Sari la conținut

Credit fara dobanda – Cat, unde si pe ce perioada?

Actualizat pe ianuarie 18, 2021

Exista credite fara dobanda?

Chiar dacă în principiu, o oferta care spune că poți lua un împrumut fără dobândă ar fi normal să îți ridice niște semne serioase de întrebare, realitatea este mult mai puțin de speriat. Multe instituții de credit au astfel de oferte speciale pentru a atrage clienți noi pentru serviciile oferite.

Așa cum îi spune chiar și numele, creditul fără dobândă este un produs de creditare oferit în general de către instituțiile financiare nebancare, dar și de unele bănci, la care dobânda aplicată este zero. În toate cazurile pe care le-am verificat, oferta era corectă – adică de fapt întregul cost al creditului era zero (că se putea să fie dobândă zero, dar cine știe ce alte comisioane).

Atenție însă, oferta se aplică întotdeauna doar la primul credit pe care îl luați de la respectiva instituție financiară.

Mai important chiar, în cazul nerestituirii unui asemenea împrumut (deseori numit “credit fulger aprobat online“) până la termenul stabilit pentru a beneficia de dobânda zero, se aplică fie dobânzi penalizatoare, fie alte costuri. Dar, dacă rambursezi creditul în perioada stabilită, vei plăti însă doar atâția bani câți ai împrumutat, adică te vei folosi în mod gratuit de acei bani.

Caracteristici generale pentru credite fără dobândă:

  • suma de bani ce poate fi împrumutată este mai mică decât în cazul unui credit rapid sau al unui credit până la salariul
  • perioada de rambursare este în general de 30 până la 60 de zile
  • răspunsul la cererea de finanțare se primește online, într-un interval cuprins între 20 de minute și 2 ore.

Exemplu de oferta primul credit gratuit

Credit fara dobandaAm ales aici cel mai reprezentativ model de credit gratuit – cel oferit de Ferratum Money IFN.

Avantajele unui CREDIT GRATUIT de la Ferratum Money sunt:

  • Credit fără multe acte
  • Primul credit GRATUIT (pentru sume de până la 1900 RON)
  • Credit RAPID – soliciți în mai puțin de 2 minute, primești suma în maxim 24H
  • Credit prin SMS (de la al doilea împrumut – care n va mai fi însă gratuit)

Model credit pana la salariu dobanda 0

Cea mai buna oferta: Viva Credit – Dobanda 0 pana la salariu

Vica Credit are o ofertă puțin mai bună decât cea prezentată mai sus pentru ca limita maximă de sumă este mai mare – până la 2000 lei (la Ferratum este de maxim 1900 lei). Altfel, si la Viva oferta este de 0% DOBÂNDĂ pentru primele 30 de zile (ofertă valabilă doar pentru clienții noi).

Exemplu credit:

Alege suma de care ai nevoie: 2000 lei.

Dobândă fixă pentru 30 zile: 0.00 LEI / zi.

Achită până pe 5 Decembrie 2020 și vei plăti 2000.00 LEI credit + 0.00 LEI dobândă, 2000.00 LEI în total.

Plus bonus: un Super Premiu de Black Friday pentru tine! Câștigă 2000 lei ca să-ți iei tot ce vrei! Solicită un credit sau fă o tragere în perioada 02 – 10 noiembrie și intră în concurs!

Dacă nu achiți în cele 30 de zile nu se aplică penalități, dar creditul până la salariu se transorma în Linia de Credit Viva: începând cu 6 Decembrie 2020 vei plăti dobândă 24.00 LEI / zi (pentru această linie de credit, valoarea DAE este de 4114%).

Pericolele la imprumuturi fara dobanda

Instituțiile care oferă credite rapide se bat în promoții și atrag consumatorii prin oferte cu costuri zero. Nu te obișnui cu aceste credite, deoarece următorul împrumut va fi mult mai costisitor. Nu ne referim aici la o diferență de câteva procente la dobândă comparativ cu creditele bancare, ci la DAE-uri care pot depăși 1000% sau mai mult.

Creditul urmator ar trebui evitat

Orice promoție are menirea ei – să atragă clienți noi, să îi fidelizeze, să îi introducă în listă. În cazul greditelor gratuite nebancare, obiectivul este să te familiarizezi cu acest sistem și să ceri pe viitor și alte credite, dat fiind ca primul împrumut a fost atât de atractiv. Ce se întâmplă însă daca apelezi la aceeași instuție financiară pentru a solicita un credit nou, credite care nu se mai supun condițiilor speciale din promoție? Simplu – vei suporta costuri mult mari.

Dacă un credit cu dobândă 0 este perfect, mai departe nu mai este la fel. Creditele nebancare sunt recomandate doar în situații de urgență maximă și reală, când ai nevoie de bani pe perioade scurte de timp. În cazul în care ai nevoie de împrumut pe o perioadă mai lungă de 6 luni, creditul bancar este mult mai avantajos.

(Oferta vizualizata de catre 136 vizitatori - WebberZone stats)

Un comentariu la „Credit fara dobanda – Cat, unde si pe ce perioada?”

  1. Vita Mihaela

    Doresc un imprumut cu rambursarea in 30 de zile . valoarea creditului de 20000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.GDPR | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Despre noi | Contact | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551
Toate drepturile rezervate © 2023
Revocarea / modificarea consimtamantului