CREDITE IPOTECARE

Tot ce trebuie sa stiti despre creditele ipotecare

Creditele ipotecare sunt in general destinate achizitiei de bunuri imobile (locuinte, terenuri). Orice credit este mai usor de obtinut atunci cand solicitantul aduce garantii ca va putea plati ratele, sau, daca ceva i se intampla, banca nu isi pierde banii. Din aceste cauze, aceste credite, pe langa faptul ca sunt mai lejer de obtinut, sunt si mult mai ieftine decat cele fara garantii.

Creditul ipotecar consta dintr-un imprumut destinat achizitionarii, constructiei sau renovarii (modernizarii) unei locuinte si se garanteaza tot cu locuinta respectiva pentru a se asigura obligatia platii creditului rezultata in urma acestui imprumut. Ipoteca este inregistrata in Cartea Funciara, iar locuinta este folosita ca si garantie si nu poate fi vanduta pana ce creditul nu este complet rambursat. Perioada de creditare este pe termen lung, de maxim 35 ani, respectiv 420 luni. Pe toata perioada de creditare, titularul creditului va avea obligatia de a achita lunar rata formata din principal (credit) si dobanda.

 

Toate conditiile de creditare legate de obiect, valoare, perioada, garantie si costuri (comisioane si dobanzi) sunt prevazute intr-un contract care va fi incheiat intre institutia de credit si solicitant la momentul contractarii creditului.

 

Veniturile acceptate pentru credite ipotecare sunt cele standard acceptate de banci: venituri din salarii, pensii, drepturi de autor, rente viagere, dividende, chirii, activitati independente, diurne personal navigant.

 

Bancile care pun la dispozitie aceste credite au de obicei diferite oferte ca sa atraga mai multi clienti, ca de exemplu:

- se poate achita creditul in avans, fara a se suporta comisioane suplimentare;
- ratele se pot achita direct din contul curent deschis la banca;
- pentru creditele pana la o anumita suma nu se solicita asigurare de viata, iar pentru creditele peste acea suma procentul de asigurare se aplica numai la un anumit procent din valoarea creditului;
- varsta maxima de acordare a imprumutului prelungita pana la o varsta mai inaintata clientului;
- perioada de gratie de pana la mai multi ani in cazul constructiilor de locuinte.

Navigare rapida:

Categorii principale:

Imprumuturi rapide

si

Credite nevoi personalePe larg:

Noutati imprumuturi rapide

- informatii la zi din domeniul financiar-bancar,

Credite doar cu buletinul

- imprumuturi facile,

Imprumuturi IFN

- oferte si analize din domeniul nebancar,

Credite bancare

- promotii si opinii,

Oferte credite rapide

- produse de creditare urgenta,

Imprumuturi nebancare

- opinii si analize pe ofertele IFN,

Credite prin banci

- pentru consum sau ipotecare,

Contacte IFN

- sediile societatilor nebancare pe judete,

Leasing

- oferte si promotii leasing,

Carduri

- instrumente rapide de plata,

Creditarea direct in magazine

, o sectiune

Discutii si pareri

si

Arhiva articole

.

Nou la banci

Inca putin si trece anul, iar piata ofertelor de credite bancare si imprumuturi nebancare este deja matura si diversificata. Costurile creditelor, per total, au scazut semnificativ. Totusi, uneori suntem obligati sa apelam la solutii foarte scumpe, de ce? Singurele motive serioase pentru care ne putem gandi sa luam un imprumut cu dobanzi foarte mari sunt fie faptul ca ne trebuie banii ultra rapid, fie ca suntem in biroul de credit ca restantieri.

Imprumuturi rapide

Imprumuturi imobiliare, credite pentru nevoi personale cu sau fara ipoteca, la banci si la IFN.

Info financiar

Doar cu buletinul?
Home | GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies