Riscurile imprumuturilor fara garantii

Pot fi executate proprietatile sau bunurile, desi nu ai garantat cu ele?

Majoritatea institutiilor de credit, bancare si nebancare, acorda imprumuturi fara garantii. Acestea se acorda in general mai rapid decat cele ipotecare, dar la dobanzi mai mari.

Riscurile pe care vi le asumati sunt aparent mai mici, dar in cazul in care nu va achitati ratele, bancile pot interveni usor in justitie pentru a recupera prejudiciile. Deci, care sunt riscurile imprumuturilor fara garantii?

Din foarte multe puncte de vedere sunteti in mai mare siguranta daca aveti un credit garantat decat imprumuturi fara garantii - desigur, in situatiile neplacute in care nu mai puteti sa achitati ratele.

 

Suna foarte rau ce am afirmat mai sus, nu? Din pacate este adevarat. Daca apelati la un imprumut cu garantii, si nu mai achitati ratele, dupa fazele intiale de scrisori, somatii, trimitere la executor, alte somatii, eventual popriri pe salariu / venit, se ajunge la executarea bunului sau imobilului cu care ati garantat.

In cazul in care prin vanzarea acestuia la licitatie se obtine o suma mai mare decat cea pe care o mai aveati de achitat (la care se adauga costuri si onorarii legale), ramaneti si cu niste bani. Dar orice ar fi, ca poate fi si invers, fara o hotarare judecatoreasca definitiva nu vi se va lua altceva decat bunul/imobilul cu care ati garantat.

 

Acum trecem sa discutam despre riscurile imprumuturilor fara garantii.

Retineti, ca idee, ca de la intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Civila, pentru datorii mai mici de 10000 lei nu se mai pot executa imobile.

 

Ce se intampla insa cu rau-platnicii la imprumuturi fara garantii? Se incepe cautarea, surselor de venit, a bunurilor si a imobilelor care ar putea acoperi, prin poprire sau prin vanzare la licitatie, prejudiciul (datoria dumneavoastra catre institutie financiara).

Neplaceri suplimentare, costuri cu evaluari pe care tot dumneavoastra le veti suporta, si pierderi mari. In general, la vanzarea la licitatie se obtine cel mult jumatate din valoarea reala de piata a bunurilor sau imobilelor executate. Puteti ramane fara nimic din mult prea putin in acest mod.

 

De ce v-am scris toate acestea? Ca sa va speriem? Nu, nu este rostul nostru. Dar se vorbeste mult despre faptul ca nu ti se poate intampla. Nimeni nu vorbeste seruos despre riscurile imprumuturilor fara garantii. Se pune mult prea mult accent pe cat de mari sunt riscurile daca iei credit cu ipoteca, sau cu alte garantii.

Care sunt sansele sa se intample exact ce am scris mai sus? Destul de mici, in general bancile si IFN-urile nu merg atat de departe, dar sansele exista, asa ceva este posibil din punct de vedere legal. Este ca la traversarea pe rosu: desi mai mult ca sigur nu veti pati nimic, totusi exista un risc sa patiti ceva.

Nu in ultimul rand, dar fara a intra in detalii: nu uitati de riscul inscrierii in Biroul de Credite - unde o data ajunsi, timp de 4 ani nimeni nu va mai scoate de acolo. Retineti: nu 4 ani de la inscriere, ci 4 ani de cand ati rezolvat pana la ultimul leu datoriile restante.

Navigare rapida:

Categorii principale:

Imprumuturi rapide

si

Credite nevoi personalePe larg:

Noutati imprumuturi rapide

- informatii la zi din domeniul financiar-bancar,

Credite doar cu buletinul

- imprumuturi facile,

Imprumuturi IFN

- oferte si analize din domeniul nebancar,

Credite bancare

- promotii si opinii,

Oferte credite rapide

- produse de creditare urgenta,

Imprumuturi nebancare

- opinii si analize pe ofertele IFN,

Credite prin banci

- pentru consum sau ipotecare,

Contacte IFN

- sediile societatilor nebancare pe judete,

Leasing

- oferte si promotii leasing,

Carduri

- instrumente rapide de plata,

Creditarea direct in magazine

, o sectiune

Discutii si pareri

si

Arhiva articole

.

Credite bancare

Daca am aduna in fiecare an noutatile legate de domeniul finantarilor bancare si nebancare, am fi mereu in urma. In fiecare saptamana apare cate o noutate, cel putin o data pe luna notam un IFN nou, sau o promotie noua pentru imprumuturi rapide - atat bancare cat mai ales, nebancare. Creditele pentru nevoi personale revin puternic in atentia noastra datorita cresterii cererii, dobanzile fiind foarte jos, iar economia aratand semne puternice de relansare.

 

Imprumuturi rapide

Noutati si promotii pentru imprumuturi de consum si nevoi personale.

Info financiar

Doar cu buletinul?
Home | GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies