CONDITII CREDITE NEVOI PERSONALE

Care sunt termenii de acordare a unui imprumut de consum?

Fiecare institutie de credit are propriile conditii de acordare a imprumuturilor, cele pentru creditele de nevoi personale nefacand exceptie, desigur.

 

Astfel, este necesar sa indepliniti conditiile de eligibilitate impuse de catre respectiva institutie de credit de la care doriti sa obtineti imprumutul. Acestea se pot referi atat la nivelul venitului net, tipul venitului, vechimea in munca, cat si la varsta sau la istoricul de creditare.

Atentie: conform noilor norme BNR, solicitantii nu pot contracta un credit de nevoi personale pe o perioada mai mare de 5 ani (10 ani in cazul refinantarilor), indiferent de situatia personala a solicitantului sau de tipul institutiei (banca sau IFN).

 

Primul punct: veniturile personale. Pentru acordarea unui credit rapid pentru nevoi personale sau consum, venituri eligibile sunt in principiu toate veniturile permanente: salarii, pensii, rente viagere, drepturi de autor, contractele de PFA - in proportie de 100%. Pot fi luate in calcul si alte tipuri de venit, dar nu in proportie de 100%, cum ar fi: chirii, diurne, salariile obtinute in strainatate etc.

 

Limitele de varsta: in functie de banca (sau IFN), varsta minima ceruta poate fi de 18, 21 sau chiar mai mare, mergand pana la 25 de ani, iar cea maxima este cuprinsa intre 65-70 de ani impliniti la sfarsitul perioadei de creditare. In cazul limitei maxime de varsta, majoritatea ofertelor prevad o varsta maxima mai mica pentru personalul navigant. De asemenea, in cateva foarte putine exceeptii, varsta maxima poate fi chiar mai mare de 70 de ani.

 

Suma pe care o puteti obtine imprumut se calculeaza in functie de venitul lunar net si perioada pe care doriti sa contractati creditul, dar si in functie de nivelul datoriilor certe permanente, totul cuplandu-se pe gradul de indatorare maxim admis de institutia de credit. Gradul de indatorare reprezinta procentul din venitul lunar net negrevat de datorii permanente considerat de banca potrivit pentru a fi alocat platii ratelor. De exemplu, daca aveti un venit net total de 1800 lei (mare atentie - net, nu brut), si aveti deja un credit (nu conteaza daca e la banca sau IFN, sau la care din ele, totul este in Biroul de Credit), la care rata lunara este de 200 lei, inseamna ca venitul net negrevat de datorii este 1600 lei. Daca banca merge pe un grad maxim de indatorare de 35%, atunci la creditul dorit nu veti avea voie ca rata sa fie mai mare de 560 lei (35% din 1600 lei).

 

Anumite banci, inainte de a aplica gradul maxim de indatorare, calculeaza inca ceva: bonitatea solicitantului, adica din veniturile nete sunt scazute si cheltuielile de subzistenta (hrana, utilitati, medicamente etc), apoi si celelalte obligatii lunare de plata (rate bancare sau nebancare, chirii, taxe si impozite etc). La suma rezultata se aplica gradul maxim de indatorare, la fel ca in paragraful anterior.

 

Pentru mai multe detalii si pentru a vedea ofertele de imprumuturi rapide si credite pentru nevoi personale ale institutiilor, consultati categoriile Credite Nevoi Personale si Imprumuturi Rapide - pe care le regasiti in meniul fiecarei pagini din acest website.

Navigare rapida:

Categorii principale:

Imprumuturi rapide

si

Credite nevoi personalePe larg:

Noutati imprumuturi rapide

- informatii la zi din domeniul financiar-bancar,

Credite doar cu buletinul

- imprumuturi facile,

Imprumuturi IFN

- oferte si analize din domeniul nebancar,

Credite bancare

- promotii si opinii,

Oferte credite rapide

- produse de creditare urgenta,

Imprumuturi nebancare

- opinii si analize pe ofertele IFN,

Credite prin banci

- pentru consum sau ipotecare,

Contacte IFN

- sediile societatilor nebancare pe judete,

Leasing

- oferte si promotii leasing,

Carduri

- instrumente rapide de plata,

Creditarea direct in magazine

, o sectiune

Discutii si pareri

si

Arhiva articole

.

Nou la banci

Inca putin si trece anul, iar piata ofertelor de credite bancare si imprumuturi nebancare este deja matura si diversificata. Costurile creditelor, per total, au scazut semnificativ. Totusi, uneori suntem obligati sa apelam la solutii foarte scumpe, de ce? Singurele motive serioase pentru care ne putem gandi sa luam un imprumut cu dobanzi foarte mari sunt fie faptul ca ne trebuie banii ultra rapid, fie ca suntem in biroul de credit ca restantieri.

Imprumuturi rapide

Imprumuturi imobiliare, credite pentru nevoi personale cu sau fara ipoteca, la banci si la IFN.

Info financiar

Doar cu buletinul?
Home | GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies