Sari la conținut

Credit bancar – prieten sau partener?

Ai motive sa iti fie frica sa mergi sa ceri un credit bancar? Creditul de la banca iti e dusman sau iti e prieten de ajutor? Ai cum sa faci rost de banii de care ai nevoie, fara sa iti aduci mai mult necaz decat ai deja?

Un necaz e ca trebuie sa dai inapoi banii. Alta belea e ca trebuie sa dai si dobanda la ei. Apoi, e grav ce poti pati daca nu dai banii la timp. Rau e ca o sa ai mai putini bani mult timp, cat ai de dat rata luna de luna. Dar e de rau cu adevarat? Pai depinde. Depinde pentru ce ai luat banii. Depinde ce ai facut cu banii luati pe credit bancar.

Problemele la un credit bancar

Un credit de la banca iti da bani multi pe perioada lunga, cu dobanda. Dobanda pare mica sau poate pare mare, greu sa le compari. Ce te intereseaza direct este cat o sa ai de dat in fiecare luna. Daca ai salariu 2000 de lei, iti iei un tv nou si-un iphone tare, dai apoi 5 ani rata de 100 de lei pe luna.

E bine? Tu stii. Cinci ani e o gramada de vreme, iar suta aia de lei, chiar daca pare un fleac, inseamna de fapt ca nu mai ai 2000 de lei salariu, ci 1900.

Avantajele creditului de la banca

Cel mai bine e ca daca ai o treaba serioasa de facut, te costa bani multi si nu-i ai, cu banca te rezolvi. Reparatii la casa, scoala la copii, probleme medicale.. Mobila, casa noua, un teren.. Cate si mai cate, daca sunt investitii de viitor reale sau rezolva probleme urgente, atunci inseamna ca da, ai nevoie de banii aia.

E vreo formula care sa zica daca e bine sau e rau sa iei credit bancar? Nu exista asa ceva. E o treaba de bun simt, de inspiratie si de noroc. Vin sarbatori, vin oferte, o banca ia alta banca, da promotii. Vin Black Friday, vin reducerile de dupa sarbatori, plin in fata ochilor de tentatii. Poate te bagi la eMag sa iei in rate.

Vezi ca nu e cu banul jos, si mai pui in cost, si ai iei si inca ceva ca arata bine, si hai sa iei si la ala micu ceva. Si hop, esti dator pe 5 ani o caruta de bani.

Dar daca te opresti fix la ce te arde, si nu te duci cu rata la maxim cat ai voie, o sa-ti fie mai usor. Nu doar ca o sa fie mai usor, dar o sa merite.

Credit bancar - prieten sau partener?Oferte bune de credit bancar?

Hai sa dam la o parte ceva din cale: sunt si oferte bune de credite nebancare? Sunt, cateva, cumva. Nu te incarc aici cu detalii.

Esti om serios si stii ca o sa platesti fiecare rata, mereu la timp, si toata suma, nu pe leuti si bucati? Nu te speria atunci sa iei un credit cu ipoteca – adica garantezi cu ceva imobil. E MULT MAI IEFTIN ASA.

Sau vezi o comparatie pe site la antene – cel mai avantajos credit de nevoi personale pe anul asta.

Deci cum e cel mai bine? E cum crezi tu. Nu e o regula. Nu e o formula. Nu ai ce sa calculezi. Nu lua bani imprumut daca n-ai nevoie de ei. Iar nevoia nu e la fel cu cheful sau pofta. Acum ti se pare usor, dar o sa ai de dat bani luna de luna inca 5 ani.

Adevarat, foarte adevarat: la fel e si invers. Nu merita sa te sperii de banci cand ai cu adevarat ceva de facut. N-o sa-ti tii copii fara caldura iarna. N-o sa-ti lasi casa sa se darame pe tine. N-o sa dormi pe saltea cu noduri ca sa ai de dat bani la doctori dupa aia. Asta vreau sa spun.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.GDPR | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Despre noi | Contact | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551
Toate drepturile rezervate © 2023
Revocarea / modificarea consimtamantului