ACCESARE CREDITE NEVOI PERSONALE

Imprumuturi pentru achizitie de bunuri, consum si nevoi diverse

Credite nevoi personale

Creditele de nevoi personale se caracterizeaza, in functie de modul de acordare si de destinatia lor, printr-o mare diversitate: imprumuturi nebancare sau credite bancare de consum, credite nevoi personale simple sau cu ipoteca, credite bancare in general, exceptie cele cu caracter imobiliar.

Tot aici se pot incadra si emiterea si utilizarea de carduri de credit, bancare sau nebancare, precum si o serie de operatiuni de leasing financiar.

Categorii oferte

Textul acesta introductiv, chiar daca mai lung, duce de fapt catre tinta noastra: suita de articole, bine organizate in subcategorii, destinata creditelor de consum - oferte credite nevoi personale - termen scurt.

Pentru a face alegerea dumneavoastra mai simpla, incercam aici sa separam in componente functionale toate ofertele posibile de credite nevoi personale:

 

Credite bancare

Cele mai ieftine credite nevoi personale de la banci si alte institutii de credit...

Dobanzi credite banci

Cele mai importante detalii - credite si imprumuturi pentru nevoi personale...

Stiri bancare

Noutati, stiri si zvonuri din zona creditelor pentru nevoi personale bancare....

Carduri bancare si IFN

Carduri de la banci si de la societatile nebancare specializate...

Promotii banci

Promotii, oferte speciale, dobanzi preferentiale, reduceri si multe altele...

FinTech Romania

Mijloace electronice moderne de solicitare, obtinere si gestiune a creditelor...

 

Pe scurt, accesul la aproape orice credite de nevoi peraonale depinde de venituri, de disponibilitatea unor garantii, de datoriile curente, totul coroborat cu nevoile concrete de moment.

Desi nicio banca, in principiu, nu solicita documente sau declaratii legate de destinatia findurilor pe care doriti sa le luati cu imprumut (de aceea se si numesc credite nevoi personale), in realitate daca aratati cumva ca veti folosi cu cap banii, sansele de aprobare vor creste serios.

Caracteristici generale

Ce au in comun toate aceste variante de oferte credite nevoi personale?

Sa fie garantiile ipotecare sau reale atasate imprumutului? Nu, aceste garantii se pot folosi atat la creditele imobiliare, cat si la cele de consum.

Sa fie destinatia banilor? Prea putin, pentru ca multe dintre creditele de nevoi personale au destinatie imobiliara - reparatii, dotari, renivari, ba chiar si achizitii.

Atunci ce sa fie? Ce face atat de diferit un credit pentru nevoi personale de unul imobiliar?

Simplu: durata. Asta este singura distinctie clara si evidenta: un credit nevoi personale se poate acorda pe cel mult 5 ani (cu foarte mici si bine reglementate exceptii). Un imprumut imobiliar merge chiar si pana la 35 de ani.

Cele mai cautate produse de finantare personala de cativa ani sunt asa numitele credite rapide online. Facilitatea completarii formularelor online pentru obtinerea unui imprumut urgent este una agreata de tot mai multi romani, iar cu noile conditii, in afara de cateva semnaturi, nu mai e nevoie de documente si adeverinte nici macar la banci.

Compara credite nevoi personale

Cum spuneam, restul diferentelor exista, dar nu sunt esentiale, toate celelalte aspecte suprapunandu-se pe ambele tipuri de produse. Sigur, un credit de nevoi personale are dobanda mai mare decat unul imobiliar. Actele insa sunt mai simple.

O diferenta derivata, foarte interesanta, este venitul minim necesar pentru un credit nevoi personale, din nou - in comparatie cu cele imobiliare sau de investitii majore. Pentru orice credit pe termen scurt, chiar daca suma este mult, mult mai mica decat la cel pe termen lung, necesarul de venit minim este mai mare. De ce? Perioada scurta = suma mai mare lunara de plata. Rata mai mare = obligatie mai mare de venit minim.

Conditii acordare credite de consum

Fiecare institutie de credit are propriile conditii de acordare a imprumuturilor, cele pentru creditele de nevoi personale nefacand exceptie, desigur.

Astfel, este necesar sa indepliniti conditiile de eligibilitate impuse de catre respectiva institutie de credit de la care doriti sa obtineti imprumutul. Acestea se pot referi atat la nivelul venitului net, tipul venitului, vechimea in munca, cat si la varsta sau la istoricul de creditare.

Care sunt termenii si conditiile de acordare?

Atentie: conform noilor norme BNR, solicitantii nu pot contracta un credit de nevoi personale pe o perioada mai mare de 5 ani (10 ani in cazul refinantarilor), indiferent de situatia personala a solicitantului sau de tipul institutiei (banca sau IFN).

Venitul minim necesar

Primul punct: veniturile personale. Pentru acordarea unui credit rapid pentru nevoi personale sau consum, venituri eligibile sunt in principiu toate veniturile permanente: salarii, pensii, rente viagere, drepturi de autor, contractele de PFA - in proportie de 100%. Pot fi luate in calcul si alte tipuri de venit, dar nu in proportie de 100%, cum ar fi: chirii, diurne, salariile obtinute in strainatate etc.

Limitele de varsta la creditele neipotecare

Limitele de varsta: in functie de banca (sau IFN), varsta minima ceruta poate fi de 18, 21 sau chiar mai mare, mergand pana la 25 de ani, iar cea maxima este cuprinsa intre 65-70 de ani impliniti la sfarsitul perioadei de creditare. In cazul limitei maxime de varsta, majoritatea ofertelor prevad o varsta maxima mai mica pentru personalul navigant. De asemenea, in cateva foarte putine exceeptii, varsta maxima poate fi chiar mai mare de 70 de ani.

Calcul sumei maxime in functie de venit

Suma pe care o puteti obtine imprumut se calculeaza in functie de venitul lunar net si perioada pe care doriti sa contractati creditul, dar si in functie de nivelul datoriilor certe permanente, totul cuplandu-se pe gradul de indatorare maxim admis de institutia de credit. Gradul de indatorare reprezinta procentul din venitul lunar net negrevat de datorii permanente considerat de banca potrivit pentru a fi alocat platii ratelor.

De exemplu, daca aveti un venit net total de 1800 lei (mare atentie - net, nu brut), si aveti deja un credit (nu conteaza daca e la banca sau IFN, sau la care din ele, totul este in Biroul de Credit), la care rata lunara este de 200 lei, inseamna ca venitul net negrevat de datorii este 1600 lei. Daca banca merge pe un grad maxim de indatorare de 35%, atunci la creditul dorit nu veti avea voie ca rata sa fie mai mare de 560 lei (35% din 1600 lei).

Anumite banci, inainte de a aplica gradul maxim de indatorare, calculeaza inca ceva: bonitatea solicitantului, adica din veniturile nete sunt scazute si cheltuielile de subzistenta (hrana, utilitati, medicamente etc), apoi si celelalte obligatii lunare de plata (rate bancare sau nebancare, chirii, taxe si impozite etc). La suma rezultata se aplica gradul maxim de indatorare, la fel ca in paragraful anterior.

 

Navigare rapida:

Categorii principale:

Imprumuturi rapide

si

Credite nevoi personalePe larg:

Imprumuturi IFN

- oferte si analize din domeniul nebancar,

Dobanzi credite banci

- promotii si opinii,

Credite urgente

- produse de creditare urgenta,

Credite prin banci

- pentru consum sau ipotecare,

Contacte IFN

- sediile societatilor nebancare pe judete,

Leasing

- oferte si promotii leasing,

Carduri

- instrumente rapide de plata,

Creditarea direct in magazine

, o sectiune

Discutii si pareri

.

Evolutia dobanzilor

Piata ofertelor de credite pentru nevoi personale si cea a imprumuturilor rapide, bancare sau nebancare, este deja matura si diversificata. Costurile creditelor, per total, au scazut semnificativ. Totusi, uneori suntem obligati sa apelam la solutii foarte scumpe, de ce? Singurele motive serioase pentru care ne putem gandi sa luam un imprumut cu dobanzi foarte mari sunt fie faptul ca ne trebuie banii ultra rapid, fie ca suntem in biroul de credit ca restantieri.

 

Imprumuturi rapide

Sunt in genral acele credite pentru nevoi personale, cu sau fara ipoteca (in genral fara), accesate la banci sau la IFN-uri.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies