Card Revolut – cele 3 optiuni

Actualizat pe mai 10, 2020

Daca ai de-a face cu valute sau calatoresti mult, nu stim cum te-ai descurcat pana acum fara un Card Revolut: ai pierdut o groaza de bani pe schimb valutar, nu?

Acum trebuie sa recunosc: este plin de reclame la carduri care promit ca fac acelasi lucru. Dar fac oare ce face un Card Revolut? Sa iti faca schimb valutar intre cel putin 24 de monede diferite, la cursul oficial de schimb interbancar? Nu. Doar Revolut face asta. Si nu este o gaselnita de prin estul europei, sau vreun IFN. Nu, Revolut functioneza pe scara larga, are licenta bancara europeana oficiala.

Revolut este disponibil in peste 120 de tari. Are acum peste 2 milioane de utilizatori, si creste cu 6-8 mii de noi clienti zilnic. Utilizatori activi cel putin o data pe luna: 800.000, cu o medie de 350.000 utilizatori activi pe zi. Pana acu,, prin Revolut s-au efectuat 150 de milioane de tranzactii, totalizand 175 de miliarde de euro. Deci tranzactia medie la Revolut este de 1150-1200 euro, dar asta pentru ca o ridica in sus schimburile mari. Altfel, sute de mii de oameni, vest-europeni in cea mai mare parte a lor, folosesc un Card Revolut pentru a face cumparaturi, pentru a calatori, pentru viata de zi cu zi.

La ce mai poate fi folosit un card Revolut? In primul rand, ca mijloc de plata, am inteles. Este un mijloc de plata atasat unui cont bancar clasic, cu IBAN si tot ce trebuie (deschis in Marea Britanie), controlat printr-o aplicatie relativ clasica de Internet Banking. Dar mai departe, poate fi folosit si ca un simplu portofel electronic. Mai poate fi folosit ca platforma pentru schimburi valutare intre sumele proprii pentru diversele destinatii si utilizari.

Comanda Card Revolut

Modalitatea de comanda este cat se poate de simpla, si o descriem in acest articol. Pasul urmator este sa completati cel mai simplu formular posibil, direct pe site-ul Revolut (fara intermediari, fara taxe, fara comisioane, fara clauze ascunse).

Daca mai aveti nevoie de detalii, fie cititi in continuare, fie ne contactati direct cu intrebari.

Ce este un Card Revolut?

Card RevolutNu mai revenim asupra a ceea ce este Revolut, am scris deja despre asta in articolul Revolut Romania. Dar mai punctam o data esentialul: printr-un singur cont Revolut – online banking si Card Revolut, puteti primi si cheltui bani in orice valuta doriti, fara a fi ingropati de cursurile de schimb: totul se efectueaza la cursul oficial. E ca si cum ati cumpara sau vinde euro la cursul BNR, nu la ce ne iau bancile sau casele de schimb.

Am cunoscut de curand un caz, celebru la vremea lui. Un om a cumparat o vabcanta, online, de pe un site important in lume. A platit cu cardul. Card in lei, s-a facut schimbul la cursul bancii astfel incat sa ajunga euro la site-ul de unde a cumparat. Dupa o vreme ceva s-a ntamplat si a trebuit sa renunte la ce cumparase. Fiind in termenul acceptat, site-ul i-a facut refund intreaga suma, fara niciun cent penalizare. Au plecat euro catre banca romaneasca, care i-a schimbat in lei si i-a pus omului pe card.

Surpriza insa: din diferentele imense de curs valutar, intre cumparare euro si vanzare euro, omul a pierdut cam 600 de lei. Si nu va ganditi ca-si cumparase un iaht. Nu, diferentele de curs valutar au insemnat cam 10% pierdere. Ei bine, cu un Card Revolut nu se poate intampla asa ceva. Pot exista si aici ceva diferente, dar strict datorita evolutiei cursului de schimb oficial, care sunt normale oriunde in lume si nu pot fi in vreun fel evitate.

Tipuri de Carduri Revolut

Exista trei tipuri, aferente fiecarui tip de conturi Revolut: Standard, Premium si Metal.

