IMPRUMUT BANCAR PRIMA CASA

Prima casa - marea sansa de a va achizitiona o locuinta

Programul "Prima Casa" a fost cel care a tinut in viata domeniul imobiliar, intr-o perioada in care bancile au foarte afectate de catre restantele uriase la imprumuturile acordate inainte de criza. Programul, care presupune impartirea garantiei intre stat si institutiile de credit, are marele avantaj ca permite achizitia unei locuinte cu avans de doar 5%, de trei-cinci ori mai mic decat la ipotecarele standard.

Imprumutul este insa limitat la 57.000 de euro (echivalent lei). Ofertele bancilor sunt in multe privinte aproape identice, date fiind limitele de dobanda impuse prin lege, dar exista cateva aspecte care fac diferenta (inclusiv comisioanele). O analiza a Capital a desemnat imprumuturile in lei acordate de CEC, Piraeus, BRD si BCR ca fiind cele mai bune din piata. Tot CEC are si cel mai bun imprumut in euro, urmata insa de Millennium, OTP, Banca Romaneasca si BRD. Un apartament de 60.000 de euro in Bucuresti poate fi cumparat de familia cu venituri de 4.800 lei lunar, la avans minim de 5%, chiar platind o rata mai mica de 1.800 de lei sau sub 308 euro, daca alege imprumutul Prima Casa in valuta.

 

METODA DE NOTARE:

Pentru acest imprumut s-a luat in calcul o familie, sot si sotie, de 37 si 35 de ani, cu un copil de 3 ani, fara nicio alta obligatie de plata. Ambii sunt angajati, cu studii superioare, el cu salariul net de 3.000 de lei, la o firma cu peste 300 de angajati si o vechime de trei ani la actualul loc de munca, ea cu 1.800 de lei, net, in sistemul bugetar, cu vechime de peste 5 ani la acelasi loc de munca. Apartamentul are trei camere, este in bloc vechi (construit in 1984), in Bucuresti, langa metrou. Valoarea apartamentului este de 60.000 de euro, pretul din oferta (ziare). Durata creditului (in lei si euro): 25 de ani.

 

PUNCTAJUL TOTAL:

A fost calculat ca medie ponderata a urmatoarelor criterii: DAE - cu o pondere de 60% in nota finala, rata lunara - pondere de 30%, comisionul de administrare a contului curent - 10%. Avansul minim si suma maxima pe care o poate obtine clientul nu au fost punctate, nivelurile fiind similare la toate bancile, ca urmare a conditiilor programului "Prima Casa" (avans 5%, credit maxim 57.000 euro (echivalent lei). Timpul de aprobare estimativ a fost prezentat, dar nu a fost punctat. Dobanda nominala a fost prezentata doar pentru informare, fiind punctata doar DAE. Alte comisioane nu au fost punctate, multe fiind similare la toate bancile.

 

CRITERII:

DAE: A fost notata cu 10 puncte pentru un nivel al dobanzii mai mic sau egal cu 7,25% pe an, pentru creditul in lei, respectiv pentru sub 4,5% pe an pentru euro. La lei, nota scade cu cate 0,5 puncte la fiecare crestere a dobanzii cu cate 0,25 puncte procentuale. La euro, nota scade cu cate un punct la fiecare crestere a dobanzii cu cate 0,5 puncte procentuale.

 

RATA LUNARA:

A fost notata cu 10 puncte pentru valori mai mici sau egale cu 1.800 lei, respectiv 307 euro. Nota scade cu cate 0,5 puncte la fiecare crestere a ratei cu cate 25 de lei, respectiv 4 euro.

 

COMISIOANE:

Comisionul de administrare a contului curent a fost notat cu 10 puncte la bancile care nu il percep. Nota scade cu cate 0,5 puncte la fiecare crestere a comisionului cu cate 2,5 lei, respectiv 0,5 euro.

 

Navigare rapida:

Categorii principale:

Imprumuturi rapide

si

Credite nevoi personalePe larg:

Noutati imprumuturi rapide

- informatii la zi din domeniul financiar-bancar,

Credite doar cu buletinul

- imprumuturi facile,

Imprumuturi IFN

- oferte si analize din domeniul nebancar,

Credite bancare

- promotii si opinii,

Oferte credite rapide

- produse de creditare urgenta,

Imprumuturi nebancare

- opinii si analize pe ofertele IFN,

Credite prin banci

- pentru consum sau ipotecare,

Contacte IFN

- sediile societatilor nebancare pe judete,

Leasing

- oferte si promotii leasing,

Carduri

- instrumente rapide de plata,

Creditarea direct in magazine

, o sectiune

Discutii si pareri

si

Arhiva articole

.

Nou la banci

Inca putin si trece anul, iar piata ofertelor de credite bancare si imprumuturi nebancare este deja matura si diversificata. Costurile creditelor, per total, au scazut semnificativ. Totusi, uneori suntem obligati sa apelam la solutii foarte scumpe, de ce? Singurele motive serioase pentru care ne putem gandi sa luam un imprumut cu dobanzi foarte mari sunt fie faptul ca ne trebuie banii ultra rapid, fie ca suntem in biroul de credit ca restantieri.

Imprumuturi rapide

Imprumuturi imobiliare, credite pentru nevoi personale cu sau fara ipoteca, la banci si la IFN.

Info financiar

Doar cu buletinul?
Home | GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies