IMPRUMUT BANCAR CONDITII

Conditiile de acordare a imprumuturilor bancare - 2019

Standardele acordare a imprumuturilor bancare au devenit mai restrictive in primele trei luni din acest an pentru creditele acordate companiilor si pentru cele destinate achizitiei de terenuri si locuinte pentru populatie, in timp ce in cazul celor de consum standardele au fost inasprite marginal.

In prima parte a anului cererea s-a mentinut constanta pe segmentul imprumuturilor ipotecare, inregistrand o scadere de o amploare ridicata in cazul celor de consum. In prima parte a lui 2019, bancile anticipeaza stabilizarea cererii de imprumuturi imobiliare si continuarea scaderii, cu o intensitate scazuta, a cererii de credite de consum.

 

In ceea ce priveste imprumuturile ipotecare, principalul factor care a contribuit la cresterea restrictivitatii standardelor creditarii a fost cel legat de asteptarile privind situatia economica generala, iar in cazul anumitor banci, alti factori au continuat sa aiba un aport la inasprirea standardelor creditarii.

 

Gradul mediu de indatorare a inregistrat modificari reduse, situandu-se in jurul valorii de 47% in cazul creditelor nou acordate, respectiv 50% la nivelul intregului portofoliu de imprumuturi imobiliare.

 

Bancile au raportat in primparte a anului trecut o cerere constanta de imprumuturi imobiliare noi, contrar anticiparilor de reducere a acesteia. Pe termen scurt, institutiile de credit prognozeaza o evolutie similara a cererii de imprumuturi destinate achizitiei de terenuri si locuinte.

 

Pretul locuintelor a continuat sa scada, tendinta descendenta fiind de asteptat sa se mentina si in continuare.

 

In cazul cardurilor de credit, s-a inregistrat o crestere marginala fata de perioada precedenta, insa aceasta a fost compensata de o contractie importanta pe segmentul imprumuturilor garantate cu ipoteci.

 

Pentru cea de-a doua parte a anului, reprezentantii bancilor preconizeaza o scadere usoara a cererii de consum la nivel agregat, determinata in principal de evolutia cererii de carduri de credit. In cazul creditelor garantate cu ipoteci se anticipeaza continuarea scaderii accentuate a cererii.

 

 

Navigare rapida:

Categorii principale:

Imprumuturi rapide

si

Credite nevoi personalePe larg:

Navigare rapida

- categorii, subcategorii, cele mai citite articole.

Nou la banci

Inca putin si trece anul, iar piata ofertelor de credite bancare si imprumuturi nebancare este deja matura si diversificata. Costurile creditelor, per total, au scazut semnificativ. Totusi, uneori suntem obligati sa apelam la solutii foarte scumpe, de ce? Singurele motive serioase pentru care ne putem gandi sa luam un imprumut cu dobanzi foarte mari sunt fie faptul ca ne trebuie banii ultra rapid, fie ca suntem in biroul de credit ca restantieri.

Imprumuturi rapide

Imprumuturi imobiliare, credite pentru nevoi personale cu sau fara ipoteca, la banci si la IFN.

Intrebari frecvente

Home | GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies