romani sunt in cautare de credite nebancare pentru restantieri, sau cum li se mai spune popular, credite pentru datornici. Bancile, desi nu o afirma clar, nu prea va pot ajuta. La fel de adevarat, nici nu au interdictie prin lege sa va ajute. Deci, exista oare solutii la indemana? Doar vreun credit pentru datornici va mai salveaza, sau se mai poate face si altceva?

Avand in vedere problemele tot mai mari pe care romanii le au catre banci, creditele nebancare pentru datornicii au devenit cea mai rapida posibilitate de a face rost de bani, chiar si in conditiile in care esti cu probleme la creditele bancare.

Nu trebuie sa va speriati inainte de a cere un credit nebancar ca nu-l veti obtine, avand in vedere ca figurati in lista neagra. Chiar daca IFN-ul va verifica bonitatea, concluzia va fi luata insumand toti factorii, nu numai faptul ca figurati cu probleme in baza de date a Biroului de Credite.

Pentru a intra in posesia imprumutului contactati institutiile financiare specializate. Pentru un asemenea credit rapid nu exista nici un fel de taxe sau comisioane ascunse. Veti avea de platit doar rata creditului. Rata de plata este fixa pe toata perioada creditului rapid. Pentru a avea acces la credit trebuie sa completati un formular si in maxim 48 de ore veti primi imprumutul solicitat.

Categorii credite nebancare

 • Creditele rapide online – imprumuturi rapide oferite atat de catre IFN-uri, cat mai ales de catre banci
 • Imprumuturile operationale pentru afaceri (sectiune in pregatire)
 • Banci care acorda credite fara carte de munca – credite rapide in care se iau in considerare veniturile si corectitudinea la plata in perioada recenta, nu doar inregistrarile din lista de datornici

Credite rapide pentru restantieri doar cu buletinul: foarte bune cand nevoia e mare si graba si mai mare. Cand e greu sa strangi toate documentele cerute pentru un imprumut nebancar rapid dar ai voie urgent de bani, asta e solutia.

Ca o paranteza pentru cei care nu sunt restantieri, dar cauta credite rapide online: se poate si la banci? Da, se poate! Pentru a nu incarca acest text, destul de complex deja, va rugam sa cititi articolul specializat Credit Rapid Bancar.

Experienta cu IFN-urile

Credite nebancare pentru restantieri. Solutii credit pentru restantieriCreditele rapide se acorda in general in doua feluri, fie ca cele rapide fara multe acte – tipic IFN, fie prin card de credit. Chiar si eu am apelat candva la una dintre IFN-uri pentru un asemenea imprumut, si recunosc cinstit, la acel moment nu stiam daca apelez la o banca, la un magazin, sau la o firma de alt fel. Stiam doar ca pot sa cumpar in rate.

Nici nu stiam acum 10 ani ce este acela un imprumut IFN. Pur si simplu, reclama era atat de multa, iar preturile acceptabile, toata lumea lua credite din acestea, asa ca nici nu m-am temut vreo secunda ca ceva ar putea sa mearga prost. Si asa este, totul a fost in regula.

Citesc pe multe forumuri oameni care se plang de IFN-uri. Dar cand te uiti mai bine, si vezi ca injura o firma de credit pentru ca i-a raportat la biroul de credit pentru o intarziere de 4 luni a ratei.. intelegi cat de subiectivi sunt unii oameni. Daca la creditul meu actual, cel bancar, pentru apartament, am intarziat 30 sau 31 de zile, am ajuns in baza de date automat, iar daca as intarzia vreodata mai mult de 3 luni, chiar si cu o singura zi, m-ar cauta imediat executorul judecatoresc.

Intrebari si raspunsuri Biroul de Credite

Speram sa va gasim acolo, cu parerile si intrebarile dumneavoastra, astfel incat sa aducem cat mai multe raspunsuri de interes.

Credit pentru datornici?Ce ar mai fi spus despre aceste credite nebancare pentru restantieri? Probabil cel mai important lucru: sunteti siguri ca va mai trebuie inca un credit? Si nu de oricare, ci unul nebancar, stiut mai scump decat cele bancare? Ati revazut in minte toate motivele pentru care ati ajuns restantier prima oara? Sigur nu se vor repeta?

Este foarte greu sa iei o asemenea decizie. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie luata o decizie. Treburile trebuie bine cantarite, analizate pe toate partile cu grija.

E o problema pe care am intalnit-o de multe ori. Oamenii care in trecut au avut necazuri cu plata ratelor la banca, si stiu ca au ajuns raportati ca datornici in lista bancilor si IFN-urilor, au ajuns sa isi ia gandul de la orice nou imprumut posibil. De asemenea, in reclamele obisnuite, Institutiile Financiare Nebancare nu scriu niciodata negru pe alb “da, ne ocupam cu credite nebancare pentru restantieri – hai repede sa iei niste bani”. Atunci, cand un asemenea om gaseste o oferta reala, este atat de surprins, ba chiar fericit uneori, incat se grabeste sa ia un credit doar asa, ca se poate. Ca sa fim sinceri, de bani avem nevoie oricand.

Exista credit accesibil celor cu datorii?

Cum poti scapa din lista neagra, in cazul in care doresti un nou imprumut? Singura modalitate este dupa trecerea a 4 ani de la ultima abatere. De fapt nu de la ultima abatere, ci de la rezolvare completa a ultimei abateri. Daca de pilda ai “ratat” plata unei rate in decembrie, adunand peste 31 de zile de intarziere, ai devenit unul dintre datornici, cu acte in regula: inregistrat in lista. Dar in ianuarie urmator ai achitat totul, esti la zi cu toate cele. Asta inseamna ca situatia ta va fi curata (nu vei mai aparea cu vreo datorie sau problema) in decembrie – peste 4 ani.

Cine nu are nevoie de un asemenea credit

Poti deci obtine un credit pentru datornici? Da, insa numai in sistemul institutiilor finaciare nebancare, deocamdata bancile neavand asemenea oferte. Poate chiar oricine sa aiba acces la un credit pentru restantieri? Nu: cei care mai au inca restante neonorate, sau care au avut abateri repetate si pentru perioade foarte lungi, vor fi respinsi orice ar fi. A, si sigur, sa nu uitam baza: pentru a obtine aprobarea la orice fel de credit este nevoie de venituri, de varsta legala si de domiciliul in Romania.

Daca stiti ca in ultimii ani ati avut restante la plata ratelor unui imprumut, tentatia este sa cautati direct un credit pentru restantieri. Desi nu exista aceasta denumire clar in ofertele societatilor de credit (bancare sau nebancare), oamenii in general asta cauta. Nu vrem sa va dam vesti proaste, si nici nu o facem daca sunteti atenti pana la capat, dar trebuie sa spunem: nu este chiar atat de simplu.

Verificarea obligatiilor de plata curente

Ati avut (sau aveti inca) un credit, si candva ati intarziat cu plata ratelor. Va intrebati daca ati fost raportati, cineva trebuia sa va anunte? Cu siguranta intarzierile la plata se raporteaza, atat de catre banci (mai ales), cat si de catre IFN-uri. Si nu, nicio asemenea institutie nu are obligatia sa va anunte, nici inainte, nici dupa. Dar cat de important este acest aspect?

Mult mai important este sa va analizati singuri situatia, raspunzand la urmatoarele intrebari:

 • intarzierile la plata ratelor s-au petrecut, macar o data, in ultimii patru ani, sau sunt mai vechi? Notati: daca in ultimii 4 ani nu ati avut absolut nicio intarziere, situatia dumneavoastra este curata, acesta nu face publice inregistrari mai vechi;
 • intarzierile din ultimii patru ani s-au intamplat sa depaseasca mai mult de 30 de zile? Daca da, si mai ales, daca au trecut si de 90 de zile, sansele de a fi eligibil chiar si pentru un credit pentru datornici sunt egale cu zero;
 • mai aveti inca restante, sau acestea s-au petrecut in trecut, fiind rezolvate intre timp? Daca aveti chiar si acum rate neplatite, chiar si cu o zi de intarziere, curatati-va rapid situatia.

Mai este ceva ce puteti face, inainte de a completa o cerere de imprumut: verificati chiar dumneavoastra daca sunteti inregistrat cu restante la plata. Puteti solicita oricand situatia dumneavaoastra direct de la Biroul de Credit, insa o singura data in 12 luni aceasta se emite gratuit. Nu aveti de facut niciun drum, totul este simplu:

 • descarcati de aici formularul Cerere situatie personala datorii;
 • scoateti cererea la imprimanta, completati-o citet, cu litere mari, si semnatura personala in clar;
 • scanati – sau faceti poze de calitate la aceasta cerere completata rezultatul trebuie sa fie un fisier PDF;
 • faceti un scan sau tot asa, foto de calitate, si la Cartea de Identitate;
 • cererea in format pdf impreuna cu copia de pe buletin le trimiteti prin email la adresa situatie@birouldecredit.ro (detalii suplimentare despre baza legala si protectia datelor personale: Biroul de Credit S.A. – Cadrul Legal)

In cel mai scurt timp veti primi situatia, tot pe email, si acolo veti vedea clar cum stati de fapt. Cel mai important va fi tabelul de pe pagia 2: Istoricul încadrării în categoriile de întârziere. Daca acel tabel este complet alb, inseamna ca sunteti curat ca lacrima, si sa mergeti oriunde – banca sau IFN. Daca tabelul are cel mult cateva note, dar numai verzi cu cifra 1 (adica datorii de cel mult 30 de zile), iar aceste semne sunt in anii mai vechi, nu foarte recent, puteti apela cu incredere la o solicitare de credit pentru restantieri la societatile nebancare care ofera asa ceva.

Daca insemnarile de acest fel (verde cu cifra 1) sunt tot asa, foarte vechi, si foarte putine, nici macar nu mai e cazul sa cautati doar credit pentru datornici. Daca intre timp aveti uns erviciu stabil, cu venit constant bun, aveti sanse chiar si la banci.

15 comentarii la „Credit pentru datornici”

 1. Mihai Ionut

  Vreau un credit de nevoi personale de 10000 roni

 2. Chintoiu Florentina

  As dori o refinantare un imprumut cum pot lua legatura cu dv

 3. Marin Costel

  Doresc un credit pentru nevoi personale de 13.500 lei de urgenta

 4. Radu violeta

  Cine ma poate ajuta sa refinantez ifn pe cinci ani 20 000 lei sint in bc am doua pensi in total de 1560 lei va multumesc

 5. David Filipache

  Cum pot si eu sa ajung sa fac o cerere la citifinancial credite pentru rau platnici online?

  1. Buna ziua,
   Din pacate, la orice cautare in Google pentru “citifinancial credite pentru rau platnici online” apar o sumedenie de rezultate de la site-uri dubioase, gen amazonaws.com, .pw sau best.info, in care se afirma ca Citifinancial ar acorda credite pentru rau platnici si restantieri, online sau in alt fel.
   Spunem “din pacate” pentru ca informatiile sunt cat se poate de false: Citifinancial – Citi Bank, nu opereaza cu persoane fizice, deci nu acorda niciun fel de credite ca cele de care va interesati.
   Ne pare rau ca nu va dam vesti bune, dar cel putin speram ca v-am ajutat sa evitati o pierdere de timp de care cu siguranta u aveti nevoie.

 6. Cecilia Barbora

  Ma ajutati va rog sa aflu cum se obtin credite fara verificare in crb?

 7. Anita Cucea

  Cine imi spune si mie care sunt bancile care dau credite si celor cu datorii? Ca peste tot se zice numai despre ifn

 8. Milford Claudia

  Cine poate sa vada lista cu datornici? Poate sa o vada cineva de la servici de la mine?

 9. Sinziana Popa

  daca fac un imprumut de la particulari, si nu platesc, pot sa ajung datornic la birou de credite?

 10. Georgescu Marius

  va supun atentiei o problema personala delicata. am luat acum 6 ani un credit ipotecar de la o banca mare. acum cam 3 ani, am avut niste necazuri cu serviciul, nu am mai prmit salariul cateva luni decat o parte, si am ramas in urma cu ratele. nu a durat mult necazul, nu am adunat mai mult de 3 luni ca restantier, si de atunci am platit totul pana la ultimul leu cu cel putin 2 zile inainte de scadenta fiecarei rate. acum insa baiatul a terminat liceul si a intrat la facultate, si am dorit sa ii cumparam ceva mai scump, in rate. dar surpriza, nu mi s-au aprobat ratele, pe motiv ca suntem datornici inscrisi. dar noi nu mai avem nicio datorie, totul e platit la timp. cum se poate asa ceva, si mai ales – ce putem face?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.GDPR | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Despre noi | Contact | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551
Toate drepturile rezervate © 2023
Revocarea / modificarea consimtamantului