Sari la conținut

Credit nevoi personale cu ipoteca BCR

Actualizat pe mai 2, 2023

Investește în proiectele tale personale, indiferent care ar fi acestea! De ce să-ți amâni planurile când poți apela la împrumuturile bancare de la BCR?

BCR a lansat o reclamă conform căreia este foarte simplu să iei un împrumut – atât de simplu încât și un copil poate să îl obțină. Dar cum se obține, în realitate, un împrumut BCR? Care sunt documentele necesare, care este suma maximă, cum sunt dobânzile, comisioanele și, mai ales, ce rată trebuie plătită?

În perioada comercială curentă, Banca Comercială Română (BCR) îți pune la dispoziție o paletă completă de produse speciale: credite pentru nevoi personale fără garanții, credite nevoi personale cu ipotecă, credite ipotecare fără avans cu destinație imobiliară, refinanțare pentru orice tip de credit, precum și credite pentru pensionari.

Rețineți: nu mai este nevoie de adeverință la BCR! Doriți să aflați care sunt celelalte oferte de acest tip pe piața bancară? Apelați secțiunea credite rapide fără adeverință de venit.

Creditul nevoi personale cu ipotecă BCR

DIVERS BCR nevoi personale și refinanțare cu ipotecă: este mai ușor să-ți pui planurile în aplicare fără chitanțe și facturi de justificare cu împrumutul de nevoi personale cu ipotecă.

Avantajele creditului pentru nevoi personale cu ipotecă de la BCR:

 • folosești banii din credit cum vrei, fără să dai explicații;
 • poți apela la un credit nevoi personale clasic, garantat cu o ipotecă sau poți refinanța un credit anterior;
 • pentru refinanțarea creditelor de nevoi personale anterioare, încheiate înainte de noiembrie 2011 (indiferent de ce bancă), perioada de rambursare la BCR poate merge până la 10 ani;
 • ai posibilitatea refinanțării creditelor contractate anterior la BCR sau alte bănci;
 • creditul se acordă fără aport propriu – adică fără avans;
 • poți opta pentru dobândă fixă pe 5 ani, astfel îți poți planifica de la început cheltuielile;
 • 0 riscuri valutare.
 • RATE FIXE!

În plus, ai o dobândă la credit substanțial mai mică dacă ai deja salariul la BCR sau alegi să vii cu salariul la BCR!

Condiții de aprobare pentru creditele de nevoi personale la BCR

nevoi personale BCRCondițiile pentru obținerea unui credit bancar au devenit din ce în ce mai restrictive, scopul fiind de a reduce cât mai mult numărul celor care nu își pot achita ratele la timp. Pe lângă condițiile obligatorii, care se leagă în special de gradul maxim de îndatorare, fiecare bancă are propriul set de reguli și restricții.

De exemplu, există bănci care, în anumite condiții, pot acorda credite chiar și celor care au acumulat datorii neachitate la alte credite. Dar nicio bancă nu are voie să acorde un împrumut al cărui rata să depășească procentul maxim din venituri admis de BNR.

Condițiile de creditare la BCR nu sunt printre cele mai restrictive, dar nici cele mai relaxate nu sunt. BCR rămâne o bancă serioasă, clasică, fără foarte multe inovații.

Spre exemplu, gradul mediu de îndatorare a înregistrat modificări reduse, situându-se în jurul valorii de 47% în cazul creditelor nou acordate, respectiv 50% la nivelul întregului portofoliu de împrumuturi imobiliare – plafoane semnificativ mai ridicate decât cele obligatorii.

Împrumut ipotecar de nevoi personale BCR fără avans

BCR oferă credit de nevoi personale/consum cu ipotecă, cu o sumă maximă de 225.930 lei dacă proprietatea este evaluată la o valoare corespunzătoare. Clientul plătește asigurarea imobilului. Dobânda este de 5,75% în primii 5 ani, după care se aplică ROBOR 6 luni + 2,6%, iar DAE este de 6,08%.

Cu creditul de nevoi personale cu ipotecă MAXICREDIT BCR este mai ușor să-ți pui în aplicare planurile fără a fi nevoie să prezinti chitanțe sau facturi de justificare. Răspunsul la cererea de împrumut este primit în 8 zile de la depunerea dosarului complet.

Avantajele creditului de nevoi personale cu ipotecă BCR sunt următoarele:

 • Poți folosi banii cum dorești, fără să dai explicații;
 • Ai posibilitatea refinanțării creditelor contractate anterior la BCR sau alte bănci;
 • Creditul se acordă fără aport propriu;
 • Ai dobândă fixă pentru 5 ani;
 • Nu există niciun risc valutar.

În plus, dobânda creditului este cu 0,5 puncte procentuale mai mică dacă ai salariul la BCR sau alegi să îți aduci salariul la BCR!

Creditul de nevoi personale cu ipotecă BCR poate fi folosit pentru: • Rezolvarea oricărei nevoi personale; • Refinanțarea altor credite în derulare la BCR sau la alte bănci.

Documentele necesare pentru a solicita creditul sunt următoarele:

 • Acte de identitate (pentru tine, membrii familiei și, după caz, pentru persoanele care participă cu veniturile lor la credit);
 • Documente care atestă realizarea de venituri (pentru tine și, după caz, pentru co-plătitori; documentele diferă în funcție de tipul de venit realizat);
 • Factura de utilități (cu cel mult 3 luni anterioară solicitării creditului) numai în cazul în care nu deții credite la BCR sau la alte instituții financiare;
 • Acte de proprietate ale imobilului adus în garantie – diferă în funcție de destinația creditului (de exemplu, copii după actul de proprietate înregistrat la Biroul de Carte Funciară, copii după documentația cadastrala).

Taxele și alte comisioane pentru acordarea creditului și gestiune sunt următoarele: 300 lei evaluarea imobilului, 0 lei comision up front de analiză și fără comisioane pentru contul curent atașat creditului.

Credite de nevoi personale BCR pentru pensionari

Pentru a obține un credit de nevoi personale BCR, pensionarii trebuie să prezinte următoarele documente:

 • Talon de pensie/extras de cont curent sau card BCR;
 • Acte de identitate (pentru solicitant, membrii familiei și, după caz, pentru persoanele care participă cu veniturile lor la credit);
 • Documente care atestă realizarea altor venituri (pentru solicitant și, după caz, pentru coplătitori; documentele diferă în funcție de tipul de venit realizat);
 • Factura de utilități (cu cel mult 3 luni anterioară solicitării creditului) doar în cazul în care nu dețineți credite la BCR sau la alte instituții financiare;
 • Acte de proprietate ale imobilului adus în garanție – diferă în funcție de destinația creditului (de exemplu, copii după actul de proprietate înregistrat la Biroul de Carte Funciară, copii după documentația cadastrala) – DOAR în cazul creditului ipotecar pentru nevoi personale.

Condiții de vârstă și de venit la creditele pentru pensionari de la BCR

Creditele pentru pensionari de la BCR au anumite condiții de eligibilitate în ceea ce privește vârsta și venitul solicitantului.

Pentru a fi eligibil pentru un credit de nevoi personale la BCR, pensionarul trebuie să aibă o vârsta care să nu depășească limita maximă de vârstă la finalul perioadei de creditare. Această limită maximă de vârstă poate varia în funcție de tipul creditului, dar de obicei este de 70-75 de ani.

În ceea ce privește venitul, pensionarii trebuie să aibă o sursă stabilă de venituri, fie din pensie, fie din alte surse de venit. Suma maximă pe care o poate solicita un pensionar la un credit de nevoi personale poate varia în funcție de nivelul venitului și de tipul creditului.

În general, pentru a fi eligibil pentru un credit de nevoi personale, pensionarul trebuie să aibă venituri suficiente pentru a acoperi rata lunară a creditului, dar și pentru a acoperi cheltuielile curente – fără a depași nici gradul maxim de îndatorare reglementat prin normele BNR.

