Sari la conținut

Credite pensionari fara limita de varsta

Actualizat pe mai 2, 2023

Cine oferă credite pentru pensionari fără limită de vârstă? Există mai multe opțiuni pentru pensionarii care doresc să obțină un credit, fără a fi limitați de vârstă. Iată câteva dintre cele mai bune oferte disponibile:

 1. Best Credit Adviser: Credit rapid indiferent de vârstă sau venit

Best Credit Adviser este un broker de credite care poate ajuta pensionarii să obțină un credit rapid, indiferent de vârstă sau venit. Ei vor căuta cea mai bună ofertă pentru tine, începând cu băncile și, dacă nu te încadrezi, vor căuta în rândul instituțiilor financiare nebancare (IFN).

 1. Patria Bank: Carduri, conturi de economii și credite pentru pensionari

Patria Bank are o ofertă specială pentru pensionari, care include bonusuri și reduceri de dobândă la credite. Astfel, pensionarii se pot bucura de orice oportunitate fără să rămână fără bani.

 1. BT Direct: Credit Senior – Împrumuturi Rapide pentru Pensionari

BT Direct este secțiunea IFN a Băncii Transilvania și oferă împrumuturi rapide pentru pensionari, cu rate fixe și fără comisioane de analiză. În plus, asigurarea de viață este gratuită.

 1. ATEBANK CREDIT: Credite online pentru pensionari

ATEBANK CREDIT oferă împrumuturi pentru cei ieșiți la pensie, fără a ține cont de limita de vârstă. Aceste credite sunt din ce în ce mai populare și sunt disponibile chiar și pentru pensionarii cu venituri mai mici.

 1. CEC Bank: Oferta promoțională la Creditul SENIOR

Creditul SENIOR în lei, fără comisioane, fără avans și fără giranți, este disponibil oricărui pensionar, atât timp cât ultima rată de plată este programată înainte de împlinirea vârstei de 70 de ani. Creditul SENIOR CEC Bank este dedicat persoanelor fizice, pensionari, titulari ai unui cont la CEC Bank.

Posibilități credite pentru pensionari de boală

La analiza unei cereri de credit, băncile iau în considerare veniturile cu caracter cert și permanent, pentru care pot fi aduse documente doveditoare. Fiecare bancă are condițiile proprii de creditare, printre care și cele referitoare la venitul net lunar minim al solicitantului.

În cazul unor bănci, venitul minim acceptat pentru un credit de consum este reprezentat de salariul minim pe economie, însă acest aspect variază și în funcție de tipul de împrumut solicitat.

Printre veniturile acceptate se numără veniturile din salarii, pensii, rente viagere, drepturi de autor, contractele de PFA și altele (venituri din chirii, diurne, salariile obținute pe carte de muncă în străinătate).

Pentru ca veniturile provenind dintr-o pensie de boală să poată fi luate în considerare 100%, este necesar ca decizia de pensionare să fie irevocabilă.

Dacă pensia de boală pe care o aveți are un caracter revizibil, puteți obține un credit cel mult pe o perioadă maximă egală cu intervalul de timp dintre contractarea creditului și următoarea revizuire.

Credite pentru pensionari fără limită de vârstă: condiții și oferte în 2023

În prezent, condițiile de aprobare pentru creditele destinate pensionarilor fără limită de vârstă sunt mai flexibile decât în trecut. Chiar dacă multe bănci au păstrat aceeași limită de vârstă pentru pensionari, există și unele credite la care se poate aplica dacă aveți peste 70 de ani. Acest tip de împrumut este ideal pentru pensionarii care au nevoie de bani pentru achiziționarea unor bunuri sau pentru modernizarea locuinței. Iată care sunt cele mai recente oferte de credite pentru pensionari și care sunt condițiile de acordare.

Ce acte sunt necesare pentru a obține un credit pentru pensionari?

Băncile solicită de la pensionari aceleași documente ca și de la angajați. În plus, în cazul pensionarilor, trebuie să prezinte cuponul de pensie și decizia prin care au obținut pensia. În funcție de instituția bancară, se pot solicita și chitanțe cu plățile la utilități. De asemenea, trebuie să îndeplinească anumite cerințe legate de vârstă și venit lunar.

Care sunt ofertele de credit pentru pensionari peste 70 de ani?

