Sari la conținut

Credit fara dobanda termen lung

Variante de credit fara dobanda, cu plata in rate pe termen lung. Exclus imprumuturi IFN pana la salariu, amanet sau credite cu garantii exagerate.

La cea mai simpla cautare de imprumuturi cu dobanda zero, va vor napadi rezultatele venite de la societatile nebancare care acorda credite pana la salariu. Multe dintre acestea au ca promotie un acordarea unui prim credit fara dobanda. Ofertele sunt cat se poate de reale si de serioase, nu exista taxe sau comisioane. Pur si simplu, iei azi 500 de lei, sau 1000, chiar si 2000 de lei la anumite IFN, si la termen (30 – 35 zile), rambursezi exact aceeasi suma.

Nu detaliem acest subiect: aceste IFN fac aceste oferte pentru a atrage clienti, si entru a-i selecta pe cei seriosi, Cei mai multi vor reveni fie pentru refinantarea acelui credit, fie pentru unul nou. Si de acolo, se percep dobanzi.

Asa ca trecem in detalierea subiectului real.

Varianta 1 credit fara dobanda

Cea mai raspandita forma de vanzare in rate este prin intermediul cardurilor de cumparaturi. Acestea sunt carduri de credit speciale, emise de catre o banca in legatura cu o retea vasta de magazine partenere. Orice ati cumpara din respectivele magazine, cu plata prin acel card, se poate achita in rate lunare fara dobanda. Ofertele variaza, de la 3-6 luni, pana la 12 luni – rate egale prin card – credit fara dobanda pe termen lung.

Solutia mixta card nebancar

Solutia mixta reprezinta o combinatie intre carduri de credit nebancare si cardurile de magazin. Pentru cardurile nebancare de credit, nu detaliem aici, aveti link, cititi la sursa detaliile. Pentru cardurile de magazin, avem de-a face cu variante de plata si de reduceri emise de catre un magazin (cele mari), nu de catre o banca sau IFN.

Si aceste combinatii permit achizitii in rate, fara plata vreunei dobanzi, pe perioade de pana la un an.

Varianta 2 – creditele magazin

Anumite magazine, fara a trece printr-o societate de credit, pot oferi vanzarea produselor proprii intr-un sistem de rate fara dobanda. Avantajul pentru magazin este ca isi vinde astfel produse care altfel i-ar ramane in stoc. Desi magazinul (sau direct producatorul uneori) are un cost pentru aceasta finantare, de multe ori transpune acest cost in pretul de vanzare. Aceasta face ca sistemul de credit fara dobanda direct de la producator / magazin sa fie un sistem incomplet: tot se plateste ceva mai mult decat pretul obisnuit de piata.

Avantajul ramane insa unul major, pentru ca acea diferenta probabila de pret este oricum cu mult mai mica decat v-ar fi costat sa faceti personal un credit.

Riscurile unui credit fara dobanda

credit fara dobandaTotul este foarte bine daca platiti fiecare rata la timp, integral. Problemele apar la eventualele intarzieri. In multe contracte de creditare din aceste sisteme, si o zi de intarziere este consemnata ca incalcarea contractului, si transformarea acestuia intr-un credit cu dobanda. Iar dobanda la carduri este mult mai mare decat la creditele de nevoi personale obisnuite. Colac peste pupaza, din acel moment, nu numai ca se calculeaza dobanda, dar se poate calcula si din urma, la care se adauga si penaliztati de intarziere usturatoare.

Aveti deosebita grija cand semnati un asemenea acord. Nu este vorba ca cineva incearca sa va pacaleasca: si banca face tot ce poate sa se protejeze de rau-platnici. Totul este insa sa luati in calcul ce se intampla daca ceva nu va merge bine. Comparati eventualitatea de a trece fara voie pe plata dobanda, cu ce ati putea obtine sub forma de credit nevoi personale.

Daca conditiile nu sunt draconice, trebuie sa aveti incredere: exista legislatie specifica pentru Protectia Consumatorului, si o Agentie care se ocupa de asta la o simpla sesizare facuta chiar si pe email. Sansele de a fi victima unui abuz au devenit foarte mici, de ani buni deja. Totul este insa sa stiti ce semnati, pentru ca daca ati semnat cu buna stiinta, nu conteaza ca dupa o vreme descoperiti ca nu va mai convine, contractul e contract: are valoare de lege intre partile semnatare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.GDPR | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Despre noi | Contact | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551
Toate drepturile rezervate © 2023
Revocarea / modificarea consimtamantului