Card Revolut – cele 3 optiuni

Daca ai de-a face cu valute sau calatoresti mult, nu stim cum te-ai descurcat pana acum fara un Card Revolut: ai pierdut o groaza de bani pe schimb valutar, nu?

Acum trebuie sa recunosc: este plin de reclame la carduri care promit ca fac acelasi lucru. Dar fac oare ce face un Card Revolut? Sa iti faca schimb valutar intre cel putin 24 de monede diferite, la cursul oficial de schimb interbancar? Nu. Doar Revolut face asta. Si nu este o gaselnita de prin estul europei, sau vreun IFN. Nu, Revolut functioneza pe scara larga, are licenta bancara europeana oficiala.

Revolut este disponibil in peste 120 de tari. Are acum peste 2 milioane de utilizatori, si creste cu 6-8 mii de noi clienti zilnic. Utilizatori activi cel putin o data pe luna: 800.000, cu o medie de 350.000 utilizatori activi pe zi. Pana acu,, prin Revolut s-au efectuat 150 de milioane de tranzactii, totalizand 175 de miliarde de euro. Deci tranzactia medie la Revolut este de 1150-1200 euro, dar asta pentru ca o ridica in sus schimburile mari. Altfel, sute de mii de oameni, vest-europeni in cea mai mare parte a lor, folosesc un Card Revolut pentru a face cumparaturi, pentru a calatori, pentru viata de zi cu zi.

Ce este un Card Revolut si la ce ne ajuta?

Card RevolutNu mai revenim asupra a ceea ce este Revolut, am scris deja despre asta in articolul Revolut Romania. Dar mai punctam o data esentialul: printr-un singur cont Revolut – oonline banking si Card Revolut, puteti primi si cheltui bani in orice valuta doriti, fara a fi ingropati de cursurile de schimb: totul se efectueaza la cursul oficial. E ca si cum ati cumpara sau vinde euro la cursul BNR, nu la ce ne iau bancile sau casele de schimb.

Îți recomandăm să vezi și...

Citește mai departe sau mergi direct la oferte

Am cunoscut de curand un caz, celebru la vremea lui. Un om a cumparat o vabcanta, online, de pe un site important in lume. A platit cu cardul. Card in lei, s-a facut schimbul la cursul bancii astfel incat sa ajunga euro la site-ul de unde a cumparat. Dupa o vreme ceva s-a ntamplat si a trebuit sa renunte la ce cumparase. Fiind in termenul acceptat, site-ul i-a facut refund intreaga suma, fara niciun cent penalizare. Au plecat euro catre banca romaneasca, care i-a schimbat in lei si i-a pus omului pe card.

Surpriza insa: din diferentele imense de curs valutar, intre cumparare euro si vanzare euro, omul a pierdut cam 600 de lei. Si nu va ganditi ca-si cumparase un iaht. Nu, diferentele de curs valutar au insemnat cam 10% pierdere. Ei bine, cu un Card Revolut nu se poate intampla asa ceva. Pot exista si aici ceva diferente, dar strict datorita evolutiei cursului de schimb oficial, care sunt normale oriunde in lume si nu pot fi in vreun fel evitate.

Tipuri de Carduri Revolut

Exista trei tipuri, aferente fiecarui tip de conturi Revolut: Standard, Premium si Metal.

Cardul Revolut Standard

Abonamentul este gratuit la acest cont, la fel ca si emiterea cardului. Specificatiile principale

 • Schimb valutar fara vreo taxa in si din 24 de monede pana la 20,000 lei lunar;
 • Retragere de la bancomat fara comision sau alte costuri pana la 800 de lei (sau echivalentul daca retrageti in alta valuta).

Cardul Revolut Premium

Acest cont are un abonament lunar de 29.99 lei, dar si o serie de avantaje majore:

 • Schimbul valutar fara taxe in cele 24 de monede nu mai are vreo limita lunara maxima;
 • Limita de retragere de la bancomat fara comision sau alte costuri este de 1600 lei, dublu fata de contul Standard;
 • Acces instant la 5 criptomonede;
 • multe alte bonusuri (asigurari de calatorie si de bagaje gratuite, prioritate la suport, livrare exptress oriunde in lume, plus carduri virtuale si cate si mai cate).

Cardul Revolut Metal

Este cel mai nou tip de cont. Are un abonament lunar de 54.99 lei, si urmatoarele caracteristici:

 • Schimbul valutar fara taxe in cele 24 de monede nu mai are vreo limita lunara maxima;
 • Limita de retragere de la bancomat fara comision sau alte costuri este de 2400 lei, dublu fata de contul Standard;
 • Acces instant la 5 criptomonede;
 • Bonusurile speciale ale abonamentului Premium (asigurari de calatorie si de bagaje gratuite, prioritate la suport, livrare exptress oriunde in lume, carduri virtuale etc);
 • Serviciu exclusiv de concierge;
 • Pana la 0.1% cashback in Europa si pana la 1% in afara Europei pentru platile facute cu cardul.

Exista credite Revolut?

Deocamdata, desi au obtinut licenta bancara europeana, capatand astfel dreptul de a atrage depozite si de a acorda credite, Revolut nu s-a lansat inca in aceasta linie de activitate. Totusi, prima declaratie in ziua obtinerii oficiale a licentei bancare europene din partea liderului Revolut a fost: “acum putem acorda credite!”, deci au de gand sa faca asta. Intre timp, daca va intereseaza, vizitati textul despre creditul rapid online bancar in Romania.

Cum se obtine un Card Revolut in Romania?

Simplu, apelati site-ul oficial al companiei: revolut.com, si de acolo urmati pasii. Este foarte simplu si rapid, nu aveti nmic de platit in avans, totul este curat.

 GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | About us | Contact | Sitemap | Facebook | Reviews | Telcons: 021-9551
Imprumuturi rapide

Imprumuturi rapide