Ai nevoie de un împrumut urgent, nu o suma prea mare, pentru o nevoie imediată și stringentă? Cum poți atunci sa compari ofertele de credite, în doar câteva minute?
Fiecare instituţie de credit are regulile proprii, produse diferite, foarte greu de comparat între ele. Doar analizând atent fiecare dintre opțiuni poți avea un pic din garanția necesara ca ai ales cea mai bună oferta. Dar nu ai timp, ai nevoie de bani în regim de urgență. Ce faci?
În primul rând, trebuie sa eviți riscul de a da peste cămătari sau persoane / firme cu rele intenții. În al doilea rând, este necesar să ai un sistem de a face comparația reala de costuri, ceva mai potrivit decât DAE-ul.
Tema zilei: cum iei un împrumut urgent
Dacă sumele mai mici de acest prag sunt tratate de către mai toate băncile drept niște credite insignifiante, toate împrumuturile ce ating sau depășesc o anumită sumă trebuie privite ca unele ceva mai serioase.
Pentru a accesa un împrumut urgent nu trebuie decât să te folosești de calculatorul credit care se regăsește în paginile oricărei instituții financiare. Sumele pana la care poți apela prin intermediul unui IFN se opresc în general la maxim 4000 de lei. Suma, în Lei, este deja setată, cu toate că o vei putea modifica, la fel ca și în cazul perioadei de timp în care îți dorești să rambursezi împrumutul.
Apăsând butonul „Compară oferte”, vei vedea, automat, împrumuturile cu care vin cele mai mari instituții financiare de la noi din țară.
Caracteristicile acestui credit
Pentru împrumut urgent va trebui să iei un credit de nevoi personale sau un credit rapid (online).
Acestea pot fi accesate foarte rapid, timpul de așteptare până la aprobare rareori depășind 24 ore de la data trimiterii cererii completate către instituția financiară.
În ceea ce privește condițiile contractuale, acestea vor diferi de la un creditor la altul.
În general, vei putea aplica pentru credite cuprinse între 200 și 90.000 lei, cu dobânzi anuale ce pornesc de la 36 % și care pot ajunge până la peste 4114%.
Cu toate că și criteriile ce trebuie îndeplinite de către tine pentru a fi eligibil pentru un împrumut urgent pot diferi, iată cam care ar fi acestea, prezentate în linii mari:
- Va trebui să faci dovada unui venit lunar constant, provenit fie din salariu, fie din alte surse (chirii, dividende, pensii).
- Să fii cetățean român, să ai minim 18 ani și să deții o carte de identitate valabilă.
- Să nu apari în baza de date a Biroului de Credit drept rău-platnic, cu toate că unele companii te vor accepta chiar dacă nu ai un istoric de creditare perfect.
- Trebuie să ai o adresă de e-mail prin intermediul căreia să trimiți copii ale documentelor necesare și un număr de telefon pe care să poți fi contactat.
Sfaturi utile când iei un împrumut urgent
Suntem convinși că, din moment ce ai intrat să citești acest articol, ai nevoie neapărată de un împrumut urgent.
Însă, înainte de a lua un credit, este bine să ții cont de următoarele patru sfaturi ce urmează să fie enunțate în continuare:
Accesează împrumutul pe o perioadă mai mare de timp
Chiar dacă tu știi că ai nevoie de un împrumut urgent doar pentru două luni, până când urmează să îți intre un bonus de la locul actual de muncă, ar fi bine să iei împrumutul pe ceva mai mult timp.
În felul acesta, te asiguri că chiar și dacă suma promisă de bani nu îți este virată, tot ai suficient timp pentru a face rost de banii necesari rambursării creditului.
În eventualitatea în care reușești să aduni suma datorată mai repede, vei putea oricând rambursa anticipat împrumutul. Nu doar că este gratuit să faci acest lucru, dar vei beneficia și de anumite reduceri la calculul final al dobânzii.
Anunță de fiecare dată când nu poți plăti o rată
Din păcate, indiferent cât de bine ne-am gestiona finanțele, de multe ori nu știm sigur cum și câți bani vom avea de cheltuit într-o anumită lună.
Așadar, se poate ca la un moment dat efectiv să nu avem cum să ne achităm la timp ratele creditului pe care l-am accesat.
Cu siguranță ai auzit de persoane care s-au plâns de „țepele date de IFN-uri” și de costurile mari cu care aceste instituții financiare vin. Ei bine, da, există costuri mari, iar ele se datorează dobânzilor penalizatoare, ce se aplică în caz de întârziere de plată. Acestea pot ajunge să dubleze dobânda agreată inițial.
Însă dacă tu îți dai seama că nu ai cum să aduni suma necesară achitării ratei din timp și suni la firma creditoare, în mod cert vei reuși să găsești o soluție, astfel încât să nu ți se aplice astfel de penalizări.
Fie ți se va acorda o amânare de plată, ori o reeșalonare a datoriei; în orice caz, există variante mult mai avantajoase decât cea în care nu anunți și faci costuri suplimentare mari, pe care ulterior nu vei reuși să le achiți.
Ai nevoie de un împrumut? Dacă da, informațiile de aici sunt foarte bune!