• Post last modified:septembrie 27, 2020
 • Reading time:7 min(s) read

C.A.R. Imprumut Rapid – verificati cum puteti obtine oricand imprumuturi CAR online fara giranti si care sunt conditiile pentru a accesa un imprumut CAR (acte, fond).

Ce veti gasi in acest document: C.A.R. imprumut rapid: ce este o casa de ajutor reciproc si cum se face inscrierea, cum poti primi un Imprumut CAR online fara giranti sau cu giranti. Informatii suplimentare: imprumut CAR acte necesare, conditii pentru pensionari.

Din aproape toate punctele de vedere, apartenenta la o casa de ajutor reciproc aduce mult mai multe avantaje decat lucrul cu o banca. De cela mai multe ori, dobanda primita la sumele depuse de catre membrii unui C.A.R. este mai buna decat la depozitele bancare, dar dezavantajul este ca depunerile la casele de ajutor reciproc nu sunt garantate prin sistemul FGDB*.

In ce priveste imprumuturile IFN, cu greu mai este chiar loc de discutie, C.A.R.-ul are aproape numai avantaje. Exista insa unele exceptii, ca si in cazul bancilor dealtfel, pe care le vom trata in randurile de mai jos.

Inainte de a intra in detaliile „tehnice” ale acestor proceduri, va abatem o secunda atentia, pentru ca un numar foarte mare de informatii solicitate nu se regasesc in aceasta pagina. Concret, pentru bucurestenii care cauta forma „tip IFN” a creditarii la casele de ajutor reciproc, avem o sectiune separata, detaliata: imprumut CAR Bucuresti.

C.A.R. imprumut rapid

C.A.R. imprumut rapid - imprumuturi car online fara giranti

Casa de ajutor reciproc poate fi de un imens ajutor pentru cei care sunt inscrisi. Deci avantajele sunt deschise doar membrilor. Daca abia acum ai auzit sau ti-ai amintit de C.A.R.-uri, si tu de fapt doar ai nevoie urgenta de bani…

Ar fi fost bine sa te gandesti din timp. Acum tot ce poti face este sa apelezi la sistemele rapide, bancare si nebancare, tip credit fulger aprobat online in 10 minute„, de exemplu. Dar daca esti chibzuit, si iti dai seama ca viata e lunga si nevoile nu ne ocolesc, incepi de acum sa te pregatesti.

Documentul acesta este lung, dar nu are nimic mai mult decat ceea ce iti trebuie cu adevarat. Citeste pana la capat, cu atentie.

Conditii obtinere

Incercam sa subliniem: casa de ajutor reciproc nu este doar un mijloc facil de credite. Sumele depuse la un C.A.R. sunt economii bune. Si aduc dobanda buna.

Dar suntem onesti: aproape nimeni nu se inscrie pentru asta. Adevaratul motiv din spatele aproape oricarei cereri de inscriere este obtinerea lejera si ieftina a unui imprumut CAR.

Majoritatea C.A.R. solicita o vechime de cel putin 3-6 luni, iar imprumutul poate fi limitat la un maxim 6-8 ori capitalul personal depus. Un exemplu: v-ati inscris de 6 luni, ati depus 50 de lei lunar. Asta inseamna ca puteti avea acces la cel mult de 8 ori cei 300 de lei acumulati. Rezultat: C.A.R. imprumut rapid = 2400 lei.

Servicii C.A.R.

Pe scurt, casa de ajutor reciproc este o asociatie non-profit constituita exclusiv din persoane fizice, cu scopul intr-ajutorarii financiare. Membrii sunt egali, iar singurele diferente in drepturi pot decurge doar din detaliile personale ale participarii:

 • Vechime;
 • Capitalul depus;
 • Respectarea termenelor la depuneri;
 • Plata la timp a ratelor la imprumut.

Acces C.A.R. imprumut rapid

Fiecare membru al unei case de ajutor reciproc are deja un dosar personal. Cum majoritatea caselor de ajutor reciproc sunt constituite pe baza unei structuri existente, verificarea datelor este simpla si implicita. Un CAR este in general constituit la nivelul unei societati comerciale.

Cele mai mari se organizeaza pe ramura, pe plan judetean. Exemplu: casa de ajutor reciproc din educatie – judetul X. La fel se organizeaza si casele pensionarilor.

Trecandu-se astfel peste faza verificarii veniturilor, si existand deja un capital propriu utilizat pentru garantii, aprobarea la CAR a unui imprumut rapid este cat se poate de facila.

Intrebare Bonus: casele de ajutor reciproc verifica Biroul de Credit? Raspunsul este simplu: NU.

Imprumut online CAR

Acest capitol este mai mult o intrebare, exista asa ceva? Raspuns: nu prea. Daca o casa de ajutor reciproc ar investi masiv in tehnica de calcul tip FinTech? Fara tehnologie moderna nu se poate acorda un imprumut CAR online.

