Sari la conținut

Credit nevoi personale 10 ani

Actualizat pe aprilie 21, 2023

Niciun credit de consum nu mai poate avea o durată mai mare de 5 ani – aceasta este legea in Rmania. Si totusi, exista cateva exceptii legale – vi le prezentam aici pe toate.

Cazuri acceptate pentru un credit 10 ani (de nevoi personale)

credit nevoi personale 10 ani Prin credit de consum se înțelege un credit nevoi personale, acordat de către bănci, în valoarea dorită dar respectând ceintele legate de gradul maxim de îndatorare. Adică orice credit al persoanelor fizice cu alt scop decât achiziția unui imobil. Imobil înseamnă clădire, locuință sau teren. Aceasta este regula, clar și fară echivoc, exista însă și excepții!

Care sunt excepțiile de la regulă, adică în ce situații poți obține un credit nevoi personale pe 10 ani? Să luam la rând situațiile, în număr de trei. Toate cele 3 se referă la obținerea unui credit nevoi personale fară ipotecă, indiferent de valoarea totală, dar care îți oferă termenul de 10 ani.

Singurele credite de nevoi personale pe 10 ani pot fi:

  • Refinanțarea creditelor de nevoi personale pe termen lung contractate înainte de 31.10.2011.
  • Pentru locuință – Credit nevoi personale 10 ani pentru investiții locative – doar sistemul Bauspar.
  • Sănătate și studii – Credit de nevoi personale pentru cheltuieli medicale sau studii pe 10 ani (doar în forme de învățământ acreditate sau autorizate oficial).

Credite pe 10 ani prin Programul „INVESTESTE IN TINE”

Programul „INVESTEȘTE ÎN TINE” este un Program guvernamental care are ca obiect acordarea unui credit persoanelor fizice cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani, încadrate într-o formă de învățământ sau de cursuri de specialitate acreditate oficial.

Creditele se acordă pentru o perioadă maximă de 10 ani, inclusiv perioada de grație. Finanțatorii pot aproba prelungirea duratei inițiale de creditare în conformitate cu normele și procedurile interne proprii, cu încadrarea în durata maximă a finanțării de 10 ani.

Alte tipuri de credite pe termen lung

Un credit pe termen lung desemnează creditul acordat de o instituție financiară de credit (bancă, IFN sau altele) pe o perioadă de timp mai mare de cinci ani. Scopul creditelor pe termen lung îl reprezintă realizarea unor investiții.

Acestea au în general caracter imobiliar:

  • Achiziția de imobile (case, terenuri)
  • Construcția sau reamenajarea unor imobile

Există foarte puține excepții de la aceasta regulă, reprezentând credite de nevoi personale pe termen lung (până la 10 ani).

Oferte credite bancare pe termen lung pentru nevoi personale

Trebuie să începem prin a face o distincție. Există trei tipuri de credite de nevoi personale care se mai pot acorda pe termen lung:

  • Refinanțarea unor credite speciale
  • Acoperirea unor nevoi cu caracter special
  • Facilități speciale de economisire-creditare

Vom reveni asupra acestor modalități, dar pentru cei mai grabiți începem cu ofertele care se mai pot accesa:

Banca Transilvania

Creditul de refinanțare trebuie să fie de același tip cu creditul inițial – imobiliar, de consum etc. Perioada maximă de creditare este de 30 de ani pentru refinantarea creditelor de consum (nevoi personale) contractate înainte de 31 octombrie 2011, respectiv de 5 ani pentru cele contractate ulterior datei menționate.

În cazul unei credit de nevoi personale garantat cu ipotecă imobiliară, pentru persoanele care au cont la BT pentru încasarea veniturilor, în cazul împrumuturilor în euro, dobânda este de 6%, fixă în primul an, iar ulterior este de Euribor 6M + 5,5pp.

În cazul creditelor în lei, dobânda este de 6,9%, fixă în primii 2 ani, ulterior aceasta fiind de Robor 6M + 2,5 pp. În cazul creditelor de refinanțare pentru investiții imobiliare, durata maximă a creditului este de 30 de ani.

ING Bank

Poți refinanța până la 15 credite, descoperiri de cont sau carduri de credit, însă valoarea cumulată a creditelor de refinanțat nu poate depăși 125000 lei. Dobânda poate fi mai bună decât cea pe care o ai acum la altă bancă. Iar perioada de creditare poate fi extinsă până la 10 ani dacă refinanțezi fără sumă suplimentară creditele luate înainte de 31 oct 2011.

Unește creditele și rămâi cu o rată mai mică. Poți să primești o suma suplimentară la refinanțarea creditelor. În acest caz, noul credit de nevoi personale nu poate depăși perioada de 5 ani. Și nu uita: ING este prima bancă care a acordat un Imprumut doar cu buletinul 2021!

Alpha Bank

Alpha All In 1 fară ipotecă + Alpha Rapid fară ipotecă

Poți împrumuta între 500 și 10.000 euro (sau echivalent lei) pe o perioadă de rambursare de maxim 7 ani, în cazul în care refinantezi doar facilitați de credit contractate înainte de 31.10.2011.

Alpha All In 1 garantat cu ipotecă + Alpha Rapid garantat cu ipotecă

Poți împrumuta între 5.001 și 150.000 euro (sau echivalent lei), pe o perioadă de rambursare de maxim 25 ani, în cazul în care refinantezi doar facilitați de credit contractate înainte de 31.10.2011.

Alpha All In 1 garantat cu ipoteca + Alpha Rapid fară ipotecă

Poți împrumută între 5.001 și 150.000 euro (sau echivalent lei), pe o perioadă de rambursare de maxim 25 ani, în cazul în care refinantezi doar facilitați de credit contractate înainte de 31.10.2011.

Credit Agricole

Perioada de creditare poate ajunge până la 30 de ani (360 de rate lunare), pentru refinanţarea creditelor de consum contractate înainte de 31.10.2011), până la 100.000 Euro, echivalent în Lei.

Modalităţi de rambursare: rate lunare cu valori descrescătoare sau egale, la alegere.

(Oferta vizualizata de catre 168 vizitatori - WebberZone stats)

2 comentarii la „Credit nevoi personale 10 ani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.GDPR | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Despre noi | Contact | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551
Toate drepturile rezervate © 2023
Revocarea / modificarea consimtamantului