Sari la conținut

C.A.R. Imprumut Rapid | Imprumuturi CAR online fara giranti

Actualizat pe martie 8, 2021

C.A.R. Imprumut Rapid – verificati cum puteti obtine oricand imprumuturi CAR online fara giranti si care sunt conditiile pentru a accesa un imprumut CAR (acte, fond).

Ce veti gasi in acest document: C.A.R. imprumut rapid: ce este o casa de ajutor reciproc si cum se face inscrierea, cum poti primi un Imprumut CAR online fara giranti sau cu giranti. Informatii suplimentare: imprumut CAR acte necesare, conditii pentru pensionari.

Din aproape toate punctele de vedere, apartenenta la o casa de ajutor reciproc aduce mult mai multe avantaje decat lucrul cu o banca. De cela mai multe ori, dobanda primita la sumele depuse de catre membrii unui C.A.R. este mai buna decat la depozitele bancare, dar dezavantajul este ca depunerile la casele de ajutor reciproc nu sunt garantate prin sistemul FGDB*.

In ce priveste imprumuturile IFN, cu greu mai este chiar loc de discutie, C.A.R.-ul are aproape numai avantaje. Exista insa unele exceptii, ca si in cazul bancilor dealtfel, pe care le vom trata in randurile de mai jos.

Inainte de a intra in detaliile „tehnice” ale acestor proceduri, va abatem o secunda atentia, pentru ca un numar foarte mare de informatii solicitate nu se regasesc in aceasta pagina. Concret, pentru bucurestenii care cauta forma „tip IFN” a creditarii la casele de ajutor reciproc, avem o sectiune separata, detaliata: imprumut CAR Bucuresti.

C.A.R. imprumut rapid

C.A.R. imprumut rapid - imprumuturi car online fara giranti

Casa de ajutor reciproc poate fi de un imens ajutor pentru cei care sunt inscrisi. Deci avantajele sunt deschise doar membrilor. Daca abia acum ai auzit sau ti-ai amintit de C.A.R.-uri, si tu de fapt doar ai nevoie urgenta de bani…

Ar fi fost bine sa te gandesti din timp. Acum tot ce poti face este sa apelezi la sistemele rapide, bancare si nebancare, tip credit fulger aprobat online in 10 minute„, de exemplu. Dar daca esti chibzuit, si iti dai seama ca viata e lunga si nevoile nu ne ocolesc, incepi de acum sa te pregatesti.

Documentul acesta este lung, dar nu are nimic mai mult decat ceea ce iti trebuie cu adevarat. Citeste pana la capat, cu atentie.

Conditii obtinere

Incercam sa subliniem: casa de ajutor reciproc nu este doar un mijloc facil de credite. Sumele depuse la un C.A.R. sunt economii bune. Si aduc dobanda buna.

Dar suntem onesti: aproape nimeni nu se inscrie pentru asta. Adevaratul motiv din spatele aproape oricarei cereri de inscriere este obtinerea lejera si ieftina a unui imprumut CAR.

Majoritatea C.A.R. solicita o vechime de cel putin 3-6 luni, iar imprumutul poate fi limitat la un maxim 6-8 ori capitalul personal depus. Un exemplu: v-ati inscris de 6 luni, ati depus 50 de lei lunar. Asta inseamna ca puteti avea acces la cel mult de 8 ori cei 300 de lei acumulati. Rezultat: C.A.R. imprumut rapid = 2400 lei.

Servicii C.A.R.

Pe scurt, casa de ajutor reciproc este o asociatie non-profit constituita exclusiv din persoane fizice, cu scopul intr-ajutorarii financiare. Membrii sunt egali, iar singurele diferente in drepturi pot decurge doar din detaliile personale ale participarii:

 • Vechime;
 • Capitalul depus;
 • Respectarea termenelor la depuneri;
 • Plata la timp a ratelor la imprumut.

Acces C.A.R. imprumut rapid

Fiecare membru al unei case de ajutor reciproc are deja un dosar personal. Cum majoritatea caselor de ajutor reciproc sunt constituite pe baza unei structuri existente, verificarea datelor este simpla si implicita. Un CAR este in general constituit la nivelul unei societati comerciale.

Cele mai mari se organizeaza pe ramura, pe plan judetean. Exemplu: casa de ajutor reciproc din educatie – judetul X. La fel se organizeaza si casele pensionarilor.

Trecandu-se astfel peste faza verificarii veniturilor, si existand deja un capital propriu utilizat pentru garantii, aprobarea la CAR a unui imprumut rapid este cat se poate de facila.

Intrebare Bonus: casele de ajutor reciproc verifica Biroul de Credit? Raspunsul este simplu: NU.

Imprumut online CAR

Acest capitol este mai mult o intrebare, exista asa ceva? Raspuns: nu prea. Daca o casa de ajutor reciproc ar investi masiv in tehnica de calcul tip FinTech? Fara tehnologie moderna nu se poate acorda un imprumut CAR online.

Imprumuturi CAR fara giranti

In general, singura forma de „garantie” la un credit CAR este suma personala depusa in asociatie (fondul social). Deci aceste imprumuturi se acorda de cele mai multe ori fara ipoteca, fara garantii mobiliare si fara giranti.

Creditele CAR se acorda si se folosesc pentru nevoi personale, cheltuieli diverse, achizitii pentru casa, facturi etc, iar sumele imprumutate nu sunt foarte mari. De aceea rareori se poate discuta de giranti sau ipoteca. Totusi, cand capitalul depus este mic, iar suma solicitata este mai mare, se pot cere giranti.

Aproape fiecare casa de ajutor reciproc, pe langa activitatea de baza, pe langa serviciul clasic „C.A.R. imprumut rapid„, ofera si alte servicii. Veti gasi la CAR-ul ales toate detaliile specifice cazului. Aici vom face insa o lista pe scurt a serviciilor ce se pot regasi in oferta unui CAR:

 • Ajutoare nerambursabile;
 • Ajutoare de deces;
 • Alte ajutoare personale;
 • Centre de ingrijiri la domiciliu;
 • Servicii medicale;
 • Servicii juridice;
 • Servicii de igiena si ingrijire corporala;
 • Agrement – excursii si centre de zi;
 • Magazine sociale.

Imprumut CAR salariati

Un salariat are cel mai usor acces la credite bancare rapide, cu mai putine acte necesare. Totusi, exista destule motive pentru un imprumut CAR salariati:

 • Dobanda mai buna decat la banci;
 • Perioada de rambursare mai flexibila (de la o luna la 7 ani);
 • Posibilitatea de rambursare anticipata fara dobanzi penalizatoare;
 • Modalitati de rescadentare si refinantare mult mai avantajoase.

Conditii imprumut CAR

Singura conditie obligatorie si universala pentru a obtine un imprumt de la o casa de ajutor reciproc este calitatea de membru. De la CAR la CAR, se utilizeaza si alte conditii. Dam cateva exemple:

 • La unele CAR, pot primi imprumut doar membrii cu o anumita vechime;
 • La anumite CAR, suma imprumutata nu poate depasi un „de x ori” capitalul propriu depus;
 • In anumite cazuri, creditele se pot acorda pe perioade mai mari de 5 ani doar daca sunt garantate 100% cu aportul social;
 • In alte cazuri, in functie de suma imprumutata, se pot solicita giranti;
 • In functie de statutul si regulamentele fiecarui CAR, se pot restrictiona creditele noi pentru membrii care au un credit in derulare, sau care au avut restante la plata ratelor o anumita perioada in urma.

Imprumut CAR acte

Pe parcursul „vietii” de membru intr-un CAR, cam singurele acte pe care le aveti de completat sunt:

 • Cerere de inscriere;
 • Adeverinta angajament;
 • Cerere de imprumut;
 • Cerere de retragere fond social.

In functie de regulile proprii, o casa de ajutor reciproc mai potate solicita si acte de venit sau adeverinte de girant.

CAR pensionari

Daca pentru salariati, casa de ajutor reciproc este o sursa serioasa de beneficii si avantaje, pentru pensionari este mana cereasca. In cazul unui IFN care acorda credite pentru pensionari, exista cateva tipuri de imprumuturi, in functie de varsa si de pensia neta.

Gasim chiar si banci, dar la fel, creditul se aproba greu. La CAR pensionari insa, imprumutul in caz de nevoie este in linii mari, esenta.

Un aspect important: pensionarii au casa de ajutor reciproc a lor, proprie. Organizarea este la fel, la nivel judetean. Fiecare judet are cel putin un CAR pentru pensionari.

Imprumut CAR pensionari

Ce presupune un imprumut CAR pentru pensionari? Acelasi lucru ca in cazul oricarui credit, doar ca aici aprobarea nu reprezinta o problema.

Suma maxima imprumutata se stabileste in functie de pensia persoanei, de stadiul de cotizare la fondul social al casei, si de durata pentru care se solicita sau aproba acel imprumut. In cazul in care se aduc giranti, conteaza si veniturile acestora.

Cu posibile exceptii, un imprumut la casa de ajutor reciproc pensionari nu va depasi durata de 3 ani.

Nota: *FDGB = Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar – fgdb.ro – Intrebari Frecvente Deponenti, reprezinta schema comuna de protejare a economiilor populatiei depuse la banci exclusiv de catre persoane fizice.

Imprumut CAR fara fond

Atunci cand cautati un imprumut in regim de urgenta, de cele mai multe ori va vedeti pusi in situatia neplacuta de a trebui sa acceptati conditii foarte grele. Chiar daca tot ce va trebuie este o suma mica, dobanzile pot face ca totalul de rambursat sa fie greu de suportat. De aceea, am adunat aici o un sumar de experienta a membrilor caselor de ajutor reciproc pentru a vedea cum rezolva ei asemenea situatii. Cei care au imprumuturi CAR in derulare spun, in general, ca plata ratelor nu este deloc o povara mare.

Cum se obtine un imprumut C.A.R. in functie de fond

imprumut car fara fond cashPe scurt: casele de ajutor reciproc sunt asociatii cu scop patrimonial, care ofera in general imprumuturi pe perioade de pana la 5 ani membrilor care au un fond social acumulat. De pilda, pentru un imprumut in suma de 5000 lei, pe o perioada de 5 ani a contractului de imprumut, soldul fondului social la momentul cererii de credit trebuie sa fie de cca 850 – 1000 de lei.

Altfel spus, desi conditiile difera de la o casa de ajutor reciproc la alta, suma imprumutata maxima este de cca 5-6 ori mai mare decat soldul fondului social depus.

Reluam intrebarea din titlul acestei sectiuni: se poate obtine in imprumut CAR fara fond?

Vestea buna este ca nu trebuie sa asteptati 6 luni sau alta perioada pentru a putea face cererea. Este de ajuns sa faceti rost pe termen foarte scurt de o suma de bani cu care sa va constituiti fondul social necesar cererii sumei dorite, suma pe care o puteti returna imediat din ce ati primit imprumut.

Atentie insa, desi perioada de rambursare nu se stabileste diferentiat, la unele societati, in cazul membrilor noi, suma maxima se stabileste diferit, in functie de regulile proprii. Intotdeauna, pentru detalii complete, studiati site-ul societatii respective, si nu ezitati sa solicitati mai multe informatii prin formularele de contact sau pe e mail.

33 de comentarii la „C.A.R. Imprumut Rapid | Imprumuturi CAR online fara giranti”

 1. Vitos Gabor

  Buna ziua! Sunt angajat la o școală, am un fond de 3.800 lei(C.A.R.). Aș vrea un împrumut de 10.000 de lei pentru doi ani. Cât ar fi rata creditului pentru 1 lună? Mulțumesc.

 2. Dusa Viorel

  Sunt pensionar MAI Co o pensie de 4228 nu sunt membru la dv dar vreau sa devin ce împrumut mi-ați putea acorda la această pensie și câți giranți ? As dori un împrumut de vreo 30000 lei .cum as putea afla mai multe amănunte ? Eu am locuit în ciuc am buletin de ciuc dar acum sunt la Corbu am grija de un cumnat cu handicap și să nu fac 300 km degeaba as dori să știu câte îmi sunt condițiile și dacă se poate acorda un împrumut și în cat timp ? Ar fi foarte urgent ..cu stimă și respect Dusa Viorel

 3. Toderici Ioana

  Buna as dorii un împrumut urgent probleme pt partaj 25000lei 0743 053 352

 4. Chintoiu Florentina

  As dori un imprumut de 15000 lei sunt salariata

 5. Buna ziua ! Apartin de CAR VIDELE. Am fond 2000 lei si doresc un imprumut. Se poate face online ?
  Si ce suma, va rog !

 6. Bochis Mihaela

  As dori un imprumut de 6000 lei pentru 12 luni

 7. ENE SILVIU Răzvan

  Bună seara as dori un împrumut în valoare de 7000 RON. Sunt salariat în sistemul bugetar.

 8. Costache Viorel

  Bună ziua, doresc un credit de 8000 lei,date de contact 0731742339

 9. Niculae Florin Eugen

  Buna ziua, Florin Niculae ma numesc, si am nevoie de o suma de 6000 lei pentru investigații medicale, daca se poate, va mulțumesc!

 10. Cristina Doruleț

  Bună ziua, aș dori să împrumut 20000 lei pe o perioadă de doi ani.

 11. Bursuc Elena

  Buna ziua mă numesc Bursuc Elena solicit un credit de 12000lei sunt salariata Nr telefon 0729625209

 12. Gheorghe Aurelia

  Cum pot sa îmi retrag fondul deoarece nu mai am contribuit de un an și nici nu mă pot deplasa la sediul car din Buftea Mihai Eminescu nr 68.

 13. Adriana

  Bună ziua, sunt salariată și as dori un împrumut de 8000 lei.Mulțumesc.(0762197136)

 14. Puscasu lariza

  Buna ziua as dori un împrumut sunt în creșterea copilului se poate

 15. Doresc un împrumut fără giranți (în valoare de 2500-3000 de lei), sunt pensionar militar (pensie netă pe Cupon = 2356 lei.! Pot solicita împrumutul? 🤔Mulțumesc anticipat!

 16. Ionescu Nicolae Aurelian

  Doresc un inprumut de 150.000 de lei cât mai repede

 17. Monica

  Bună seara, as dori sa, fac un împrumut în valoare de 8000 de lei sunt salariata cum as putea proceda va multumesc(0742557260)

 18. Ionut Ivascu

  Buna ziua, am varsta de 26 de ani, lucrez de 4 ani, iar pana acum nu m-am gandit niciodata la acest tip de depozit cu acces facil la bani. As dori sa mentionez ca deja am un fond de investitii la Allianz. Ma puteti pune in legatura cu un C.A.R din bucuresti?
  Va multumesc mult

 19. Delia

  Buna ziua sunt salariata la un spital de stat de 12 ani as dori un împrumut de 5000 lei va mulțumesc

 20. CARBUNEANU MARIANA

  Buna dimineata.Mama mea CARBUNEAUN VICTORIA este client CAR.Pe data de 1 APRILIE 2020 mama mea a decedat.Cum se procedeaza pt ajutorul de deces.Va pot transmite documentele pe e-mail.

 21. Aura

  Ma interesează un car pt salariati in Timișoara. As vrea sanu se tina cont de vechime pt acordarea imprumutului si sa se poata si la membrii noi. Mulțumesc

 22. Mirela Dragan

  Bună seara,sunt Mirela contribuabil de 35 de ani la C.A.R-ul fostei întreprinderi unde am lucrat,in urma unor probleme ivite la C.A.R.-ul cu pricina,neprimind dobânda pe ultimii doi ani,am hotărât să mă retrag.Am cererea depusă de un an și patru luni și încă nu am primit fondul ce mi se cuvine, mă amână de la o lună la alta și în final nu-mi pot restitui banii fiindcă fondul meu nu mai este întreg și să am răbdare că mă sună ei,ce sa fac?
  Mulțumesc cu recunoștiinta!

  1. Buna ziua,
   Va multumim ca ne-ati adresat aceasta intrebare. Intr-o prima faza, ar fi util sa aveti o copie a statutului respectivei Case de ajutor reciproc. Acolo ar trebui sa fie specificate conditiile de iesire, in special termenele maxime pentru restituirea fondului propriu.
   Cu stima,

 23. ROIBU VASILE

  Buna ziua! Ma numesc Roibu Vasile si sunt membru al C.A.R. PENSIONARI FETESTI, cu sediul in FETESTI, Str. Calarasi, Bloc ANS72 , Scara E, Ap. 1, Judetul Ialomita din anul 1980 . Am un fond la acest C.A.R. de aproximativ 13700 ron. Doresc un imprumut dar sunt refuzat,am cerere de o luna; doresc sa-mi retrag o parte din fond, dar nu sunt lasat sa fac cerere de retragere. Am mare nevoie de acesti bani, sunt batran si am probleme mari cu dantura, fiindu-mi necesara o noua lucrare dentara! Spuneti-mi, va rog , ce sa fac pentru a-mi recupera banii! Sau sa obtin un imprumut!

 24. Fonduri Proiecte

  Subiectul pe care l-am tratat mai sus – Casa de ajutor reciproc, are o acoperire imensa. Daca la nivel de banci, avem mai putin de 50 in Romania, sau IFN-uri, cateva sute, CAR-urile sunt mii. Mii de case de ajutor reciproc. Mai mjult, majoritatea activeaza exclusiv offline (contact la sediu, telefonic sau prin posta), asa ca deplinatatea informatiilor depinde enorm de informatiile pe care veti avea bunavointa sa le impartasiti cu ceilalti. Asteptam aici orice comentariu din partea dumneavoastra, si va multumim de pe acum !

  1. craciun mariuta

   buna ziua as dori conditiile de creditare si in cit timp dureaza analiza cererii si unde aveti locatia in Bucuresti
   va multumesc (0755814819)

  2. Doamna Craciun,

   Va multumim pentru mesaj si pentru ca ne furnizati ocazia de a repeta: noi nu suntem o societate de credit, ne ocupam doar cu sprijinul celor care au nevoie urgenta de finantarea nevoilor personale sau pentru investitii – de asemenea personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.GDPR | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Despre noi | Contact | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551
Toate drepturile rezervate © 2022
Revocarea / modificarea consimtamantului