Imprumut bancar clasic

Creditul bancar, cea mai buna varianta de a face rost de bani

Spre deosebire de IFN-uri (institutii financiare nebancare), bancile - pentru mult mai multe tipuri de produse, acorda imprumuturi mult mai ieftine decat institutiile concurente. Diferenta este data insa de conditiile de acordare, care sunt mult mai dure si mai stricte, dar si de durata acordarii, in general mai mare.

 

Insa, daca aveti nevoie de bani pentru ceva ce ati putut planifica din timp, iar suma nu este una foarte mare in comparatie cu nivelurile de venit, atunci cel mai bine este sa apelati la un imprumut bancar..

Imprumutul bancar se poate acorda pentru aproape orice situatie (nu insa si in aceleasi conditii):

- imprumut bancar pentru achizitia de locuinte;

- credite bancare pentru nevoi personale;

- imprumut pentru refinantare;

- credite de consum (inseamna cam acelasi lucru cu cele de nevoi personale);

- imprumut bancar pentru achizitia de bunuri (in general, si acestea sunt considerate credite de consum - nevoi personale);

- imprumut bancar auto;

- credite pentru studenti;

- imprumuturi pentru pensionari;

- linii de credit;

- carduri de credit, carduri pentru cumparaturi, etc.

 

Pentru a va putea sa va acord un imprumut, bancile vor verifica in principal daca aveti capaciatatea de a rambursa creditul:

- varsta;

- veniturile;

- destinatia;

- durata.

 

Desi, asa cum spuneam mai sus, imprumutul bancar se acorda ceva mai greu (sau chiar mult mai greu) decat cel nebancar, trebuind indeplinite conditii mai multe si mai stricte, fiind mare nevoie de foarte multa rabdare si timp, la final costul este mult, mult mai mic comparativ cu cel de la un IFN.

 

Trebuie sa mentionam insa: exista si IFN-uri care au conditii de acordare aproape la fel de stricte si de dure ca cele de la banci - ba mai mult, uneori mai stricte chiar decat la anumite banci (cateva, nu va ganditi ca s-a intors toata lumea cu fundul in sus). Ce nu exista insa, deocamdata, este un IFN care sa dea un credit in conditii standard mai ieftin decat oricare din ofertele bancare.

 

Opps, am spus "credit in conditii standard". De ce oare? Ei, pentru ca de cativa ani, mai toate IFN-urile in cautare de clienti noi, ofera un prim imprumut cu costuri zero. Sume mici, perioade scurte, dar cost Zero. Sa vedem cum vor contracara bancile acest trend promotional, abia asteptam.

 

 

Navigare rapida:

Categorii principale:

Imprumuturi rapide

si

Credite nevoi personalePe larg:

Navigare rapida

- categorii, subcategorii, cele mai citite articole.

Nou la banci

Inca putin si trece anul, iar piata ofertelor de credite bancare si imprumuturi nebancare este deja matura si diversificata. Costurile creditelor, per total, au scazut semnificativ. Totusi, uneori suntem obligati sa apelam la solutii foarte scumpe, de ce? Singurele motive serioase pentru care ne putem gandi sa luam un imprumut cu dobanzi foarte mari sunt fie faptul ca ne trebuie banii ultra rapid, fie ca suntem in biroul de credit ca restantieri.

Imprumuturi rapide

Imprumuturi imobiliare, credite pentru nevoi personale cu sau fara ipoteca, la banci si la IFN.

Intrebari frecvente

Home | GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies