Sari la conținut

Principalele companii Leasing Romania

Desi nu este adresat in mod normal persoanelor fizice, leasing-ul este totusi o modalitate cunoscuta de creditare.

Care sunt adevaratul scop, modul corect de utilizare a leasing-ului, si ce va aduce nou anul 2021? Incercam sa detaliem in aceste pagini.

Leasing sau credit?

Leasing-ul nu este o forma reala de credit de nevoi personale, foarte multi oameni l-au folosit in acest mod. Cum si de ce? Parerea noastra este ca principalul motiv a fost evaziunea fiscala, intr-o forma la care statul a inchis ochii din motive de “crestere economica”.

Marea diferenta intre un credit auto si un contract de leasing este proprietatea asupra masinii. A doua mare diferenta este nivelul pretului contractului. Nu in ultimul rand, avansul.

La un credite rapide de nevoi personale sau la unul auto simplu:

 • masina devine proprietatea ta la semnare
 • platesti pretul intreg (pe care il achiti in rate catre banca)
 • nu exista avans

La leasing:

 • masina ramane proprietatea societatii de leasing pana la plata valorii rezuiduale de la final (daca optezi pentru asa ceva)
 • platesti doar o parte din valoarea masinii: pretul de achizitie minus valoarea reziduala
 • platesti doar un avans, apoi platile lunare la leasing, si doar daca doresti, la final, platesti si valoarea reziduala (care trece vehiculul in proprietatea ta)

Porche Leasing

Principalele companii Leasing RomaniaPorsche Romania – societate comerciala inregistrata in tara a holdingului european Porsche. Porsche Romania importa la prima mana sau chiar exclusiv auto si echipamente Volkswagen, Volkswagen Autovehicule Comerciale, Audi, SEAT si Skoda.

Ce face foarte interesanta oferta Porche Romania nu este doar gama superba de autoturisme pe care o comercializeaza in calitate de importator direct, cat si faptul ca are alaturi, in cadrul grupului, si sectiunea de finantare directa.

Leasing financiar prin Porsche Leasing – principiul ONE-STOP-SHOP – tot ce trebuie va trebuie pentru a pleca acasa cu masina dorita sau mult visata.

Avansul Porsche Leasing este intre 25 si 50% la persoane fizice (contract intre 1 si 5 ani). La firme se cere avans intre 15 si 50%. Dar ce este cu adevarat special: pentru autovehiculele comerciale avansul poate fi si de numai 5% !

Avantajele leasing-ului financiar prin Porche Romania:

 • nr. 1 in piata leasingului auto din Romania
 • peste 10 ani experienta in Romania, dintr-un total de 40 de ani aunati in lume
 • aproape 90000 de auto noi sau second finantate deja
 • specializare exclusiva in domeniului auto – cu adevarat experti
 • transparenta contractelor, fara taxe sau comisioane ascunse
 • oferta diversificata: leasing financiar Clasic, in EUR sau in RON, si PERFECT LEASING in EUR cu dobanda fixa sau variabila
 • consultanta asigurata pe toata perioada contractului

Treaba se rezolva in patru pasi:

 1. alegi masina, primesti dosarul
 2. revii cu documentele cerute, se analizeaza si aproba dosarul
 3. platesti avansul
 4. pleci acasa cu masina

Porche Romania asigura de asemenea si leasing operational (finantare asemanatoare inchirierii). Prin acest sistem puteti avea o masina noua (plus tot felul de beneficii incluse), fara sa trebuiasca practic sa o cumparati. La sfarsitul contractului (intre 2 si 4,5 ani) nu trebuie decat sa returnati masina, si, la alegere, puteti chiar relua contractul primind un vehicul nou!

Leasing prin distribuitorii auto

Am vazut mai sus cum Porche Romania furnizeaza servicii de finantare si leasing in mod direct printr-o divizie a grupului (Porche Bank). In continuare vom merge la marii dealeri si ditribuitori auto, sa vedem cum procedeaza acestia.

Cobalcescu

Dealer Nissan, Renault, Dacia si vehicule de ocazie. Nu are servicii proprii de finantare, dar recomanda pe site RCI Leasing Romania IFN SA (filiala grupului Renault Credit International Banque) – componenta a grupului Renault, care sprijina exclusiv vanzarile marcilor sale sau partenere in intreaga lume.

MERIDIAN AUTO

Una din cele mai moderne concesiuni DACIA-RENAULT. Recomanda toate formele de finantare – credit, leasing financiar sau operational. Finantarea se face prin RCI Finantare Romania in colaborare cu BRD Groupe Societe Generale (fara o distinctie clara cine se ocupa de creditare, cine de leasing).

Tiriac Auto

O oferta impresionanta de Ford, Hyundai, Jaguar, Land-Rover, Mercedes-Benz si Mitsubishi Motors. Si totusi, desi ne-am fi asteptat poate la vreo oferta de leasing propriu, nu gasim nimic pe site-ul lor. Mai mult, ciudat chiar, la capitolul Card-tiriac-auto (in special pentru asistenta), exista o optiune de beneficii – card de cumparaturi prin… ING Romania! Totusi, daca mergem pe firul cautarii, gasim Tiriac Leasing IN, parte a grupului Tiriac, unul din principalii furnizori de la noi de astfel de servicii.

Fiat Romania

Autoitalia Group, distributie Fiat. Mesajul este cat se poate de interesant: “AutoItalia Group poate colabora, in principiu, cu orice societate de leasing, in functie de preferintele clientului. Pentru mai multe detalii, va rugam sa contactati cel mai apropiat dealer Fiat, care va poate asigura consultanta pentru alegerea celei mai bune solutii de finantare.”

Vom continua sa aducem asemenea informatii, si chiar va rugam sa ne ajutati cu experientele proprii in acest domeniu.

Alte oferte

O categorie aparte de oferte foarte cautate este aceea de leasing auto rulate. Pentru ca subiectul este vast, dar si foarte special, avem o pagina separata – urmati link-ul din acest paragraf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.GDPR | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Despre noi | Contact | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551
Toate drepturile rezervate © 2023
Revocarea / modificarea consimtamantului