Sari la conținut

Carduri vs. Imprumuturi nebancare vs. Credite bancare

Actualizat pe mai 24, 2021

Este foarte usor de facut confuzii pentru cei care nu sunt obisnuiti cu serviciile finaciare. Ce ar trebui sa stim insa cu totii, poate chiar sa invatam din vremea scolii?

Nu sunt multe lucruri: ce este un card, ce diferente exista inttre un credit bancar si un imprumut nebancar…

Cardurile de credit si de debit

Un card, de credit sau de debit, bancar sau nebancar, reprezinta o modalitate de plata.

Un card de credit este diferit de un card de debit prin faptul ca nu se transfera sume de bani din contul utilizatorului la fiecare tranzactie efectuata. Prin folosirea cardului de credit, emitentul cardului il imprumuta pe titular cu o suma de bani. Folosind cardul de credit, titularul nu este obligat sa achite datoria acumulata imediat, el poate amana plata acestei datorii pentru mai tarziu, cu costul platii unei dobanzi pentru banii datorati.

Cardul bancar este un instrument de acces la unul sau mai multe conturi bancare, care permite detinatorului efectuarea de plati si retrageri de numerar prin debitarea contului/ conturilor respective.

Cardurile nebancare, in schimb, sunt emise de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) si cel mai usor se pot obtine direct de la magazinele partenere acestora. Procedura de obtinere a unui card nebancar consta in completarea unei cereri(formular) in magazinele partenere (FLANCO, DIVERTA, LEONARDO, ALTEX, DEDEMAN etc).

Tot in magazine se realizeaza procesarea documentelor si stabilirea limitei de creditare (in cazul anumitor carduri), urmand ca dupa efectuarea verificarilor necesare (Biroul de Credit, etc) sa vi se comunice aprobarea /respingerea emiterii cardului nebancar. In cazul altor carduri nebancare, este suficinet sa cumparati un produs din magazinele partenere si sa solicitati un astfel de card, care va fi trimis prin posta, tot atunci afland si limita maxima de creditare.

Ca si documemente, de obicei aveti nevoie de act de identitate (original si copie) si Adeverinta de venit / Talon de pensie. In majoritatea cazurilor, aceste carduri sunt emise mai ales pentru folosirea lor pentru achizitii de bunuri din magazinele partenere si nu pentru retrageri de numerar de pe card (la ATM/BANCOMAT- au comisioane mai mari pentru aceste „servicii”).

Exista carduri precum cele EUROLINE, care permit retrageri de numerar doar la ATM/bancomatele BANCPOST. Exista insa si alte carduri nebancare de credit, precum cardul de credit TBI, care poate fi folosit atat in tara cat si in strainatate, atat pentru tranzactiile la comercianti, cat si pentru retrageri de numerar de la orice ATM/BANCOMAT care proceseaza carduri MASTERCARD.

Plata retelor la creditul obtinut prin intermediul acestor carduri se poate face la agentiile BRD (in cazul cardurilor emise de BRD FINANCE IFN), agentiile BANCPOST (in cazul cardurilor emise de EFG Retail Services IFN S.A.), la agentiile bancilor Reiffeisen, BCR, ( in cazul cardului MAXIMA emis de International Financial Services S.A. ) sau la magazinele partenere prin intermediul EPOS (in cazul cardurilor emise de CETELEM, ESTIMA FINANCE etc).

Termenul Fintech este folosit pentru a descrie tehnologii noi care incearca sa imbunatateasca si sa automatizeze livrarea si utilizarea serviciilor financiare. In esenta sa, Fintech este folosit pentru a ajuta companiile, proprietarii de afaceri si consumatorii sa-si gestioneze mai bine operatiunile si procesele financiare si chiar vietile. La baza, Fintech inseamna utilizarea de aplicatii, software si algoritmi specializati prin intermediul computerelor si, tot mai mult, pe smartphone-uri.

Fintech, cuvantul, este o combinatie intre termenii „financiar” si „tehnologie”. Cand fintech-ul a aparut, la inceputurile secolului 21, termenul a fost initial aplicat tehnologiei utilizate in interfetele utilizator ale sistemelor informatice ale institutiilor financiare. De atunci, totusi, a existat o trecere sensibila catre furnizarea de servicii orientate catre consumatori si.

Industria Fintech s-a extins pentru a include orice inovatie tehnologica in domeniul financiar si a automatizarii operatiunilor sectorului financiar. Au intrat aici domenii diverse, cum ar fi platile electronice bancare si nebancare, inclusiv servici avansate de „alfabetizare” financiara, consiliere si educatie, precum si rationalizarea managementului averii. Avansuri considerabile s-au realizat si in sectorl acordarii de imprumuturi si accesarii creditelor de catre clientii finali. S-au dezvoltat noi servicii bancare si nebancare pentru clienti, cu amanuntul, strangere de fonduri si crowdfunding, managementul investitiilor si multe altele.

Fintech include, de asemenea, dezvoltarea si utilizarea cripto-monedelor, cum ar fi bitcoin. Acest segment de Fintech poate ca atrage cele mai multe titluri ale stirilor, pentru ca cea mai mare parte a rulajelor financiare se afla inca in industria bancara traditionala.

Creditele bancare

Totul despre creditele bancare. Informatii, noutati, descrieri de produs. Comparatii si prezentare promotii.

Creditele bancare au ca principale caracteristici durata mare de rambursare (rate mai micim dar intinse pe termen lung), dobanzile cele mai reduse din intreg sistemul de finantare rambursabila, dar si dificultatea destul de mare de obtinere.

Intrati cu incredere in paginile de mai jos pentru a gasi cele mai corecte date si cele mai bune oferte de credite oferite de catre banci.

Cele mai noi oferte pentru credite nevoi personale uzuale, obisnuite. Perfect pentru cei cu venituri mici, inclusiv cei cu salariul minim pe economie. Singurul produs de finantare ieftin deschis pentru a-ti renova casa, repara masina sau chiar cumpara una decenta la mana a doua.

Exista doua categorii de promotii si oferte bancare: promotiile speciale, legate de o anumita perioada sau de un anumit eveniment, si ofertele deosebite, lansate si derulate pe perioade lungi de timp.

In aceasta sectiune vom insista pe a doua categorie. Promotiile temporare isi vor gasi locul atunci cand le vine vremea, si vor disparea cand le trece timpul, dar aceste entry-uri pe care le gasiti aici sunt nemuritoare.

Am inceput sa derulam aceasta sectiune cu 8 ani in urma, am intretinut-o permanent. Sunt banci care nu mai exista de atunci, exista si oferte care nu se mai regasesc in listele bancilor, dar ce a ramas aici – adevaratele promotii si oferte bancare, este aur!

Imprumuturile nebancare

Imprumuturi nebancare, adevaruri si neadevaruri – totul dezvaluit in paginile urmatoare. Sunt parti foarte rele, dar si destule avantaje posibile.

Chiar daca Insitutiile Financiare Nebancare sunt indeobste cunoscute pentru dobanzile foarte mari practicate la imprumuturile nebancare oferite, o cunoastere buna a ofertelor si o mai mare atentie in alegerea produselor potrivite va pot aduce numeroase castiguri.

Cititi cu atentie modalitatile concrete de alegere a unui imprumut nebancar, intelegeti cat se pate de clar cum functioneaza un asemenea credit, cum se ramburseaza si cat costa.

Spre deosebire de banci, IFN-ul (institutii financiare nebancare) pot acorda imprumuturi rapide, nebancare, fara multe acte si fara multe formalitati.

Institutia financiara nebancara (IFN) este o entitate, alta decat institutiile de credit (banci), ce desfasoara o activitate de creditare cu titlu profesional, in conditiile stabilite de lege. in cazul Romaniei, infiintarea si functionarea IFN-urilor sunt reglementate de Legea nr. 93/2009 privind institutiile financiare nebancare.

Institutiile financiare nebancare (IFN), pot desfasura activitati de creditare, in limitele legii si sub supravegherea BNR.

In articolele listate in aceasta categorie veti gasi foarte multe informatii utile legate de ceea ce v-ar putea interesa.

Este posibil ca anumite informatii sa se repete in mai multe subcategorii – speram ca acesta nu este un impediment, tot ce am dorit a fost si este sa punem la dispozitie toate informatiile necesare, indiferent de limbajul ales si de modul de cautare. Un articol, un set de pareri sau o recenzie, acopera mai multe subiecte, de aceea respectivul material trebuie sa poata fi gasit in fiecare categorie care corespunde unuia dintre aceste subiecte.

Spre exemplu, desi majoritatea numesc aceste produse „imprumuturi nebancare”, exista si cazuri in care denumirea este „nonbancar”. Ni se pare corect ca si primilor, dar si celor din urma, sa le punem la dispozitie toate aceste informatii. La fel cum acestor imprumuturi nebancare le vom spune, asa cum este mai corect din punct de vedere al terminologiei de specialitate – credite nebancare.

Un comentariu la „Carduri vs. Imprumuturi nebancare vs. Credite bancare”

  1. Vaduva

    Mă numesc Văduva și as vrea sa știu cît as putea lua pe 15 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.GDPR | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Despre noi | Contact | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551
Toate drepturile rezervate © 2022
Revocarea / modificarea consimtamantului