Imprumuturi CAR fara giranti

In general, singura forma de „garantie” la un credit CAR este suma personala depusa in asociatie (fondul social). Deci aceste imprumuturi se acorda de cele mai multe ori fara ipoteca, fara garantii mobiliare si fara giranti.

Creditele CAR se acorda si se folosesc pentru nevoi personale, cheltuieli diverse, achizitii pentru casa, facturi etc, iar sumele imprumutate nu sunt foarte mari. De aceea rareori se poate discuta de giranti sau ipoteca. Totusi, cand capitalul depus este mic, iar suma solicitata este mai mare, se pot cere giranti.

Aproape fiecare casa de ajutor reciproc, pe langa activitatea de baza, pe langa serviciul clasic „C.A.R. imprumut rapid„, ofera si alte servicii. Veti gasi la CAR-ul ales toate detaliile specifice cazului. Aici vom face insa o lista pe scurt a serviciilor ce se pot regasi in oferta unui CAR:

 • Ajutoare nerambursabile;
 • Ajutoare de deces;
 • Alte ajutoare personale;
 • Centre de ingrijiri la domiciliu;
 • Servicii medicale;
 • Servicii juridice;
 • Servicii de igiena si ingrijire corporala;
 • Agrement – excursii si centre de zi;
 • Magazine sociale.

Imprumut CAR salariati

Un salariat are cel mai usor acces la credite bancare rapide, cu mai putine acte necesare. Totusi, exista destule motive pentru un imprumut CAR salariati:

 • Dobanda mai buna decat la banci;
 • Perioada de rambursare mai flexibila (de la o luna la 7 ani);
 • Posibilitatea de rambursare anticipata fara dobanzi penalizatoare;
 • Modalitati de rescadentare si refinantare mult mai avantajoase.

Conditii imprumut CAR

Singura conditie obligatorie si universala pentru a obtine un imprumt de la o casa de ajutor reciproc este calitatea de membru. De la CAR la CAR, se utilizeaza si alte conditii. Dam cateva exemple:

 • La unele CAR, pot primi imprumut doar membrii cu o anumita vechime;
 • La anumite CAR, suma imprumutata nu poate depasi un „de x ori” capitalul propriu depus;
 • In anumite cazuri, creditele se pot acorda pe perioade mai mari de 5 ani doar daca sunt garantate 100% cu aportul social;
 • In alte cazuri, in functie de suma imprumutata, se pot solicita giranti;
 • In functie de statutul si regulamentele fiecarui CAR, se pot restrictiona creditele noi pentru membrii care au un credit in derulare, sau care au avut restante la plata ratelor o anumita perioada in urma.

Imprumut CAR acte

Pe parcursul „vietii” de membru intr-un CAR, cam singurele acte pe care le aveti de completat sunt:

 • Cerere de inscriere;
 • Adeverinta angajament;
 • Cerere de imprumut;
 • Cerere de retragere fond social.

In functie de regulile proprii, o casa de ajutor reciproc mai potate solicita si acte de venit sau adeverinte de girant.

CAR pensionari

Daca pentru salariati, casa de ajutor reciproc este o sursa serioasa de beneficii si avantaje, pentru pensionari este mana cereasca. In cazul unui IFN care acorda credite pentru pensionari, exista cateva tipuri de imprumuturi, in functie de varsa si de pensia neta.

Gasim chiar si banci, dar la fel, creditul se aproba greu. La CAR pensionari insa, imprumutul in caz de nevoie este in linii mari, esenta.

Un aspect important: pensionarii au casa de ajutor reciproc a lor, proprie. Organizarea este la fel, la nivel judetean. Fiecare judet are cel putin un CAR pentru pensionari.

Imprumut CAR pensionari

Ce presupune un imprumut CAR pentru pensionari? Acelasi lucru ca in cazul oricarui credit, doar ca aici aprobarea nu reprezinta o problema.

Suma maxima imprumutata se stabileste in functie de pensia persoanei, de stadiul de cotizare la fondul social al casei, si de durata pentru care se solicita sau aproba acel imprumut. In cazul in care se aduc giranti, conteaza si veniturile acestora.

Cu posibile exceptii, un imprumut la casa de ajutor reciproc pensionari nu va depasi durata de 3 ani.

Nota: *FDGB = Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar – fgdb.ro – Intrebari Frecvente Deponenti, reprezinta schema comuna de protejare a economiilor populatiei depuse la banci exclusiv de catre persoane fizice.

Fonduri Proiecte

Viziunea noastra este de a genera solutii noi care au la baza cercetarea si analiza, de a pune in contact oamenii si echipele, de a aduce la indemana acestora instrumentele si informatiile necesare pentru a produce valoare, pentru a aduce ceva in plus societatii.Full Bio si Referinte la: About us.Bachelor degree: Management-Marketing - Romanian-American University. Degree in Law: Bioterra University. Fonduri Proiecte nationale: MFE.Nota: ne bazam in sustinerea informatiilor oferite pe studii de caz culese din realitate, din mediul de afaceri si din experienta specialistilor nostri, utilizand doar surse de incredere!

This Post Has 13 Comments

 1. Proton Loans

  Solicitați împrumutul rapid și convenabil cu o rată a dobânzii de 3%. oferim servicii 24 de ore online cu servicii de livrare a creditului de 2 ore. contactați-ne astăzi pentru împrumutul dvs. prin WHATSAPP +1 (204) 410-2623

 2. Ionut Ivascu

  Buna ziua, am varsta de 26 de ani, lucrez de 4 ani, iar pana acum nu m-am gandit niciodata la acest tip de depozit cu acces facil la bani. As dori sa mentionez ca deja am un fond de investitii la Allianz. Ma puteti pune in legatura cu un C.A.R din bucuresti?
  Va multumesc mult

 3. florin

  inprumut 10.000

 4. Delia

  Buna ziua sunt salariata la un spital de stat de 12 ani as dori un împrumut de 5000 lei va mulțumesc

 5. CARBUNEANU MARIANA

  Buna dimineata.Mama mea CARBUNEAUN VICTORIA este client CAR.Pe data de 1 APRILIE 2020 mama mea a decedat.Cum se procedeaza pt ajutorul de deces.Va pot transmite documentele pe e-mail.

 6. Aura

  Ma interesează un car pt salariati in Timișoara. As vrea sanu se tina cont de vechime pt acordarea imprumutului si sa se poata si la membrii noi. Mulțumesc

 7. Mirela Dragan

  Bună seara,sunt Mirela contribuabil de 35 de ani la C.A.R-ul fostei întreprinderi unde am lucrat,in urma unor probleme ivite la C.A.R.-ul cu pricina,neprimind dobânda pe ultimii doi ani,am hotărât să mă retrag.Am cererea depusă de un an și patru luni și încă nu am primit fondul ce mi se cuvine, mă amână de la o lună la alta și în final nu-mi pot restitui banii fiindcă fondul meu nu mai este întreg și să am răbdare că mă sună ei,ce sa fac?
  Mulțumesc cu recunoștiinta!

  1. Fonduri Proiecte

   Buna ziua,
   Va multumim ca ne-ati adresat aceasta intrebare. Intr-o prima faza, ar fi util sa aveti o copie a statutului respectivei Case de ajutor reciproc. Acolo ar trebui sa fie specificate conditiile de iesire, in special termenele maxime pentru restituirea fondului propriu.
   Cu stima,

 8. ROIBU VASILE

  Buna ziua! Ma numesc Roibu Vasile si sunt membru al C.A.R. PENSIONARI FETESTI, cu sediul in FETESTI, Str. Calarasi, Bloc ANS72 , Scara E, Ap. 1, Judetul Ialomita din anul 1980 . Am un fond la acest C.A.R. de aproximativ 13700 ron. Doresc un imprumut dar sunt refuzat,am cerere de o luna; doresc sa-mi retrag o parte din fond, dar nu sunt lasat sa fac cerere de retragere. Am mare nevoie de acesti bani, sunt batran si am probleme mari cu dantura, fiindu-mi necesara o noua lucrare dentara! Spuneti-mi, va rog , ce sa fac pentru a-mi recupera banii! Sau sa obtin un imprumut!

 9. Aldescu Florina Alina

  Vreau să mă sunați

 10. Fonduri Proiecte

  Subiectul pe care l-am tratat mai sus – Casa de ajutor reciproc, are o acoperire imensa. Daca la nivel de banci, avem mai putin de 50 in Romania, sau IFN-uri, cateva sute, CAR-urile sunt mii. Mii de case de ajutor reciproc. Mai mjult, majoritatea activeaza exclusiv offline (contact la sediu, telefonic sau prin posta), asa ca deplinatatea informatiilor depinde enorm de informatiile pe care veti avea bunavointa sa le impartasiti cu ceilalti. Asteptam aici orice comentariu din partea dumneavoastra, si va multumim de pe acum !

  1. craciun mariuta

   buna ziua as dori conditiile de creditare si in cit timp dureaza analiza cererii si unde aveti locatia in Bucuresti
   va multumesc (0755814819)

  2. Fonduri Proiecte

   Doamna Craciun,

   Va multumim pentru mesaj si pentru ca ne furnizati ocazia de a repeta: noi nu suntem o societate de credit, ne ocupam doar cu sprijinul celor care au nevoie urgenta de finantarea nevoilor personale sau pentru investitii – de asemenea personale.

Lasă un răspuns