Cardul Revolut Standard

Abonamentul este gratuit la acest cont, la fel ca si emiterea cardului. Specificatiile principale:

 • Schimb valutar fara vreo taxa in si din 24 de monede pana la 20,000 lei lunar;
 • Retragere de la bancomat fara comision sau alte costuri pana la 800 de lei (sau echivalentul daca retrageti in alta valuta).

Este, asa cum ii spune si numele, serviciul de baza. Daca nu lucrati cu sume mari, sau cu tranzactii foarte dese, acest tip de abonament este perfect: ieftin si simplu.

Cardul Revolut Premium

Acest cont are un abonament lunar de 29.99 lei, dar si o serie de avantaje majore:

 • Schimbul valutar fara taxe in cele 24 de monede nu mai are vreo limita lunara maxima;
 • Limita de retragere de la bancomat fara comision sau alte costuri este de 1600 lei, dublu fata de contul Standard;
 • Acces instant la 5 criptomonede;
 • multe alte bonusuri (asigurari de calatorie si de bagaje gratuite, prioritate la suport, livrare exptress oriunde in lume, plus carduri virtuale si cate si mai cate).

Da, deja trecem la abonament. Sigur, nu este un abonament mare, la cei 6 euro si ceva pe luna. E mult? Cu siguranta un singur schimb valutar de nici 100 de euro te-ar costa mai mult la banca ta. E putin? Nu conteaza, important este sa stii daca ai sau nu nevoie de asa ceva. Daca ai rulaj de bani mai mare, ca suma si ca numar de tranzactii, este avantajos, clar.

Cardul Revolut Metal

Este cel mai nou tip de cont. Are un abonament lunar de 54.99 lei, si urmatoarele caracteristici:

 • Schimbul valutar fara taxe in cele 24 de monede nu mai are vreo limita lunara maxima;
 • Limita de retragere de la bancomat fara comision sau alte costuri este de 2400 lei, dublu fata de contul Standard;
 • Acces instant la 5 criptomonede;
 • Bonusurile speciale ale abonamentului Premium (asigurari de calatorie si de bagaje gratuite, prioritate la suport, livrare exptress oriunde in lume, carduri virtuale etc);
 • Serviciu exclusiv de concierge;
 • Pana la 0.1% cashback in Europa si pana la 1% in afara Europei pentru platile facute cu cardul.

Cu acest serviciu nou de Card Revolut s-a trecut la o alta categorie, un fel de „Business Class”. La cate avantaje are, chiar pare ciudat de mic abonamentul – sub 12 euro pe luna. E de ajuns o cumparatura online cu cardul de 1200 euro sau echivalent, facuta din afara Europei (SUA, China, Taiwan etc), si numai din CashBack ai platit abonamentul acelei luni. Dar daca pui la cei 1200 de euro si cat castigi din lipsa problemelor de curs valutar, probabil ca acoperi vreun an de abonament.

Exista credite Revolut?

Deocamdata, desi au obtinut licenta bancara europeana, capatand astfel dreptul de a atrage depozite si de a acorda credite, Revolut nu s-a lansat inca in aceasta linie de activitate. Totusi, prima declaratie in ziua obtinerii oficiale a licentei bancare europene din partea liderului Revolut a fost: „acum putem acorda credite!”, deci au de gand sa faca asta. Intre timp, daca va intereseaza, vizitati textul despre creditul rapid online bancar in Romania.

Cum se obtine un Card Revolut in Romania?

Simplu, apelati site-ul oficial al companiei: revolut.com, si de acolo urmati pasii. Este foarte simplu si rapid, nu aveti nimic de platit in avans, totul este curat. Abonarea se face in siguranta – atentie: doar de pe site-ul companiei, si presupune deschiderea unui cont si activarea acestuia. Mai departe asteptati sa va vina prin posta cardul. Asta este tot.

 

5 comentarii la „Card Revolut – cele 3 optiuni”

 1. Tai Ioana

  am un revolut, pot sa mai iau unul? am auzit ca se da si credite

 2. Tamac Petre

  pot sa primesc bani de la western union pe cardul revolut?

 3. Georgescu Marius

  am auzit ca se dau 50 de lei bonus la deschiderea de cont revolut, unde trebuie sa ma adresez?

 4. Sinziana Popa

  cand o sa dati si imprumuturi revolut?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *