Sari la conținut

Carduri de credit nebancare

Actualizat pe aprilie 21, 2023

Carduri de credit nebancare – mijloace de plata si de imprumut emise si administrate de catre institutii financiare nebancare (IFN) – emitere rapida fara adeverinta de salariu sau extras de cont.

Carduri nebancare – sisteme de plata ca si multe dintre cele bancare. Acestea permit anumite sume maxime ce pot fi retrase chiar si cu dobanda zero pe o anumita perioada. La fel, se pot face achizitii in rate lunare de pana la un an – tot cu dobanda zero sau cu dobanzi foarte avantajoase.

Carduri nebancare – emitenti, obtinere, utilizare, costuri

Este oarecum un pleonasm sa spunem “carduri de credit nebancare”. Prin definitie si prin lege, o institutie financiara nebancara nu poate tine fonduri de la clienti, deci nu are conturi curente. Asadar, orice card nebancar este obligatoriu un card de credit. Data fiind insa uzanta, vom pastra denumirea impamantenita de Carduri de credit nebancare. Conteaza aici si dorinta de a face referirea expresa si clara la elementul de imprumuturi rapide prin card.

Tot in acest text veti gasi in plus o nota foarte importanta legata de posibilitatea de a bloca rapid un card pierdut, furat sau blocat,

Cardurile de credit nebancare – emise de catre IFN-uri sau de catre marile magazine, desi au in general aceleasi caracteristici ca cele bancare, au in plus multe avantaje aduse de sistemul nebancar. Enumeram aici acordare mai lejera, posibilitati mai mari de creditare, dar si dezavantaje, desigur. In multe situatii, un card de credit nebancar nu poate fi folosit pentru a scoate cash de oriunde sau pentru a plati in orice magazin. Cardurile nebancare sunt, in general, carduri ce functioneaza apropiat de cele de credit.

Cardurile nebancare sunt emise sub marca proprie a unui IFN, sau sub licenta unui proprietar de marca. Cei mai cunoscuti emitenti generici de carduri sunt VISA, Visa Electron, MasterCard, Maestro sau American Express.

Cardurile de credit nebancare sunt in principal modalitati de plata. In foarte multe cazuri acestea sunt limitate la anumite magazine partenere. De asemenea, doar in anumite cazuri pot fi si instrumente de retragere numerar, si rareori de la orie bancomat indiferent de banca. Aceste caracteristici se datoreaza in principal sistemului nebancar (cardurile nebancare nu sunt instrumente atasate unui cont bancar propriu).

Cum efectuati plati prin carduri de credit nebancare

Efectuarea de plati prin intermediul cardurilor nebancare puse la dispozitie de catre IFN se face sub forma unei linii de credit, fara a se acorda accesul la un cont bancar propriu, institutia financiara nebancara emitenta a cardului deschizand clientilor sai doar conturi de evidenta. Institutiile financiare nebancare pot emite si administra carduri de credit doar in derularea activitatilor aferente creditelor de consum, nevoi personale sau asemenea.

O categorie aparte sunt cardurile de credit comercial – de magazin. Cardul de credit tip comerciant este instrumentul emis de un comerciant sau de un grup de comercianti clientului lor, pentru a permite acestuia achizitionarea de bunuri si servicii exclusiv de la comerciantii emitenti sau de la cei care accepta cardul pe baza de contract, fara a acorda accesul la un cont bancar si care evidentieaza cheltuielile efectuate pe o anumita perioada de timp de catre un client. Acest tip de instrument nu se incadreaza in categoria instrumentelor de plata electronica, precizeaza Banca Centrala.

Cardul Carrefour

carduri de credit nebancareCardul de nebancar de magazin CardPlus, lansat de Carrefour si MasterCard, este disponibil incepand de anul trecut in toate cele 23 de hipermarketuri ale retailerului francez, putand fi obtinut direct de la casele de marcat si in 2019.

Romania este prima tara europeana din grupul Carrefour in care sunt introduse cardurile preplatite pentru cumparaturi – o premiera pe piata de retail romaneasca. Cardul este disponibil pentru cumparare doar la casele de marcat din hipermarketurile Carrefour si poate fi folosit imediat dupa ce posesorul l-a alimentat cu bani in prealabil.

Practic, clientul il achita la casele de marcat, iar dupa cateva minute il poate ridica de la biroul de servicii financiare din hipermarket, fara a fi nevoie de vreun cont bancar. Cardul este unul de debit reincarcabil, deci posesorul poate face achizitii doar in limita sumei de care dispune. Da, ati citit bine, acestea nu sunt char carduri de credit nebancare, dar au multe caracteristici similare. Marea diferenta: va creditati singuri. Sau acolo unde este cazul, un om crediteaza alt om, in aceeasi casa 🙂

Cardul functioneaza la fel ca un card MasterCard, atat in tara, cat si in strainatate, acesta putand fi alimentat de detinator sau de alti posesori de carduri preplatite, prin transferuri de pe telefonul mobil, prin SMS, sau direct la casele de marcat Carrefour.

Asa cum se intelege deja, acest card, desi este mai mult un mijloc de plata electronica decat un card de credit clasic, poate fi foarte util in mentinerea cu atentie a unui buget personal echilibrat.

Cardul Diverta

Aceasta este o oferta speciala de carduri de credit nebancare oferite de BRD impreuna cu Diverta: imprumuturi fara dobanda, o luna jumatate perioada de gratie.

Care sunt actele de care ai nevoie pentru a obtine un card nebancar de la BRD Finance?

Un act de identitate, in original plus o copie, adeverinta de venit sau talonul de pensie in original, fisa fiscala pe anul trecut in cazul salariatilor in original si completarea unui formular de credit. Acestea sunt singurele acte solicitate de BRD Finance pentru a va putea emite un card nebancar.

Imprumutatorul isi rezerva dreptul de a solicita orice alte documente necesare accesarii unui card nebancar.

Cardurile nebancare de credit ale IFN-urilor

Cardurile nebancare sunt emise de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) si cel mai usor se pot obtine direct de la magazinele cu care aceste institutii colaboreaza.

Procedura de obtinere a unui card nebancar consta in completarea unei cereri in magazinele partenere (FLANCO, DIVERTA, LEONARDO, ALTEX, DEDEMAN, etc). Tot in magazine se realizeaza procesarea documentelor si stabilirea limitei de creditare (doar in cazul anumitor carduri de credit nebancare), urmand ca dupa efectuarea verificarilor necesare (Biroul de Credit, etc) sa vi se comunice aprobarea /respingerea emiterii cardului nebancar. In cazul altor carduri nebancare, este suficient sa cumparati un produs din magazinele partenere si sa solicitati un astfel de card, care va fi trimis prin posta, tot atunci afland si limita maxima de creditare.

Plata retelor la imprumutul obtinut prin intermediul acestor carduri de credit se poate face la agentiile BRD (in cazul cardurilor emise de BRD FINANCE IFN), agentiile BANCPOST (in cazul cardurilor emise de EFG Retail Services IFN S.A.), la agentiile bancilor Reiffeisen, BCR, (in cazul cardului MAXIMA emis de International Financial Services S.A.) sau la magazinele partenere prin intermediul EPOS(in cazul cardurilor emise de CETELEM, ESTIMA FINANCE s.a.m.d.).

(Oferta vizualizata de catre 5.231 vizitatori - WebberZone stats)

4 comentarii la „Carduri de credit nebancare”

  1. Buna dimineata! Doresc un imprumut rapid ,daca se poate chiar azi ce am de facut fac si cu ipoteca auto din 2021 Skoda IV Style.Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.GDPR | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Despre noi | Contact | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551
Toate drepturile rezervate © 2023
Revocarea / modificarea consimtamantului