Calcul rate:

Ruleaza analiza

Arhiva:

Banca Transilvania a incheiat procedura de incorporare a Volksbank - Volksbank Romania nu mai exista.

CARDURI

Carduri bancare si nebancare

Un card, de credit sau de debit, bancar sau nebancar, reprezinta o modalitate de plata.

Un card de credit este diferit de un card de debit prin faptul ca nu se transfera sume de bani din contul utilizatorului la fiecare tranzactie efectuata. Prin folosirea cardului de credit, emitentul cardului il imprumuta pe titular cu o suma de bani. Folosind cardul de credit, titularul nu este obligat sa achite datoria acumulata imediat, el poate amana plata acestei datorii pentru mai tarziu, cu costul platii unei dobanzi pentru banii datorati.

 

In aceasta sectiune dedicata cardurilor incepem cu urmatoarele subcategorii:

 

 

Cardul bancar este un instrument de acces la unul sau mai multe conturi bancare, care permite detinatorului efectuarea de plati si retrageri de numerar prin debitarea contului/ conturilor respective.

Cardurile nebancare, in schimb, sunt emise de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) si cel mai usor se pot obtine direct de la magazinele partenere acestora. Procedura de obtinere a unui card nebancar consta in completarea unei cereri(formular) in magazinele partenere (FLANCO, DIVERTA, LEONARDO, ALTEX, DEDEMAN, etc). Tot in magazine se realizeaza procesarea documentelor si stabilirea limitei de creditare (in cazul anumitor carduri), urmand ca dupa efectuarea verificarilor necesare (Biroul de Credit, etc) sa vi se comunice aprobarea /respingerea emiterii cardului nebancar. In cazul altor carduri nebancare, este suficinet sa cumparati un produs din magazinele partenere si sa solicitati un astfel de card, care va fi trimis prin posta, tot atunci afland si limita maxima de creditare.

Ca si documemente, de obicei aveti nevoie de act de identitate(original si copie) si Adeverinta de venit / Talon de pensie. In majoritatea cazurilor, aceste carduri sunt emise mai ales pentru folosirea lor pentru achizitii de bunuri din magazinele partenere si nu pentru retrageri de numerar de pe card (la ATM/BANCOMAT- au comisioane mai mari pentru aceste "servicii").

Exista carduri precum cele EUROLINE, care permit retrageri de numerar doar la ATM/bancomatele BANCPOST. Exista insa si alte carduri nebancare de credit, precum cardul de credit TBI, care poate fi folosit atat in tara cat si in strainatate, atat pentru tranzactiile la comercianti, cat si pentru retrageri de numerar de la orice ATM/BANCOMAT care proceseaza carduri MASTERCARD. Plata retelor la creditul obtinut prin intermediul acestor carduri se poate face la agentiile BRD (in cazul cardurilor emise de BRD FINANCE IFN), agentiile BANCPOST (in cazul cardurilor emise de EFG Retail Services IFN S.A.), la agentiile bancilor Reiffeisen, BCR, ( in cazul cardului MAXIMA emis de International Financial Services S.A. ) sau la magazinele partenere prin intermediul EPOS (in cazul cardurilor emise de CETELEM, ESTIMA AFINANCE etc).

Navigare rapida:

Categorii principale:

Imprumuturi rapide

si

Credite nevoi personalePe larg:

Noutati imprumuturi rapide

- informatii la zi din domeniul financiar-bancar,

Credite doar cu buletinul

- imprumuturi facile,

Imprumuturi IFN

- oferte si analize din domeniul nebancar,

Credite bancare

- promotii si opinii,

Oferte credite rapide

- produse de creditare urgenta,

Imprumuturi nebancare

- opinii si analize pe ofertele IFN,

Credite prin banci

- pentru consum sau ipotecare,

Contacte IFN

- sediile societatilor nebancare pe judete,

Leasing

- oferte si promotii leasing,

Carduri

- instrumente rapide de plata,

Creditarea direct in magazine

, o sectiune

Discutii si pareri

si

Arhiva articole

.

Despre carduri

Banii de plastic - asa cum se mai numesc cardurile pe la americani, incep sa conteze cu adevarat foarte mult si in tara la noi, si nu doar ca modalitate de a lua salariul. Observam o tendinta ce cu siguranta se va extinde si in 2019: cardul devine mijloc de creditare. Tendinta se manifesta pe cel putin trei segmente: cardul de credit bancar, cel nebancar, si creditele de magazin prin intermediul cardurilor acceptate.

 

Credit instant

Cardul de credit, o data obtinut, va ofera credit instantaneu atunci cand aveti nevoie

Info financiar

Doar cu buletinul?
Home | GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies