CREDITE RAPIDE DOAR CU BULETINUL

Creditul "doar cu buletinul" - revine in actualitate

Creditul rapid doar cu buletinul se impune in 2017 cu oferte speciale, acum ai din nou de unde alege, iar dobanzile la IFN sunt din ce in ce mai bune, contractele clare iar ratele simple, egale, cu dobanda fixa.

Cei mai multi dintre voi aveti nevoie urgenta de bani si doriti un credit simplu, fara multe acte, fara garantii si mai ales fara alte cerinte din partea Institutiilor Nebancare, adica va intereseaza un credit doar cu buletinul.

Creditele nebancare doar cu buletinul au avut o evolutie fantastica inainte de criza si incep sa revina in actualitate. Deocamdata insa, creditele "doar cu buletinul" nu sunt printre preferatele Institutiilor Financiare Nebancare, care au inceput (e adevarat ca au fost si obligate sa-si inaspreasca cerintele pentru creditare) sa-si asigure capacitatea de rambursare a creditelor de catre clienti.

 

Acum IFN-urile isi iau masuri de precautie pentru posibilitatile de rambursare ale creditului. Cerintele impuse celui ce doreste un imprumut nebancar variaza de la o institutie financiara la alta, insa, in mare, cerintele sunt indreptate in acelasi sens - posibilitatea de rambursare a imprumutului.

 

Dobanda era mare, dar si riscul era mare. Acest lucru, alaturi de lipsa de experienta a noastra referitor la produsele financiare au reprezentat premisele succesului pentru cresterea problemelor si costurilor la credite. Regulile noi impuse de BNR prevad ca imprumuturile de consum sa aiba o scadenta de cel mult cinci ani, iar clientii sa aduca garantii de 133% din valoarea imprumutata.

 

Exista totusi magazine online ce practica un fel de creditare, in asociere cu Institutii Financiare Nebancare, insa, anvergura creditelor cu "buletinul" a apus. Ca sa nu mai vorbim ca sunt multe guri rele care "imputa" creditelor cu buletinul mare parte din vina declansarii valului de criza, cel putin din Romania.

 

Creditul doar cu buletinul in 2017

 

Anii cei buni, cam pana in '08, au trecut, cand se bateau magazinele intre ele sa va dea orice, pe credit doar cu buletinul. In orice magazin intrai, de electronice sau electrocasnice, mobila, materiale de constructii, gaseai afisele "Credit doar cu buletinul", si in fata, la vedere, birourile consultantilor de credite.


Mai exista asa ceva? Cine mai ofera credit doar cu buletinul?


In raspuns simplu: IFN-urile (Institutiile financiare nebancare). In realitate insa, nimeni nu a oferit vreodata cu adevarat credite doar cu buletinul. Daca erai la primul contract, tot mai trebuia sa aduci o adeverinta de salariu, sau macar fluturasul sau talonul. In plus, mai trebuia sa ai la tine o factura de utilitati de la adresa din buletin. Insa, si atunci, ca si acum, prin aceasta sintagma "Credit doar cu buletinul" se intelege ceva real si palpabil: credite rapide, nebancare, cu foarte putine acte.


Anul acesta intalnim ceva ce este, probabil, cel mai apropiat credit de acest "doar cu buletinul": creditul nebancar oferit de Easy Asset Management - iCredit. Acestia afirma ca tot ce le trebuie este o copie de pe buletin, insa consultantii lor fac foarte multe verificari. Chiar si asa, afirmatia de pe site-ul iCredit este clar: "O copie dupa o dovada de venit ne va ajuta sa luam decizii mult mai rapid".

 

Criza economica, dar si reglementarile noi ale BNR au facut ca aceste credite facile sa scada drastic dupa '09, insa de anul acesta incep sa se vada semne de revigorare. Asa cum si creditul direct in magazin da semne de revenire, si creditul doar cu buletinul pare sa revina in atentia IFN-urilor. Este important de inteles faptul ca acum aceste institutii pot avea acces direct la mult mai multe informatii despre cei care solicita creditele (Biroul de credit, baza de date a IFN etc). In acelasi timp, si publicul este astazi mult mai pregatit sa inteleaga ce inseamna apelarea la un credit. Nu in ultimul rand, consultantii institutiilor de credit, de cele mai multe ori, vin la dumneavoastra acasa sa completati cererea, sa semnati contractul, astfel avand posibilitatea sa va face mai usor evaluarea de risc, comparativ cu o banca, spre exemplu.

 

Spuneam mai sus de iCredit. Alte IFN-uri care ofera asemenea credite doar cu buletinul, sau asemanatoare, sunt, printre altele, Provident, Cetelem, Viva Credit, PatriaCredit s.a.m.d.


Credite rapide

Am inceput anul aplicand pentru un credit doar cu buletinul… LA BANCA! Daca pana de curand asta era posibil doar la cateva IFN-uri, gata, este oficial: si bancile ofera imprumuturi rapide fara acte, doar cu buletinul. Creditele bancare pentru nevoi personale sunt avantajoase: sume mari, dobanzi mici, perioade lungi. Dar daca ai venit mic sau esti restantier, tot doar la IFN rezolvi.

Tips:

Completand online o cerere de credit la o banca sau la un IFN, nu iti asumi obligatia de a semna contractul.

Cel mai citit articol:

Info financiar

Doar cu buletinul?