Sari la conținut

Intrebari despre imprumuturi

Se vorbeste foarte mult despre imprumuturi, dar unde gasiti raspunsurile adevarate la cele mai importante intrebari? Sa iei bani imprumut este aproape prea usor, dar mult mai greu este sa ii dai inapoi. 20-30 de ani sunt o viata de om. Cand sa iei imprumuturi? Cand sa nu iei imprumuturi? De la cine?

Incercam sa va oferim informatii utile privind imprumuturile. Pentru aceasta, am adunat cele mai des primite intrebari de la cei care ne citesc site-ul. Apoi adunam raspunsuri de la institutiile financiare. Le analizam, le verificam. Asa am ramas la cele mai importante intrebari pe care ni le punem cu totii despre imprumuturi.

Intrebari si raspunsuri despre imprumuturi

Ce sume de bani pot imprumuta si pe ce perioade?

La primul credit cu o institutie financiara poti solicita sume destul de mici raportat la maximul ofertei. Daca rulati simulatorul de rate, ganditi-va ca sansele sunt sa primiti suma care rezulta intr-o rata nu mai mare de 25% din venitul dumneavoastra net lunar. Mai departe, clientii existenti seriosi pot obtine sume din ce in ce mai mari, in functie de istoricul lor de plata, de veniturile disponibile si de alte criterii specifice, diferite de la institutie de credit la institutie de credit.

Care este costul total al unui imprumut si in ce consta acesta?

Toate informatiile despre imprumut sunt stabilite printr-un contract de credit foarte transparent. Astfel, veti sti de la bun inceput care este suma imprumutata si cum urmeaza sa restituiti imprumutul. Costul unui imprumut depinde de suma imprumutata si de perioada in care se face restituirea. Costul total include comisionul de acordare, cel de administrare, dobanda totala si, dupa caz, diverse taxe platibile o singura data la acordarea creditului. Taxele sunt mici si se refera in general la servicii specifice (daca sunt garantii, e nevoie de notar, verificarea in arhive si in Biroul de Credite presupune de asemenea taxe etc.

Cum pot solicita un imprumut?

Varianta cea mai simpla: Online. Exemplu: “Pentru a solicita un imprumut nu trebuie decat sa completezi formularul online si vei primi un raspuns in cel mai scurt timp. Alternativ, ne poti contacta telefonic”. Concluzii? Pare usor. Dar aveti grija cand va interesati despre imprumuturi rapide: uneori sunt atat de usor de accesat, incat ne grabim si sarim peste detalii importante (in special costuri si eventuale penalitati).

De ce imprumut si nu credit?

Intrebari despre imprumutOriunde citim sau ne interesam despre imprumuturi si despre credite, ba par sa insemne acelasi lucru, ba par sa fie chestiuni diferite. In mod normal, cei doi termeni inseamna absolut acelasi lucru. Apar undeva diferente de acceptiune, intr-un fel, termenul de imprumut se asociaza zonei mai “gri”, a imprumuturilor nebancare, in timp ce “credit” parca suna mai elevat, mai a ING Bank sau Groupe Societe Generale. Dar inca o data, inseamna acelasi lucru.

De ce folosim de atatea ori, in mod alternativ, cei doi termeni? Din doua motive mari (or fi ele si altele mai mici, dar trecem peste). Pe de o parte, o mare parte din articolele noastre se bazeaza pe cautarile frecvente pe Google, Bing, Yahoo sau Facebook ale cititorilor. Pentru a ne atinge menirea, noi trebuie sa mergem direct la sursa, la public. Tocmai ceea ce se cauta e bine sa fie explicat.

Pe de alta parte, din punct de vedere lingvistic, sinonimele sunt in mod normal utilizate pentru a se evita repetitiile, pentru a face citirea mai cursiva, mai nemonotona. Sa scrii un articol despre credite si sa folosesti termenul de 30 de ori in 6 paragrafe, poate deveni deosebit de obositor pentru ochiul cititorului.

Care este baza juridica a unui credit?

Operatiunea de creditare priveste doua parti: O parte acorda creditul, cealalta parte il primeste. Operatiuni de creditare pot interveni intr-o gama ampla de relatii intre indivizi atat sub forma unor acorduri personale simple, cit si sub forma de tranzactii formalizate si formulate in cadrul unor contracte complexe.

Partile implicate, tipul de instrumente utilizate si conditiile in care creditul este consimtit, sunt extrem de diverse. In general, creditele sunt acordate de catre institutiile financiare specializate (bancare sau nebancare).

Cand sa iei si cand sa nu iei un imprumut

Cazuri cand e normal sa iei un imprumut

  1. Cumperi sau iti construiesti o locuinta.
  2. Repari sau reamenajezi locuinta.
  3. Situatii medicale grave, ale tale sau ale familiei apropiate.
  4. Incepi o afacere.

Cand nu strica sa te gandesti de doua ori inainte sa iei un imprumut

  1. Iti cumperi o masina noua sau vreun alt obiect valoros.
  2. Iti amenajezi sau decorezi casa.
  3. Vrei sa faci o investie pe termen scurt – un chilipir.

Cazurile cand mai bine sa nu iei un imprumut

  1. Pentru cheltuielile de zi cu zi.
  2. Pentru tv, laptop, telefon etc.
  3. Pentru vacante sau sarbatori.
  4. Cand ai deja mai mult de doua imprumuturi.
  5. Cand nu ai nevoie disperata de bani.

Diferenta intre un imprumut bancar si unul IFN?

Spre deosebire de IFN-uri (institutii financiare nebancare), bancile – pentru mult mai multe tipuri de produse, acorda imprumuturi mult mai ieftine decat institutiile concurente. Diferenta este data insa de conditiile de acordare, care sunt mult mai dure si mai stricte, dar si de durata acordarii, in general mai mare.

Insa, daca aveti nevoie de bani pentru ceva ce ati putut planifica din timp, iar suma nu este una foarte mare in comparatie cu nivelurile de venit, atunci cel mai bine este sa apelati la un imprumut bancar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.



GDPR | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Despre noi | Contact | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551
Toate drepturile rezervate © 2023
Revocarea / modificarea consimtamantului