Ofertele de credit pentru pensionari peste 70 de ani nu sunt foarte numeroase, dar există câteva opțiuni. Una dintre ele este oferită de Patria Bank, care are în portofoliu mai multe credite pentru pensionari peste 70 de ani. Concret, la aceste oferte limita de vârstă este de 75 de ani. Persoanele care doresc să împrumute bani de la această bancă trebuie să știe că este necesară și încheierea unei polițe de asigurare dacă au peste 65 de ani. Această asigurare de viață nu încarcă semnificativ ratele și reprezintă până la urmă un element de protecție pentru evenimente neprevăzute.

Ce sume de bani se pot solicita și care sunt condițiile de acordare pentru creditele de la Patria Bank?

credite pentru pensionariPatria Bank oferă două tipuri de credite pentru pensionari fără limită de vârstă. Pentru primul credit, denumit Patria Imediat, se pot solicita până la 7.000 lei și dobânda este fixă, de 19%. Procentul dobânzii poate scădea în anumite situații, cum ar fi atunci când se constată că nu au existat restanțe în Biroul de Credit. Acest tip de credit se acordă pe o perioadă de până la 3 ani.

Pentru cel de-al doilea credit, denumit Patria Plus, suma maximă acordată este de până la 80.000 lei și dobânda este mai scăzută decât la Patria Imediat.

Dobânda pentru creditul Patria Plus este de 12,95%, ceea ce înseamnă că vom plăti lunar o rată de aproximativ 679 lei. De menționat că acest calcul este orientativ, iar suma exactă a ratelor poate fi influențată de anumite condiții specifice fiecărui client.

Este important să luăm în considerare și faptul că în cazul neplății ratelor, banca poate recurge la măsuri legale, inclusiv executarea silită a bunurilor sau a veniturilor. De aceea, este esențial să ne asigurăm că putem face față obligațiilor financiare asumate prin contractul de credit.

În general, creditele pentru pensionari fără limită de vârstă sunt o soluție utilă pentru acei seniori care au nevoie de bani pentru diverse nevoi, dar care nu mai pot obține un împrumut bancar clasic din cauza vârstei lor. Cu toate acestea, este important să fim atenți la condițiile și costurile asociate fiecărui credit în parte, pentru a ne asigura că facem cea mai bună alegere pentru situația noastră financiară.

În concluzie, dacă suntem pensionari și avem nevoie de bani, există câteva opțiuni de credite fără limită de vârstă la care putem apela. Fiecare bancă are propriile sale condiții și cerințe, așa că trebuie să analizăm cu atenție oferta și să alegem varianta care ne avantajează cel mai mult. De asemenea, trebuie să fim conștienți de obligațiile asumate prin contractul de credit și să ne asigurăm că putem respecta aceste condiții pe toată durata împrumutului.

Credite online pentru pensionari

Acest subcapitol este o adiție necesară la lista noastră cu oferte de Credit fulger aprobat online. Pe lista instituțiilor financiare care oferă credite online pentru pensionari găsim atât bănci, cât și IFN-uri:

 • Credit online pentru pensionari CreditPrime IFN
 • Credite, carduri și economii pentru pensionari – Patria Senior, disponibil și prin aplicația Patria Online – Patria Bank
 • Credit Senior cu aplicație online – BT Direct IFN
 • Credite pentru pensionari cu completarea online a cererii – Credius IFN
 • Credite online pentru pensionari – ATE Bank
 • OTP Pachetul pentru pensionari: Credit de Nevoi Personale cu PREAPROBARE ONLINE – OTP Bank
 • Credit online pentru pensionari – Cetelem Bank
 • iCredit Pensionar, aplică online – iCredit IFN
 • Credite pentru pensionari online – Credit Fix IFN
(Oferta vizualizata de catre 2.923 vizitatori - WebberZone stats)

8 comentarii la „Credite pensionari fara limita de varsta”

 1. am nevoie urgent de un credit de 1500 ron rambursez iu 4 rate egale sint pensionar an o pensie 2415 ron

 2. Angheluta Anamaria Roxana

  Vreau un carb de nevoi personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.GDPR | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Despre noi | Contact | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551
Toate drepturile rezervate © 2023
Revocarea / modificarea consimtamantului