Calcul rate:

Ruleaza analiza

Arhiva:

Banca Transilvania a incheiat procedura de incorporare a Volksbank - Volksbank Romania nu mai exista.

Carduri de credit nebancare

Cardurile nebancare - emitenti, obtinere, utilizare, costuri

Carduri de credit nebancare - mijloace de plata si de imprumut emise si administrate de catre institutii financiare nebancare (IFN) - emitere rapida fara adeverinta de salariu sau extras de cont.

Cardurile de credit nebancare - ca si multe dintre cele bancare, permit anumite sume maxime ce pot fi retrase cu dobanda zero pana la 55 de zile, sau achizitii in rate lunare de pana la un an - tot cu dobanda zero sau cu dobanzi foarte abvantajoase.

Cardurile de credit nebancare - emise de catre IFN-uri sau de catre marile magazine, desi au in general aceleasi caracteristici ca cele bancare, au in plus multe avantaje aduse de sistemul nebancar - acordare mai lejera, posibilitati mai mari de creditare, dar si dezavantaje - nu se pot folosi pentru a scoate cash de oriunde sau plati in orice magazin. Cardurile nebancare sunt, in general, carduri ce functioneaza apropiat de cele de credit.

 

Cardurile nebancare sunt emise sub marca proprie a IFN-ului sau sub licenta unui proprietar de marca precum VISA, Visa Electron, MasterCard, Maestro sau American Express. Cardurile de credit nebancare sunt in principal modalitati de plata, limitate la anumite magazine partenere, si doar in anumite cazuri pot fi si instrumente de retragere numerar. Aceste caracteristici se datoreaza in principal siste,ului nebancar (cardurile nebancare nu sunt instrumente atasate unui cont bancar propriu).

 

Efectuarea de plati prin intermediul cardurilor nebancare puse la dispozitie de catre IFN se face sub forma unei linii de credit, fara a se acorda accesul la un cont bancar propriu, institutia financiara nebancara emitenta a cardului deschizand clientilor sai doar conturi de evidenta. Institutiile financiare nebancare pot emite si administra carduri de credit doar in derularea activitatilor aferente creditelor de consum, nevoi personale sau asemenea.

 

O categorie aparte sunt cardurile de credit comerciala - de magazin. Cardul de credit tip comerciant este instrumentul emis de un comerciant sau de un grup de comercianti clientului lor, pentru a permite acestuia achizitionarea de bunuri si servicii exclusiv de la comerciantii emitenti sau de la cei care accepta cardul pe baza de contract, fara a acorda accesul la un cont bancar si care evidentieaza cheltuielile efectuate pe o anumita perioada de timp de catre un client. Acest tip de instrument nu se incadreaza in categoria instrumentelor de plata electronica, precizeaza Banca Centrala.

 

Cardul, lansat de Carrefour si MasterCard, este disponibil incepand de anul trecut in toate cele 23 de hipermarketuri ale retailerului francez, putand fi achizitionat direct de la casele de marcat si in 2019.

 

Romania este prima tara europeana din grupul Carrefour in care sunt introduse cardurile preplatite pentru cumparaturi - o premiera pe piata de retail romaneasca. Cardul este disponibil pentru cumparare doar la casele de marcat din hipermarketurile Carrefour si poate fi folosit imediat dupa ce posesorul l-a alimentat cu bani in prealabil.

 

Practic, clientul il achita la casele de marcat, iar dupa cateva minute il poate ridica de la biroul de servicii financiare din hipermarket, fara a fi nevoie de vreun cont bancar. Cardul este unul de debit reincarcabil, deci posesorul poate face achizitii doar in limita sumei de care dispune.

 

Cardul functioneaza la fel ca un card MasterCard, atat in tara, cat si in strainatate, acesta putand fi alimentat de detinator sau de alti posesori de carduri preplatite, prin transferuri de pe telefonul mobil, prin SMS, sau direct la casele de marcat Carrefour.

 

Cardurile nebancare de credit oferite de BRD impreuna cu Diverta: imprumuturi fara dobanda, o luna jumatate perioada de gratie.

 

Care sunt actele de care ai nevoie pentru a obtine un card nebancar de la BRD Finance?

Un act de identitate, in original plus o copie, adeverinta de venit sau talonul de pensie in original, fisa fiscala pe anul trecut in cazul salariatilor in original si completarea unui formular de credit. Acestea sunt singurele acte solicitate de BRD Finance pentru a va putea emite un card nebancar.

 

Imprumutatorul isi rezerva dreptul de a solicita orice alte documente necesare accesarii unui card nebancar.

 

Cardurile nebancare sunt emise de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) si cel mai usor se pot obtine direct de la magazinele cu care aceste institutii colaboreaza.

 

Procedura de obtinere a unui card nebancar consta in completarea unei cereri in magazinele partenere (FLANCO, DIVERTA, LEONARDO, ALTEX, DEDEMAN, etc). Tot in magazine se realizeaza procesarea documentelor si stabilirea limitei de creditare (in cazul anumitor carduri), urmand ca dupa efectuarea verificarilor necesare (Biroul de Credit, etc) sa vi se comunice aprobarea /respingerea emiterii cardului nebancar. In cazul altor carduri nebancare, este suficient sa cumparati un produs din magazinele partenere si sa solicitati un astfel de card, care va fi trimis prin posta, tot atunci afland si limita maxima de creditare.

 

Plata retelor la imprumutul obtinut prin intermediul acestor carduri de credit se poate face la agentiile BRD (in cazul cardurilor emise de BRD FINANCE IFN), agentiile BANCPOST (in cazul cardurilor emise de EFG Retail Services IFN S.A.), la agentiile bancilor Reiffeisen, BCR, ( in cazul cardului MAXIMA emis de International Financial Services S.A. ) sau la magazinele partenere prin intermediul EPOS(in cazul cardurilor emise de CETELEM, ESTIMA AFINANCE ETC).

 

Navigare rapida:

Categorii principale:

Imprumuturi rapide

si

Credite nevoi personalePe larg:

Noutati imprumuturi rapide

- informatii la zi din domeniul financiar-bancar,

Credite doar cu buletinul

- imprumuturi facile,

Imprumuturi IFN

- oferte si analize din domeniul nebancar,

Credite bancare

- promotii si opinii,

Oferte credite rapide

- produse de creditare urgenta,

Imprumuturi nebancare

- opinii si analize pe ofertele IFN,

Credite prin banci

- pentru consum sau ipotecare,

Contacte IFN

- sediile societatilor nebancare pe judete,

Leasing

- oferte si promotii leasing,

Carduri

- instrumente rapide de plata,

Creditarea direct in magazine

, o sectiune

Discutii si pareri

si

Arhiva articole

.

Despre carduri

Banii de plastic - asa cum se mai numesc cardurile pe la americani, incep sa conteze cu adevarat foarte mult si in tara la noi, si nu doar ca modalitate de a lua salariul. Observam o tendinta ce cu siguranta se va extinde si in 2019: cardul devine mijloc de creditare. Tendinta se manifesta pe cel putin trei segmente: cardul de credit bancar, cel nebancar, si creditele de magazin prin intermediul cardurilor acceptate.

 

Credit instant

Cardul de credit, o data obtinut, va ofera credit instantaneu atunci cand aveti nevoie

Info financiar

Doar cu buletinul?
Home | GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies