Imprumuturi nebancare, adevaruri si neadevaruri – totul dezvaluit in paginile urmatoare. Sunt parti foarte rele, dar si destule avantaje posibile.

Chiar daca Insitutiile Financiare Nebancare sunt indeobste cunoscute pentru dobanzile foarte mari practicate la imprumuturile nebancare oferite, o cunoastere buna a ofertelor si o mai mare atentie in alegerea produselor potrivite va pot aduce numeroase castiguri.

Cititi cu atentie modalitatile concrete de alegere a unui imprumut nebancar, intelegeti cat se pate de clar cum functioneaza un asemenea credit, cum se ramburseaza si cat costa.

Spre deosebire de banci, IFN-ul (institutii financiare nebancare) pot acorda imprumuturi rapide, nebancare, fara multe acte si fara multe formalitati.

Institutia financiara nebancara (IFN) este o entitate, alta decat institutiile de credit (banci), ce desfasoara o activitate de creditare cu titlu profesional, in conditiile stabilite de lege. in cazul Romaniei, infiintarea si functionarea IFN-urilor sunt reglementate de Legea nr. 93/2009 privind institutiile financiare nebancare.

Institutiile financiare nebancare (IFN), pot desfasura activitati de creditare, in limitele legii si sub supravegherea BNR.

In articolele listate in aceasta categorie veti gasi foarte multe informatii utile legate de ceea ce v-ar putea interesa.

Este posibil ca anumite informatii sa se repete in mai multe subcategorii – speram ca acesta nu este un impediment, tot ce am dorit a fost si este sa punem la dispozitie toate informatiile necesare, indiferent de limbajul ales si de modul de cautare. Un articol, un set de pareri sau o recenzie, acopera mai multe subiecte, de aceea respectivul material trebuie sa poata fi gasit in fiecare categorie care corespunde unuia dintre aceste subiecte.

Spre exemplu, desi majoritatea numesc aceste produse „imprumuturi nebancare”, exista si cazuri in care denumirea este „nonbancar”. Ni se pare corect ca si primilor, dar si celor din urma, sa le punem la dispozitie toate aceste informatii. La fel cum acestor imprumuturi nebancare le vom spune, asa cum este mai corect din punct de vedere al terminologiei de specialitate – credite nebancare.