Credite de refinanțare BCR

Cine poate obține un credit de la BCR: teoretic, aproape oricine are o formă stabilă de venit: angajații (chiar și cei cu contract de muncă pe perioadă limitată, sau la salariul minim pe economie); pensionarii, PFA-urile sau persoanele fizice care realizează venituri din activități independente – venituri permanente (salarii, dividende, chirii sau alte tipuri de venituri înregistrate / declarate legal).

La încheierea unui contract de împrumut BCR, se încheie o asigurare de viață care este oferită gratuit de către bancă, asigurare însă care va acoperi plata ratelor rămase în cazul nefericit al decesului persoanei contractante. Morbid să abordăm acest subiect, dar e bine de știut că dacă iei un asemenea împrumut de la BCR, și Doamne-ferește, ți se întâmplă ceva, nu lași datorii pe umerii urmașilor.

Să trecem acum printr-un mic exemplu: să zicem că ai un venit lunar de o mie lei. La un asemenea venit, în cazul în care nu ai în același timp și alte rate de plătit (la alt împrumut BCR sau de la alte bănci / IFN-uri), poți să obții o sumă maximă de cca 5000 – 5200 euro (sau echivalent în lei), bani pe care să-i rambursezi în 5 ani.

Ce se întâmplă însă dacă – la acest nivel de venituri (indiferent de care sunt ele), aveți de fapt nevoie de o sumă mai mare de bani? Situația se complică, dar nimic nu este de nerezolvat: puteți aduce în completare și veniturile altor membrii ai familiei, cu condiția ca aceștia să aibă același domiciliu.

Alternative la creditele de nevoi personale BCR

Există mai multe opțiuni de credite de nevoi personale în piață, în afara celor oferite de BCR. În funcție de nevoile și condițiile fiecăruia, unele dintre aceste oferte pot fi mai avantajoase decât altele. Iată câteva exemple:

 1. Creditul de nevoi personale de la Banca Transilvania – acesta are o dobândă mai mică decât cea oferită de BCR și poate fi obținut cu condiții mai lejere de acordare. Suma maximă acordată este de 100.000 de lei, iar gradul maxim de îndatorare acceptat este de 50% din venitul net lunar. Durata acordării poate fi de până la 5 ani.
 2. Creditul de nevoi personale de la Raiffeisen Bank – acesta oferă un grad maxim de îndatorare mai mic decât BCR, acceptând un maxim de 40% din venitul net lunar. Dobânda poate fi mai mică decât cea oferită de BCR și se acordă sume de până la 100.000 de lei, cu o durată maximă de 5 ani.
 3. Creditul de nevoi personale de la ING Bank – acesta poate fi obținut cu condiții mai lejere de acordare și oferă un grad maxim de îndatorare de 55% din venitul net lunar. Suma maximă acordată este de 200.000 de lei, cu o dobândă variabilă mai mică decât cea oferită de BCR și o durată de până la 7 ani.

Este important să comparați ofertele și să evaluați dacă vă îndepliniți condițiile necesare pentru a obține un astfel de credit înainte de a face o alegere. Este, de asemenea, important să vă asigurați că sunteți conștienți de costurile asociate cu creditul, cum ar fi comisioanele și dobânda, și să le luați în considerare în calcularea capacității dvs. de rambursare a creditului.

(Oferta vizualizata de catre 1.255 vizitatori - WebberZone stats)

3 comentarii la „Credit nevoi personale cu ipoteca BCR”

 1. Tudor Ana-Maria

  Credit cu ipoteca pentru suma:33500 euro

 2. Ileana Visciniuc

  As dori si eu mai multe informatii despre cum se calculeaza acum dobanda la un credit nevoi personale BCR. Se mai calculeaza cu ROBOR?

  1. Fonduri Proiecte

   Buna,

   Conform legii, cu exceptia programelor speciale (cum ar fi Prima Casa), toate contractele noi de credit cu dobanda variabila – inclusiv cele pentru nevoi personale, se calculeaza folosind noul indice: IRCC. Acesta se publica de catre BNR, in paralel cu ROBOR-ul, si este variabil ca si acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.GDPR | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Despre noi | Contact | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551
Toate drepturile rezervate © 2023
Revocarea / modificarea consimtamantului